Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuwsoverzicht week 41: iPhone 6 Plus populair en iOS 8 adoptie stagneert

Gijs Ettes
11 oktober 2014, 12:34
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 41: iPhone 6 Plus populair en iOS 8 adoptie stagneert

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 41.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple gaat meer grote iPhones maken’

iPhone 6 Plus vs Galaxy Note 4

Apple is voornemens om de productie van de iPhone 6 Plus op te schroeven en dat zal ten koste gaan van de iPhone 6. De vraag naar de grote iPhone is hoger dan verwacht, waardoor Apple is genoodzaakt om de productieverhouding tussen de iPhone 6 en 6 Plus aan te passen. Momenteel is laatstgenoemde nog slecht verkrijgbaar; in de Apple Store is de levertijd inmiddels opgelopen tot drie á vier weken. Daar zal voorlopig helaas nog geen verandering in komen, want een aanpassing van het productieproces heeft pas over een tijdje echt effect. De aanpassing zou er wel voor zorgen dat er in het tweede deel van 2014 drie tot vier miljoen exemplaren van de iPhone 6 minder worden verscheept dan eerder gepland. De productiecapaciteit die daardoor vrijkomt, wordt gebruikt om meer grote iPhones te maken.

De merknaam van Apple is wereldwijd het meeste waard

apple merk iPhone nieuwsberichten

Apple is net als vorig jaar de meest waardevolle merknaam ter wereld. Daarmee blijft het bedrijven als Google en Coca-Cola voor. Interbrand stelt elk jaar een lijst op van de merknamen met de meeste waarde. Net als vorig jaar wordt die lijst ditmaal aangevoerd door Apple. Volgens Interbrand is het bedrijf 119 miljard dollar waard. Vorig jaar was dat nog 98 miljard. Bovendien heeft Apple de afstand met de nummer twee van de lijst vergroot. Google had vorig jaar nog een merkwaarde van 93 miljard, dit jaar groeide het bedrijf naar 107 miljard dollar. Interbrand is het grootste merkadviesbureau ter wereld. Het bureau werd in Engeland opgericht in 1974 en heeft nu bijna 40 vestigingen in 29 landen, waaronder in Nederland.

Apple-gebruikers zijn laks in het updaten naar iOS 8

iphone nieuws

De adoptie van iOS 8 is de afgelopen week flink gestagneerd, zo blijkt uit cijfers van de App Store. Het nieuwe besturingssysteem is momenteel op 47 procent van alle Apple-devices te vinden. Op 21 september werd nog bekend dat 46 procent van alle iPhones, iPads en iPods op iOS 8 draaide en in twee weken tijd is dat percentage nauwelijks gestegen, al hebben de cijfers alleen betrekking op Apple-toestellen die toegang hebben gehad tot de App Store. Fiksu en Mixpanel, twee bedrijven die zich richten op het verzamelen van statistieken op basis van advertenties in apps, hebben berekend dat iOS 8 momenteel op respectievelijk 38 en 45 procent van de Apple-toestellen draait. Ze hebben een groei in het gebruik gemeten, al lijkt deze de afgelopen dagen snel te zijn afgenomen.

‘De eerste iPhone had bijna geen touchscreen gehad’

Jony Ive

Hoofdontwerper van Apple Jony Ive was aanwezig bij een conferentie van Vanity Fair, waar hij sprak over iPhones, Steve Jobs en (het kopiëren van) designs. “Er zijn duizenden redenen en momenten geweest waarop we touch bijna hebben opgegeven”, zei Ive. Naar het waarom moeten we echter gissen, maar de eerste iPhone had dus bijna geen touchscreen gehad, iets waar het toestel juist enorm op de concurrentie vooruit liep. Eerder stelde een medewerker van Apple al eens dat de eerste iPhone nauwelijks bruikbaar was, maar Ive gaat niet in op details. Wel spreekt hij over de iPhone 6 en dat een groter toestel al jaren in de planning zat. “Prototypes werden jaren geleden al gemaakt”, zegt Ive. “Maar het resultaat was te lomp en haalde de Apple-standaarden niet. We weten al jaren dat een groter scherm belangrijker zou worden, maar we moesten veel doen om er een interessant product van te maken.”

T-Mobile verhoogt 4G-snelheid van tweetal abonnementen

T-Mobile bereik

T-Mobile is vandaag gestart met het verhogen van de maximale 4G-snelheid voor klanten met een Stel Samen of Helder abonnement, zo heeft de provider bekendgemaakt. De snelheidsverhoging is gratis voor bestaande en nieuwe klanten met deze abonnementen. Het netwerk heeft nu een maximale snelheid van 120 Mbit/s, al kent het netwerk nog geen landelijke dekking. Alleen in de Randstad en delen van Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland kun je mobiel internetten via 4G. Concurrenten KPN en Vodafone bieden wel al landelijke 4G-dekking. Klanten die nu maximaal 15Mbit/s behalen via 4G gaan naar  50Mbit/s, terwijl klanten met 30Mbit/s naar 100Mbit/s gaan en klanten met 50Mbit/s naar 120Mbit/s gaan. De uploadsnelheid neemt toe tot 25/50Mbit/s, afhankelijk van je abonnement. Omdat het T-Mobile 4G-netwerk gebruikmaakt van de 1800Mhz-frequentie is deze standaard geschikt voor de hogere 4G-snelheid. Dit betekent ook dat je met de nieuwe iPhoned op het hele 4G-netwerk van de provider maximale snelheden van boven de 75Mbit/s kunt behalen. Uiteraard betreft het hier wel theoretische snelheden.

Check ook onze iOS 8 gids met alles wat je moet weten over de update!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu