De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Het iPhone nieuwsoverzicht van week 13 – 2014

Gijs Ettes
29 maart 2014, 12:36
4 min leestijd
Het iPhone nieuwsoverzicht van week 13 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Deze week stond wederom in het teken van de verwachte iPhone 6 release en de twee varianten van het toestel die waarschijnlijk verschijnen. Daarnaast was er nieuws te melden met betrekking tot verschillende Nederlandse providers en kondigde Apple aan de 500 miljoenste iPhone te hebben verkocht.

‘iPhone 6 release in september, twee varianten zo goed als zeker’

iwatch saffierglas iPhone nieuwsoverzicht

De gezaghebbende Japanse krant Nikkei meldde afgelopen week dat de iPhone 6 release zo goed als zeker in september zal plaatsvinden. Daarnaast zullen er twee varianten van het toestel verschijnen. Nikkei baseert zich op anonieme bronnen bij Apple en de geruchten komen overeen met eerdere berichten over een kleine en grote iPhone 6. Volgens Nikkei zijn de producenten van de onderdelen van de iPhone 6 – waaronder het scherm, de chips en de vingerafdrukscanner – gestart met het opschroeven van hun productie. Massaproductie zou dan in april en juni aanvangen, waarna het toestel in september aan winkels wordt geleverd. De Japanse krant meldde verder dat het nieuwe Apple-toestel in twee varianten met een scherm van 4,7 en 5,5 inch zal verschijnen. Daarmee zijn ze groter dan de iPhone 5S en iPhone 5C die Apple momenteel voert.

Vodafone lanceert SmartPass voor contactloos betalen, iOS-app volgt

Vodafone smartpass

Vodafone lanceerde donderdag SmartPass, een betaaldienst waarmee je middels een nfc-chip – of in het geval van de iPhone met een sticker – contactloos kunt betalen. Deze sticker is te bestellen bij Vodafone en gemakkelijk op je toestel te plakken. Een bijbehorende Android-app is al beschikbaar, later verschijnt ook een versie voor iOS. Voor Vodafone SmartPass heeft de provider de samenwerking gezocht met Visa. De nfc-sticker doet dan ook meteen dienst als prepaid creditcard. Na registratie kun je je SmartPass tegoed opwaarderen via iDEAL, creditcard of bankoverschrijving, waarna je op verschillende manieren en op verschillende plekken gemakkelijk contactloos kan betalen. Vanuit de iOS-app kun je straks je tegoed raadplegen, opladen en direct je uitgaven checken. Ook is het mogelijk om geld naar andere gebruikers te sturen en te ontvangen.

Binnen aantal weken landelijke dekking voor 4G-netwerk KPN

KPN 4G

Eerder dan verwacht is KPN gestart met de afronding van de uitrol van zijn 4G-netwerk. In de regio’s Vlissingen en Zwolle worden de laatste masten van 4G voorzien, zodat binnen een aantal weken het gros van alle Nederlanders thuis, onderweg en op het werk kan gebruikmaken van de snelle mobiele internetverbinding. De provider meldt dat de uitrol van het 4G-netwerk enkele maanden eerder dan oorspronkelijk gepland, kan worden voltooid. In iets minder dan anderhalf jaar heeft KPN alle zendmasten in Nederland kunnen ombouwen voor 4G. Hiermee was een bedrag van 50.000 euro per 4G-mast gemoeid.

Apple opent champagnefles: 500 miljoen iPhones verkocht

iPhone 4S

De champagnefles kan bij Apple geopend worden. De Amerikaanse fabrikant heeft een uitzonderlijke mijlpaal bereikt. Volgens de laatste cijfers is ergens ter wereld de 500 miljoenste iPhone over de toonbank gegaan. Apple bereikte dat aantal zeven jaar nadat het de allereerste iPhone op de markt bracht. Het kostte Apple bijna vier jaar om honderd miljoen toestellen te verkopen. Nog niet eens een jaar later werd dat aantal alweer verdubbeld. De iPhone werd met het jaar populairder. Tien maanden na de verdubbeling stond de teller op het enorme aantal van driehonderd miljoen. Weer acht maanden later kwamen er weer honderd miljoen verkochte toestellen bij.

Apple gaat iOS multicultureler maken met nieuwe emoticons

ios emoticons

Apple heeft nieuwe emoticons voor iOS in de pijplijn zitten. Dat heeft de Amerikaanse fabrikant bekendgemaakt. De aangepaste ‘emoji’s’ moeten meerdere huidskleuren krijgen. Dat wil Apple omdat veel emoticons nu nog een blanke huidskleur hebben. Met de aankondiging lijkt Apple het besturingssysteem multicultureler te willen maken. Om de verandering door te voeren heeft de telefoonmaker de handen ineengeslagen met Unicode Consortium, een organisatie die al jarenlang emoticons levert voor iOS en voor andere mobiele platformen. De aankondiging volgt kort na de uitspraken van zanger en acteur Tahj Mowry. Hij baalde van het gegeven dat er geen emoticons met een donkere huidskleur gebruikt kunnen worden.

Check ook onze tips voor het kopen van de goedkoopste iPhone!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen