De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Het iPhone nieuwsoverzicht van week 6 – 2014

Gijs Ettes
8 februari 2014, 15:13
3 min leestijd
Het iPhone nieuwsoverzicht van week 6 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Deze week staat het iPhone nieuwsoverzicht in het teken van de iOS 7.1 lancering, saffierglas, de verwachte specificaties van de iPhone 6 en de razend populaire game Flappy Bird.

‘iOS 7.1 lancering in maart, bevat geen verrassingen’

iOS 7.1

Er zijn inmiddels al vijf beta-versies van iOS 7.1 verschenen, dus een iOS 7.1 lancering is op papier nabij. Anonieme bronnen melden een lancering in maart – zonder grote verrassingen. Dat zeggen zij althans tegen 9to5Mac. Volgens hen hoeven we niet te rekenen op grote verrassingen in iOS 7.1 – enkele uiterlijke aanpassingen, een betere kalender-app en oplossingen voor bekende bugs.

→ Zie hier de belangrijkste iOS 7.1 vernieuwingen op een rij! 

Apple kan jaarlijks tot 200 miljoen saffieren iPhone schermen produceren’

iPhone 6 concept iPhone nieuwsoverzicht

Saffier lijkt toch wel echt een serieuze optie voor het scherm van de iPhone 6 te worden: Apple heeft naar verluidt de capaciteit om per jaar tussen de 100 en 200 miljoen saffieren iPhone schermen te produceren. Dat is geen hele precieze schatting, maar het gerucht dat er apparatuur aanwezig is in Apple’s fabriek in Arizona waarmee in ieder geval 100 miljoen saffieren iPhone schermen zouden kunnen worden geproduceerd, hint er toch wel sterk op dat Apple voor het materiaal heeft gekozen. Tim Cook bevestigde eerder al dat de fabriek in Arizona saffieren schermen gaat maken, maar wilde niet zeggen voor welk apparaat.

Flappy Bird advertenties leveren dagelijks 50.000 dollar op

Flappy Bird iPhone nieuws

De gratis game Flappy Birds is een korte tijd enorm populair geworden en is inmiddels ruim 50 miljoen keer gedownload. Dat vertaalt zich terug in de omzet die met de app behaald wordt: Flappy Bird advertenties leveren dagelijks maar liefst 50.000 dollar op. Veel iPhone-gebruikers zijn inmiddels verslingerd aan Flappy Bird en het behalen van een zo hoog mogelijke score. En dat is best apart, aangezien de game in mei 2013 al verscheen en eigenlijk maar één handeling van de speler vereist. Met een klein vliegend visje, dat nog het meeste wegheeft van Cheep Cheep uit Super Mario, is het de bedoeling om tussen groene buizen te fladderen. Voor elke buis die je passeert, ontvang je een punt.

→ Hulp nodig? Check dan de 4 beste Flappy Bird tips!

SkipTheMenu: snel de gewenste klantenservice te bereiken

Skipthemenu

Jaarlijks worden er naar schatting alleen al in Nederland 250 miljoen belminuten verspild door het luisteren naar keuzemenu’s en daar wil SkipTheMenu wat aan doen. Nadat je de app hebt gestart, kies je het gewenste bedrijf dat je wilt bellen en vervolgens de afdeling waarnaar je op zoek bent. Zo kan het zijn dat je een klacht hebt over een bepaalde bestelling of de dienstverlening van een bedrijf; door even door te klikken in de app word je direct doorverbonden met de gewenste afdeling, zodat je tijd, kostbare belminuten en geld bespaart.

‘iPhone 6 wordt voorzien van 4,8 inch-scherm, A8-cpu en iOS 7.2′

dunne simkaarthouder

Volgens marktanalisten wordt de iPhone 6 voorzien van een 4,8 inch-scherm, A8-processor en iOS 7.2. De schermafmeting wordt als grootste vernieuwing bij het aankomende Apple-toestel genoemd. Verwacht wordt namelijk dat de iPhone 6 in twee varianten komt met een 4,8 inch-scherm en een 5,5 inch-scherm. Die verwachting komt overeen met eerdere berichtgeving met betrekking tot het display van de iPhone 6. De grootste iPhone heeft mogelijk het formaat van een phablet; een tussenvorm tussen de reguliere iPhone en de iPad en iPad Mini.

Naast een 4,8 inch-scherm, een A8-cpu en iOS 7.2 is de iPhone 6 mogelijk ook voorzien van een laag met zonnecellen onder het scherm die de accu van het toestel kunnen opladen. Apple bezit patenten voor het direct opladen van elektronische apparaten middels zonnecellen en heeft daarnaast aangegeven dat het in 2014 flink investeert in moderne lasertechnologie.

iPhoned iDeals en de beste iPhone aanbiedingen

Ook deze week licht iPhoned de beste aanbiedingen en accessoires voor je uit. In deze zesde week van het jaar bespreken we een aantal scherpe iPhone aanbiedingen, diverse handige accessoires en de beste gadgets voor op wintersport.

→ Lees verder voor de beste iPhoned iDeals!

[ad-block id=22 style=narrow]

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen