iPhone ‘officieel’ simlock vrij maken voor $169.99
Redactie

In Nederland worden iPhone’s, na het toelaten van KPN en Vodafone tot het aanbieden van de iPhone, simlock-vrij verkocht. In bijvoorbeeld Amerika is dit niet zo en daar kan het toestel na één jaar simlock-vrij worden gemaakt door de provider. Dit kan eerder, maar daar zijn kosten aan verbonden.

Als dit niet mogelijk is dan kun je unlocken via een jailbreak. Het nadeel hiervan is dat als Apple haar firmware updatet de baseband geüpgraded wordt en er een nieuwe unlock gemaakt moet worden door hackers. Je kan de firmware niet updaten als er geen unlock is voor de baseband en je afhankelijk bent van een unlock.

Met CutYourSim kun je tegen een prijs van $169.99 je iPhone voor eens en voor altijd unlocken. Als je namelijk bij je provider een officiële unlock doet kom je op een zogenaamde whitelist bij Apple. Alle IMEI-nummers die daarop staan zijn simlock-vrij. Waarschijnlijk plaatst een medewerker van Apple de IMEI-nummers die CutYourSim doorgeeft in de database en doet dit tegen betaling.

Als je een iPhone uit Nederland hebt dan zul je dit waarschijnlijk niet nodig hebben, maar als je direct een iPhone uit Amerika hebt gehaald is dit zeer handig. Schiet dan wel op, want Apple zal dit gat snel dichten.

Meer info: CutYourSim

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.