iPhone nieuwsoverzicht van week 9 – 2014

Gijs Ettes
1 maart 2014, 11:50
4 min leestijd
iPhone nieuwsoverzicht van week 9 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Heb jij iOS 7.0.6 al geïnstalleerd? Veel iOS-gebruikers nog niet!

Untitled-4

De adoptiegraad van iOS 7.0.6 is in vier dagen gestegen tot ruim 25 procent, zo blijkt uit cijfers van data-analist Chitika. Een mogelijk reden hiervoor is het beveiligingslek waarmee een eerdere versie van het mobiele besturingssysteem kampte. Toch hebben veel iOS-gebruikers de belangrijke update nog niet geïnstalleerd. Het beveiligingslek dat met de iOS 7.0.6 update is opgelost, had te maken met ssl-verificatie waardoor gevoelige data als wachtwoorden onderschept kunnen worden. Hoewel in vier dagen de adoptiegraad dus al flink is gestegen, is het overgrote gedeelte van de iOS-gebruikers nog kwetsbaar voor het lek. De cijfers gelden volgens Chitika voor ‘tientallen miljoenen gebruikers in de VS en Canada’, maar zijn ook een indicatie voor het wereldwijde gebruik.

iPhone 6 krijgt mogelijk supersnelle wifi-chip

iPhone 6 concept iPhone nieuwsoverzicht

De iPhone 6 wifi chip wordt mogelijk een stuk sneller dan nu het geval is. De fabrikant van de wifi chip in de iPhone 5S heeft namelijk een supersnelle opvolger aangekondigd, die Apple waarschijnlijk in de nieuwe iPhone zal willen integreren. Nu loont het soms nog om thuis je 4G in te schakelen, omdat de snelheid van deze verbinding vaak hoger ligt dan wat je met je wifi-verbinding kunt bereiken. Daar lijkt met de iPhone 6 echter verandering in te gaan komen. Chip-fabrikant Broadcom heeft namelijk een nieuw model aangekondigd dat smartphones in staat stelt verbinding te maken met het snelle type wifi-netwerk 802.11ac. Het is om meerdere redenen waarschijnlijk dat deze chip in de iPhone 6 terug te vinden zal zijn.

Bellen met WhatsApp: het wordt dit jaar mogelijk

Bellen met WhatsApp

De populairste berichtendienst ter wereld, WhatsApp, geeft gebruikers later dit jaar de mogelijkheid om met elkaar te bellen. Daarmee gaat volgens de makers van het chatprogramma een wens van veel mensen in vervulling. Dit bevestigde Jan Koum, CEO van WhatsApp, maandag op het Mobile World Congress in Barcelona. De eindbaas liet weten dat de dienst in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar komt voor iOS, Android en in een later stadium voor andere besturingssystemen, zoals Windows Phone. Hoe bellen met WhatsApp precies zal gaan werken, liet Koum nog even in het midden. Het is al langer mogelijk om in chats korte spraakberichten te versturen. De nieuwe functie moet volgens de CEO volledige gesprekken mogelijk maken.

Nintendo-games op iPhone? Zo doe je dat!

Nintendo iOS spellen

Ondanks dat Nintendo de stap naar iOS niet gaat maken, kun je toch vandaag nog Nintendo games op iPhone spelen. Er is geen jailbreak of ingewikkeld gepruts voor nodig: lees hieronder hoe dan wel! Het is heel eenvoudig: start Safari op op je iPhone, en tik het volgende adres in: http://www.benmidi.com/gameboy/. Vervolgens verschijnt er een Gameboy-achtige interface in beeld (zorg dat je je iPhone gekanteld vasthoudt) met een drop-down menu waarin je spellen kunt kiezen. De ’emulator’ bevat de volgende Nintendo games: Mario Land, Tetris, Dr. Mario, Bomberman, Kirby’s Dream Land, Kirby XXL, Space Invaders, Motocross Maniacs, Bomb Jack, Boxxle 2, Castelian, Centipede en Stopwatch. Daar zitten voor de liefhebbers vast bekende namen tussen!

iOS in de auto: een revolutie, of het zoveelste navigatiesysteem?

iOS in de auto iPhone nieuwsoverzicht

San Francisco, 10 juni, 2013. Apple kondigt iOS 7 aan: de nieuwste versie van Apples besturingssysteem voor iPhones, iPads en iPods en een flinke koerswijziging. Waar met name de uiterlijke veranderingen in het oog springen, is Apple onder de motorkap ook behoorlijk aan het knutselen geweest. Er zijn een hoop functies bijgekomen, die als gemene deler hebben dat ze de samenwerking van iOS met andere apparaten vergemakkelijken. iOS in the Car, letterlijk vertaald ‘iOS in de auto’, is één van die nieuwe functies. “95 procent van de auto’s die vandaag de dag worden verkocht, hebben het afspelen en bedienen van muziek via een iOS-apparaat geïntegreerd – maar we willen deze integratie naar een volledig nieuw niveau gaan brengen”, aldus Eddy Cue, Apples senior vice-president van internet software en diensten. Daarmee zette hij kort maar krachtig de gedachte achter iOS in the Car uiteen: er valt wat Apple betreft veel meer te halen uit de samenwerking tussen iPhone en auto. Hoe gaat Apple dat precies doen? Een korte analyse van iOS in de auto.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste iPhoned iDeals van week 9!

[ad-block id=22 style=narrow]

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's