Nieuwsoverzicht week 42: iPad Air 2, iPad Mini 3 aangekondigd en iOS 8.1 release

Wouter Nijsen
18 oktober 2014, 12:30
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 42: iPad Air 2, iPad Mini 3 aangekondigd en iOS 8.1 release

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 42.

Lees verder na de advertentie.

iPad Air 2 en iPad mini 3 officieel aangekondigd

ipad air 2 ipad mini 3

Afgelopen donderdagavond heeft Apple haar nieuwe iPads aangekondigd: de iPad Air 2 en iPad mini 3. De iPad Air 2 is Apple’s dunste iPad ooit en is slechts 6,1 millimeter dik. Dit is liefst 18 procent dunner dan zijn voorganger. Het 9,7-inch scherm is vernieuwd en heeft nu een resolutie van 2048×1536 (264 pixels per inch). Ook heeft de iPad Air 2 een antireflectie-coating, zodat je minder last hebt van reflectie op het beeld. Bij beide iPads is TouchID nu volledig geïntegreerd en is het dus – aanvankelijk alleen voor Amerikaanse gebruikers – mogelijk om mobiele betalingen te verrichten met hun tablet.

De iPad mini 3 kreeg op TouchID na weinig nieuwe features en stelt dus een beetje teleur. Wel zegt Apple dat de camera onder handen genomen is, maar hierbij doelt het bedrijf uit Cupertino waarschijnlijk op de nieuwe camera-functies van iOS 8. De sensor is in principe exact dezelfde als die we in de iPad mini 2 (retina) terugvinden.

iOS 8.1 aankomende maandag te downloaden

ios 8.1

Apple heeft tijdens de presentatie van de nieuwe iPads ook de datum van de iOS 8.1 release bekendgemaakt. De update verschijnt op 20 oktober aanstaande en zal een aantal zaken toevoegen en oplossen. Craig Federighi, die aan het hoofd staat van de ontwikkeling van iOS, maakte er een grapje van, maar veel mensen hadden veel ‘feedback’ op iOS 8. Na de release zaten er een aanzienlijk aantal bugs en fouten in. Zo was de Gezondheid-app voor derde partijen zo goed als onbruikbaar en viel het bereik van iPhones na de eerste kleine update van iOS 8 helemaal weg. Apple meldde donderdagavond dan ook dat iOS 8.1 voornamelijk gericht is op het verhelpen van bugs.

Ook kondigde het bedrijf aan dat de filmrol, een functie die door veel gebruikers gemist werd, terugkomt. Tot slot introduceert iOS 8.1 Apple Pay, het betalingssysteem van Apple. Vanaf aankomende maandag kunnen gebruikers in de VS met hun mobiele devices betalen. Apple Pay komt ergens in 2015 ook naar Nederland.

‘Gegevens van miljoenen Dropbox-gebruikers gestolen’

Dropbox hack

Hackers hebben 400 gebruikersnamen en wachtwoorden van Dropbox-gebruikers gepubliceerd op Pastebin . In totaal zouden er 7 miljoen gegevens gekraakt zijn. Dropbox ontkent dat echter in een kort bericht op de website. “Recente artikelen omtrent een Dropbox-hack zijn onjuist”, laat het bedrijf weten. “Je gegevens zijn veilig. Gebruikersnamen en wachtwoorden zijn gestolen van derde partijen, niet van Dropbox. Wij houden verdachte inlogpogingen in de gaten en wij wijzigen automatisch de wachtwoorden als we iets opmerken.”

Volgens Dropbox zijn de wachtwoorden in de publicatie niet meer in gebruik. “De meeste accounts zijn al langere tijd niet meer in gebruik.” Wel adviseert Dropbox elke gebruiker om tweestaps-verificatie te gebruiken om het account te beschermen.

Lees hier hoe je een tweestaps-verificatie instelt voor je Dropbox-account.

Opnieuw problemen met Gezondheid-app

ios 8 app store

Er zijn weer problemen met de Gezondheid-app van Apple. Door een bug is het niet mogelijk om het niveau van de bloedsuikerspiegel in millimol per liter (mmol/L) te meten. Apple heeft besloten om de functie tijdelijk uit de app te halen, zodat het foutje goed onderzocht kan worden. De registratie van bloedsuikerniveaus wordt in de volgende update van iOS weggehaald. Hoogstwaarschijnlijk betreft het iOS 8.1, dat aankomende maandag verschijnt. Intussen werkt Apple aan een oplossing voor het probleem dat de bloedsuikerspiegel momenteel alleen in milligram per deciliter vastgelegd kan worden. Dit is overigens standaard in de VS, maar niet in Nederland.

Bono zegt sorry voor automatische downloads U2-album

excuses bono

Bono biedt zijn excuses aan aan boze iTunes-gebruikers, nadat het nieuwe album ‘Songs of Innocence’ automatisch op hun toestel was gedownload zonder toestemming. Dat liet de frontman van U2 in een Facebook-interview weten. Fans konden de band vragen stellen en de release van ‘Songs of Innocence’ werd niet onbelicht gelaten. Volgens Bono liet U2 zich meeslepen, omdat ze bang waren dat de nummers waar ze al twee jaar aan werkten ‘niet gehoord zouden worden’. Toch hoeft de band niet bang te zijn dat niemand hun nummers heeft gehoord. Deze week werd namelijk bekend dat ruim 81 miljoen iTunes-gebruikers het album hebben ‘ervaren’.

Check ook onze iOS 8 gids met alles wat je moet weten over de update!

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPad Air 2
iPad Air 2
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's