iPhone nummer 1 in Google over 2008

Het einde van het jaar is bijna in zicht, tijd voor toplijstjes. De zoekterm ‘iPhone’ is de snelst stijgende zoekopdracht over 2008 binnen Google Nederland. Google geeft met de ‘Zeitgeist’ inzicht in de meest populaire zoekresultaten over het afgelopen jaar. De Zeitgeist van Nederland toont aan dat de Apple iPhone ook binnen de Google zoekmachine het afgelopen jaar erg populair is geweest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De zoekopdrachten van Nederlanders geven een indruk van het jaar dat we achter de rug hebben. Tot de top 10 snelst stijgende Nederlandse zoekopdrachten in Google behoren:

Top 10 snelste stijgers over 2008

1. iPhone
2. buienradar
3. hyves
4. youtube
5. wiki
6. wii
7. telegraaf
8. postbank
9. webmail
10. ziggo

Naast de snelste stijgers geeft Zeitgeist ook inzicht in de meest popuaire zoekopdrachten, waaronder een onderverdeling naar kaartjes, recepten, auto’s en songteksten.

Met Google Insight krijg je meer inzicht in de trend van zoekwoorden, zo zie je dat er een grote piek zichtbaar is op 11 juli dit jaar (de dag dat de iPhone 3G uitkwam). Na 11 juli is het zoekvolume op ‘iphone’ structureel hoog gebleven, in november en december is wederom een groeitrend zichtbaar.

Bekijk de Google Zeitgeist 2008 resultaten (klik op Nederland).

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.