De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Het iPhone nieuwsoverzicht van week 5 – 2014

Gijs Ettes
1 februari 2014, 11:45
3 min leestijd
Het iPhone nieuwsoverzicht van week 5 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er wekelijks het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Deze week staat het iPhone nieuwsoverzicht in het teken van Apples kwartaalcijfers, nieuwe iPods, iOS in the Car en de populaire talen-app Duolingo. Lees verder en zorgt dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Apple kwartaalcijfers: een recordaantal aan verkochte iPhones en iPads

Tim Cook

Deze week zijn door Apple-directeur Tim Cook en financieel directeur Peter Oppenheimer de Apple kwartaalcijfers voor het eerste kwartaal van 2014 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat het Apple voor de wind gaat. Het eerste kwartaal van het financiële jaar 2014 omvat (verwarrend genoeg) de maanden november en december 2013 en januari 2014. Aangezien Apple in die periode altijd zijn producten uitbrengt of net heeft uitgebracht, zijn de cijfers met recht klinkend te noemen. Er werden in totaal 51 miljoen iPhones en 26 miljoen iPads (tweemaal een kwartaalrecord) verkocht. Daarnaast zette Apple nog 6 miljoen iPods en 4,8 miljoen Macs af. De cijfers sluiten grotendeels aan bij de verwachtingen van analisten.

Apple vacature wijst op release nieuwe iPods in 2014

iPod Apple vacature iPhone nieuwsoverzicht

Ondanks sterk teruglopende verkoopcijfers, zal er toch een nieuwe iPod in 2014 verschijnen, zo blijkt uit een recente Apple vacature. Deze is te vinden op de Amerikaanse website van het bedrijf. Het betreft een fulltime aanstelling op het hoofdkantoor van Apple en wie wilt solliciteren, moet tenminste over zes tot tien jaar relevante werkervaring beschikken.

Duolingo update: talen-app ondersteunt straks ook Nederlands

Duolingo update

Met de populaire talen-app Duolingo, die wereldwijd door 20 miljoen mensen wordt gebruikt, kun je straks ook Nederlands leren. Dat hebben de makers van de app bevestigd. Eerder werd Duolingo al uitgebreid met de talen Arabisch, Chinees, Japans, Pools en Russisch, maar je kunt met de talen-app ook spelenderwijs bekende talen als het Engels, Spaans en Frans leren. De nieuwe iOS-app zal vanaf vandaag of maandag beschikbaar zijn. In eerste instantie wordt alleen de talencursus Nederlands-Engels aangeboden; Engels-Nederlands en andere talen volgen later dit jaar. Ook na de Duolingo update zal de applicatie gratis te gebruiken zijn en dat zal ook altijd zo blijven.

‘Problemen met iOS in the Car houden iOS 7.1 release tegen’

iOS in the Car-filmpje

Wanneer iOS 7.1 komt is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat iOS in the Car de iOS 7.1 release behoorlijk vertraagt. Dat blijkt althans uit een verslag van de website The Information. Volgens dat artikel was iOS in the Car lange tijd een rondzwervend project, en wisten de hooggeplaatsten bij Apple niet goed waar ze het onder moeten brengen omdat het een product betreft waar Apple geen ervaring mee heeft. Dat iOS in the Car op de WWDC 2013 met veel tromgeroffel werd aangekondigd, is daarmee opvallend, aangezien zelfs op dat moment niet alle Apple-bonzen zeker zouden hebben geweten of er wel een toekomst in het product zit. Tot nu toe staat er op de Apple-website nog steeds ‘coming soon’, maar hoe snel dat is weet niemand.

Nederlands themapark gaat als eerste iBeacons inzetten bij attracties

iBeacon iPhone

Het Nederlandse themapark Fluwel’s Tulpenland gaat als eerste in Europa iBeacons plaatsen om bezoekers te voorzien van extra informatie. Met behulp van de iBeacons wordt bij elk parkonderdeel relevante informatie op de telefoon van de bezoeker getoond. “Nu is het verhaal van de tulp, de geschiedenis en de moderne teelt op traditionele wijze te zien en te beleven. Met de app is het mogelijk om nog meer te kunnen vertellen en dan ook nog eens op een hele leuke manier”, aldus Marije van de Hoek van het themapark. Volgens Van de Hoek bieden iBeacons de mogelijkheid om meer bezoekers te trekken en Fluwel’s Tulpenland is de eerste toeristische attractie in Europa die gebruik gaat maken van Apples technologie.

iPhoned iDeals en de beste iPhone aanbiedingen

Ook deze week licht iPhoned de beste aanbiedingen en accessoires voor je uit. In deze vijfde week van het jaar bespreken we een aantal scherpe iPhone aanbiedingen, diverse handige accessoires en de beste cadeaus voor Valentijn.

→ Lees verder voor de beste iPhoned iDeals!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu