Het iPhone nieuwsoverzicht van week 11 – 2014

Gijs Ettes
15 maart 2014, 13:00
4 min leestijd
Het iPhone nieuwsoverzicht van week 11 – 2014

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

De afgelopen week stond vooral in het teken van de lancering van iOS 7.1, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem. Daarnaast werd er volop gehint op opvolger iOS 8 en nieuwe features die we terug kunnen zien in deze toekomstige versie. Uiteraard was er de afgelopen dagen nog meer te melden; lees het iPhone nieuwsoverzicht en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Heb jij de iOS 7.1 update al geïnstalleerd? Dit is er allemaal nieuw!

downloads iOS 7.1

Afgelopen maandagavond werd de iOS 7.1 update door Apple uitgerold. De grootste verbeteringen die deze met zich meebrengt, bevinden zich onder de oppervlakte. Dat neemt niet weg dat de iOS 7.1 update ook enkele grafische wijzigingen introduceert. Zo bevat de Telefoon-app meer ronde elementen en is het toetsenbord iets vernieuwd, waardoor de shift- en deleteknoppen nu meer opvallen. Daarnaast kun je gemakkelijker meldingen wegvegen in het notificatiescherm en Siri langer laten luisteren door de homeknop van je Apple-toestel in te houden. iOS 7.1 voegt ook CarPlay toe, de functie die het bedienen van je iPhone in de auto gemakkelijker maakt, en zorgt dat de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S beter werkt. Ook moet de update het mogelijk maken dat iOS soepeler draait op oudere Apple-toestellen die deze ondersteunen.

Kortere accuduur voor diverse Apple-toestellen na iOS 7.1 update

iOS 7.1 kortere accuduur iPhone nieuwsoverzicht

Voor sommige Apple-gebruikers heeft iOS 7.1 echter ook een negatief effect op de batterijduur. Vooral de iPad Mini, iPhone 5S en iPhone 4S hebben te maken met een kortere accuduur dan voorheen het geval was. Bij de iPhone 5 en iPod touch is de accuduur naar de installatie van iOS 7.1 juist beter. Dat geldt niet voor de iPad 4 en de iPad Mini Retina, daar is de tijd dat je kunt browsen op één acculading gelijk gebleven of iets teruggelopen. Ook op Twitter en de fora van Apple wordt geklaagd over een slechtere accuduur. Sommige gebruikers melden zelfs dat deze bij hun toestel elke tien minuten met een procent terugloopt – ook bij licht gebruik.

‘Uitgelekte iOS 8 screenshots tonen nieuwe apps’

iOS 8 screenshots uitgelekt

Op donderdag zijn naar verluidt iOS 8 screenshots uitgelekt die de pictogrammen van nieuwe apps als Healthbook, Preview en TextEdit tonen. Deze lijken weinig af te wijken van iOS 7.1, maar opvallend is de aanwezigheid van de pictogrammen voor Healthbook (het gezondheids-registratiesysteem waarmee Apple naar verluidt dit jaar komt), Preview (voor het lezen en bewerken van PDF’s), TextEdit (tekstverwerkings-app) en Tips. Laatstgenoemde is mogelijk een soort handleiding voor iOS. Overigens is het goed mogelijk dat de iOS 8 screenshots pictogrammen bevatten die in de uiteindelijke versie alsnog door Apple worden aangepast. Er zijn immers altijd verschillen tussen de bètaversies van iOS en de uiteindelijke consumentenversie van het mobiele besturingssysteem.

‘Nieuw patent hint op fitnesstracker van Apple’

iWatch iPhone nieuwsoverzicht

Een nieuw Apple patent wijst erop dat het bedrijf mogelijk werkt aan een apparaat dat je activiteiten en bewegingen kan vastleggen. Het patent beschrijft een slimme stappenteller die om een pols gedragen kan worden en automatisch zijn locatie op je lichaam vaststelt. Middels geavanceerde algoritmen voorkomt de Apple fitnesstracker dat deze gezette stappen mist. Het lijkt er sterk op dat Apple in ieder geval fitnesstrackers overweegt of een ander soort wearable die je bewegingen registreert. Al maanden gaan geruchten over de nog onaangekondigde iWatch van Apple, die deels worden gevoed door een aantal nieuwe medewerkers dat het bedrijf in dienst heeft genomen.

5 vernieuwingen die we terug willen zien in de volgende Apple TV

Apple TV

Het is een populair gespreksonderwerp in de wandelgangen: de vierde generatie van de Apple TV. De aankondiging van het nieuwe multimedia-kastje laat volgens de geruchten niet lang meer op zich wachten. Het wordt iets groots, heeft Apple via omwegen al laten doorschemeren. Maar welke toevoegingen krijgt de Apple TV 4? Wij zetten de vijf meest reële en rendabele opties voor je op een rijtje. Het multimedia kastje wordt vermoedelijk in maart of in april onthuld op een apart evenement. De derde generatie is momenteel verkrijgbaar via de Apple Store en andere online winkels voor circa 100 euro.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste iPhoned iDeals van week 11!

[ad-block id=22 style=narrow]

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen