iPhone nieuwsoverzicht van week 8 – 2014

Gijs Ettes
22 februari 2014, 14:20
4 min leestijd
iPhone nieuwsoverzicht van week 8 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Apple voor het derde jaar op rij het meest waardevolle merk

Apple aandeel

Voor het derde jaar op rij is het Apple merk het meest waardevolle ter wereld. Apple is volgens Brand Finance, een toonaangevend bureau dat de waarden van merken berekent en vaststelt, het meest waardevolle, maar niet het meest krachtige: dat is Ferrari. De Italiaanse autofabrikant scoort op veel factoren die de volgorde in de zogeheten Brand Strength Index bepalen. De directeur van Brand Finance, David Haigh, stelt dat Apple een “krachtig merk is, dat van Brand Finance een AAA-keuring heeft gekregen.” Dat is echter niet wat Apple bijzonder maakt, aldus Haigh: dat is Apple’s vaardigheid in het toepassen van het merk op een productcategorie. Neem bijvoorbeeld de iPad: voor Apple daarmee kwam, dacht niemand dat er veel toekomst in tablet-computers zat. Apple zorgde ervoor dat de tablet een geaccepteerd product werd, waar winst op te maken viel.

De gevolgen van de WhatsApp-overname en de beste iPhone alternatieven

WhatsApp overname

Het zal je niet ontgaan zijn: de WhatsApp Facebook-overname waarbij een bedrag van maar liefst 16 miljard dollar gemoeid was. Dat komt neer op ruim 10 procent van de marktwaarde van Facebook. WhatsApp heeft wereldwijd circa 450 miljoen gebruikers (320 miljoen dagelijks actief) die elke dag ruim 30 miljard berichten versturen. Gemiddeld betaalt Facebook een aantal tientjes per gebruiker en aangezien het gebruik pas na een jaar geld kost (0,89 cent per jaar) zal die investering niet snel terugverdiend worden. Gelukkig is het volgens Facebook-oprichter Mark Zuckerberg niet bedoeling dat WhatsApp volgestouwd wordt met advertenties. Volgens Zuck zijn er betere manieren om het gebruik van de chap-app om te zetten in dollars. Lees meer over de WhatsApp Facebook-overname en de beste alternatieven voor de chat-app.

‘Nadruk op plastic is de reden dat de iPhone 5C is geflopt’

iPhone 5C iPhone nieuwsoverzicht

Volgens Ken Segall, een voormalig topman van Apple, is de reden van de iPhone 5C flop het gebruikte plastic op de Apple-smartphone. De nadruk op plastic heeft mogelijk veel consumenten afgeschrikt. In tegenstelling tot de voorgaande iPhones en de iPhone 5S, maakte Apple niet veel winst op de ‘goedkopere’ 5C. Segall denkt dat de marketing van het product niet goed is geweest. In recensies ging het volgens hem enkel om het plastic en dat is wat Apple niet voor ogen had. “Het plastic werd in de productvideo als zo interessant en memorabel afgeschilderd, dat journalisten er in hun artikelen op terug bleven komen.” De relatief hoge adviesprijs lag ook ten grondslag aan de iPhone 5C flop, meent Segall. De 5C was in zijn ogen niet veel goedkoper dan de grotere broer 5S. “Consumenten besloten om honderd dollar extra te betalen om niet met de 5C, maar met de 5S naar huis te gaan.”

Apple rolt iOS 7.1 update mogelijk op 15 maart uit

iOS 7.1

Na maandenlang testen lijkt Apple een releasedatum voor de iOS 7.1 update voor ogen te hebben. Apple zou van plan zijn de nieuwe versie van het besturingssysteem voor iPhone en iPad op 15 maart wereldwijd uit te brengen. De afgelopen tijd konden ontwikkelaars de bètaversie van iOS 7.1 flink aan de tand voelen. Apple zou de laatste tips van de testers nog mee hebben kunnen nemen voor de lancering. Of 15 maart echt de concrete datum is lijkt ons onwaarschijnlijk, aangezien die dag op een zaterdag valt. Wel is duidelijk dat de nieuwe versie van Apples besturingssysteem er op korte termijn aan komt.

→ Lees meer over iOS 7.1!

Apple tweestapsverificatie in meer landen beschikbaar

Apple tweestapsverificatie

Apple is bezig de beveiliging van Apple-accounts te verbeteren: Apple tweestapsverificatie is vanaf nu in meer landen beschikbaar. Voorheen was het enkel in de VS, Groot-Brittannië, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland mogelijk om van deze extra beveiliging voor Apple-accounts gebruik te maken, maar sinds kort kunnen Apple-gebruikers in Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Italië en Spanje ook met de Apple tweestapsverificatie aan de slag. Heb je geen flauw idee waar het over gaat? Tweestapsverificatie betekent dat alleen een wachtwoord om bij een bepaalde dienst in te loggen niet meer volstaat: je moet namelijk nog een stap zetten – bijvoorbeeld een unieke code invullen. Wanneer we dit in Nederland en België mogen verwachten is niet duidelijk, maar we zitten in principe nooit bij de eerste landen die met een nieuwe dienst of product aan de slag kunnen.

→ Bekijk ons overzicht met de beste iPhoned iDeals van week 8!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu