Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Het iPhone nieuwsoverzicht van week 7 – 2014

Gijs Ettes
15 februari 2014, 16:19
4 min leestijd
Het iPhone nieuwsoverzicht van week 7 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Deze week staat het iPhone nieuwsoverzicht in het teken van geruchten met betrekking tot de iPhone 6 en iWatch, de populariteit van 4G en grote schermen en een nieuw deel in de Angry Bird-serie. Daarnaast hebben we een aantal handige tips voor wanneer je in het buitenland wilt internetten met je iPhone of iPad.

‘Apple overweegt betere frontcamera voor aankomende iPhones’

iPhone nieuwsoverzicht

De geruchtenmolen met betrekking tot de nieuwe iPhone draait ook deze week door. Naast dat er een randloos scherm van saffier in de maak zou zijn voor de iPhone 6, overweegt Apple mogelijk om één van zijn nieuwe toestellen uit te rusten met een betere frontcamera. Naar verluidt gaat het om een camera voor een nieuwe iPhone die op zijn vroegst volgend jaar wordt geïntroduceerd. Volgens de krant Nikkei heeft Apple toenadering gezocht tot Sony voor het implementeren van een betere frontcamera. Die camera wordt tegenwoordig regelmatig gebruikt voor het schieten van selfies en het voeren van videogesprekken.

Smartphones met grote schermen en 4G steeds populairder

Gfk iphone

Marktonderzoeker Gfk heeft berekend dat Nederlanders het afgelopen jaar 4,6 miljoen smartphones hebben aangeschaft. Dat is meer dan vorig jaar en is vooral te danken aan de populariteit van toestellen met 4G en een groter scherm. De iPhone 5S en iPhone 5C zijn de eerste Apple-toestellen die 4G ondersteunen en hebben volgens Gfk mede bijgedragen aan een sterk vierde kwartaal voor de telecommarkt. Uit de Gfk cijfers blijkt ook dat smartphones met grote schermen het steeds beter doen; eind vorig jaar had 4 procent van de verkochte smartphones een display van tussen de 5,5 en 7 inch. De kans dat de iPhone 6 een groter display krijgt, lijkt dan ook steeds aannemelijker te worden.

Angry Birds Stella moet Flappy Bird doen vergeten

Angry Birds Stella

De Finse ontwikkelaar Rovio heeft bekendgemaakt dat ze werken aan een nieuw deel in de Angry Bird-serie genaamd Angry Birds Stella. Inmiddels zijn er al acht varianten op het origineel uit 2009 verschenen. In die games voegde Rovio talloze nieuwe vogels toe aan het nest. Angry Birds Stella gooit het over een iets andere boeg en introduceert nieuwe vrouwelijke personages. De game vertelt het verhaal van een groep vogelvriendinnetjes, onder wie Stella zelf, die het niet altijd even goed met elkaar kunnen vinden. Ongetwijfeld zal Angry Birds Stella garantstaan voor miljoenen downloads wanneer de game deze herfst in de App Store verschijnt.

‘Apple smartwatch wordt minder slim dan gedacht’

iWatch iPhone nieuwsoverzicht

De iWatch, de Apple smartwatch waar het bedrijf naar verluidt al een tijdje aan werkt, wordt waarschijnlijk minder geavanceerd dan eerder gedacht. De verwachting is dat de iWatch qua functionaliteit meer weg heeft van fitnessaccessoires als de Nike Fuelband en FitBit. Volgens Brian Dolan van Mobihealthnews werken er momenteel zo’n 200 mensen aan de ontwikkeling van de iWatch, waaronder de Nederlandse slaapexpert Roy J.E.M Raymann, voorheen actief bij Philips Research. Raymann heeft veel ervaring met draagbare apparatuur en sensoren om slaap te onderzoeken, wat erop duidt dat de Apple iWatch mogelijk het slaapritme van de drager kan monitoren. Dolan verwacht dat het hier grotendeels bij zal blijven en dat de iWatch meer een accessoire wordt, met beperktere mogelijkheden dan eerder geschetst.

Binnenkort op wintersport? Check deze tips voor internet in het buitenland!

iphone internet in buitenland

Ga je binnenkort op vakantie of wintersport, dan is het slim om op de hoogte te zijn van internet in het buitenland en welke mogelijkheden je hebt. Allereerst is het raadzaam om de buitenlandbundels er eens bij te pakken. Als je als trouwe iPhone-bezitter per MB betaalt, bij wie ben je dan het goedkoopst uit? Vooralsnog is Tele2 de goedkoopste met een prijs van €0,48 per MB. De meeste andere providers hanteren een prijs van €0,54 per MB. Kijk overigens uit met landen waarvan je verwacht dat ze EU-landen zijn, maar dit niet zijn. Voorbeelden zijn Turkije en Zwitserland. Je betaalt in deze landen naar verhouding beduidend meer als je even het web op surft met je smartphone. Lees meer tips met betrekking tot internet in het buitenland!

iPhoned iDeals en de beste iPhone aanbiedingen

Ook deze week licht iPhoned de beste aanbiedingen en accessoires voor je uit. In deze zevende week van het jaar bespreken we een aantal scherpe iPhone aanbiedingen, diverse handige accessoires en de beste gadgets voor op wintersport.

Check ook onze tips voor het kopen van de goedkoopste iPhone!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu