Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Apple-logo op achterkant wordt gebruikt voor notificaties in nieuwe iPhones’

Michel van 't Klaphek
29 september 2019, 10:23
1 min leestijd
‘Apple-logo op achterkant wordt gebruikt voor notificaties in nieuwe iPhones’

Het Apple-logo op de achterkant van toekomstige iPhones wordt misschien verlicht. Bovendien beginnen deze notificatielampjes van kleur te veranderen zodra je een notificatie krijgt, zoals een bericht of e-mail.

Lees verder na de advertentie.

Patent: iPhone notificatielampjes in Apple-logo

Dat blijkt uit een patent dat het bedrijf heeft ingediend bij de USPTO, een Amerikaanse octrooienorganisatie. In het document wordt beschreven hoe “kleur veranderende elementen” op de achterkant van toekomstige Apple-apparaten worden geplaatst. Patenten zijn altijd abstract omschreven, maar het komt erop neer dat er notificatielampjes in het Apple-logo op de achterkant verwerkt worden.

iphone notificatielampje

De notificatielampjes kunnen zowel in iPhones, iPads als MacBooks verwerkt worden. De lichtjes staan in contact met het moederbord van je apparaat. Hierdoor veranderen ze van kleur, intensiteit of knippersnelheid zodra je een melding binnenkrijgt.

De patentaanvraag legt tot in detail uit hoe de techniek zou gaan werken. Het meest opvallende is hierbij dat de notificatielampjes afgestemd worden op het type bericht dat je binnenkrijgt. In theorie is het mogelijk om ze bijvoorbeeld te laten knipperen bij een binnenkomend WhatsApp-bericht, en alle lampjes fel te laten branden bij een binnenkomende oproep

iPhone personaliseren

Apple dient wekelijks patentaanvragen in, dus het is allesbehalve zeker dat de iPhone notificatielampje-techniek ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Toch is het geen vreemde zet. Dankzij de notificatielampjes kunnen Apple-gebruikers hun apparaat immers laagdrempelig personaliseren. Nu zijn de personalisatiemogelijkheden beperkt.

Je kunt bij de aanschaf van een nieuwe iPhone kiezen voor een bepaalde kleur, en daarna de wallpaper aanpassen. Bovendien zijn er in het verleden al vaker crowdfunding-projecten die beschermhoezen met verlichting uitbrachten, met ongeveer hetzelfde effect. Ook hebben sommige telefoons al een verlicht logo op de achterkant, zoals de Razor Phone 2.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: USPTO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu