Nieuwsoverzicht week 40: ‘iOS 8.1 release nadert en Apple Watch productie uitgesteld’

Gijs Ettes
4 oktober 2014, 12:39
4 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 40.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 8.1 release vindt op 20 oktober plaats’

iOS 8.1 release iPhone nieuwsberichten

Er gaan sterke geruchten dat de iOS 8.1 release op 20 oktober aanstaande plaatsvindt. Volgens ingewijden moet de update Apple Pay klaarstomen en diverse bugs verhelpen. iOS 8 verscheen ruim twee weken en beloofde Apple’s meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ooit te zijn. Toch wordt de nieuwe iOS-versie geteisterd door rare bugs en andere foutjes. Een eerste update om deze problemen te verhelpen, werd al snel door Apple ingetrokken omdat deze meer bugs introduceerde. Zo meldden veel gebruikers dat hun telefoonbereik wegviel en dat de vingerafdrukscanner niet meer naar behoren werkte. iOS 8.0.2 loste deze kritieke problemen op, maar is nog steeds alles behalve foutloos. De iOS 8.1 release is naar verluidt aanstaande en wordt nog deze maand gelijktijdig met betaalplatform Apple Pay gelanceerd.

‘De Apple Watch gaat pas volgend jaar in productie’

apple watch opvolger

Voor de Apple Watch heeft Apple nooit een releasedatum genoemd, maar met de uitspraak ‘early 2015’ zou je misschien januari of februari verwachten. Dan gaat de smartwatch echter pas in productie. Althans, dat schrijft de Apple Daily uit Taiwan, hoewel het bericht wat tegenstrijdig is. Zo staat er dat de Apple Watch pas vanaf januari in productie gaat, maar vermoedt de schrijver van het bericht dat het apparaat al in februari te koop is. Dat is bijna onmogelijk, want binnen een maand zijn nooit genoeg smartwatches te maken voor een wereldwijde lancering. Smartphones hebben vaak minstens drie maanden nodig voordat ze de deur uitgaan. Het zou echter wel kunnen dat Apple pas in januari begint met de productie van de Apple Watch, maar dan is maart of april het vroegste moment om het apparaat te lanceren. Waarschijnlijk is het Taiwanese Quanta door Apple aangewezen om de Apple Watch te leveren. Ter voorbereiding zou het bedrijf momenteel mensen aannemen om uiteindelijk 40.000 man in te zetten voor de fabricage van Apples smartwatch.

Waarom Apple niet samenwerkt met PayPal

apple paypal

Nog voordat Apple Pay was aangekondigd, schreef Bank Innovation dat Apple en PayPal om onduidelijke redenen gesprekken voerden. Nu zegt de website eindelijk te weten wat er aan de hand was en waarom we nooit meer iets van de eventuele samenwerking hebben gehoord. Volgens bronnen hebben Apple en PayPal inderdaad gesproken over het aangaan van een samenwerkingsverband. Waarschijnlijk had Apple een grote rol voor PayPal weggelegd in haar eigen betalingssysteem. Toen PayPal echter een partner werd van Samsung en de Galaxy S5, waarmee je via de vingerafdrukscanner kan betalen, deed Apple meteen de deur dicht: einde onderhandelingen. Dat Apple een hand uitstak naar PayPal is niet gek. Het bedrijf is één van de grootste als het om online betalen aankomt. Volgens Bank Innovation had toenmalig PayPal-directeur David Marcus liever niet met Samsung samengewerkt ‘omdat hij bang was voor de reactie van Apple’. De CEO van eBay, John Donahoe, zou hem echter hebben gedwongen. Dit hele voorval is één van de grootste redenen waarom Marcus PayPal verliet voor Facebook afgelopen juni.

‘Bug in iOS 8 verwijdert alle iCloud Drive-bestanden’

iCloud Drive bug

iOS 8 is de laatste weken regelmatig in het nieuws geweest, zowel in positieve als negatieve zin. Ditmaal is er bug gevonden die alle opgeslagen bestanden in iCloud Drive verwijdert wanneer je de instellingen van een iDevice herstelt. MacRumors meldt dat verschillende gebruikers op haar forum kampen met een serieuze iCloud Drive bug, die alleen in iOS 8 zit. Het is het zoveelste foutje dat we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen. Wanneer er op een iPhone of iPad in ‘Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in’ wordt gekozen voor de optie ‘Herstel alle instellingen’ worden alle iWork-bestanden op het desbetreffende apparaat verwijderd. Dit is vreemd, want er wordt bij deze optie expliciet vermeld dat er geen gegevens of media verloren gaan. Het is nog niet bekend of de bug zich alleen voordoet bij iWork-bestanden of ook bij andere documenten. Omdat deze iCloud Drive bug toch een aanzienlijke fout is in iOS 8, verwachten we dat Apple dit spoedig onderzoekt en eventueel een update uitbrengt om het probleem te verhelpen.

Apple-website toont of je tweedehands iPhone vergrendeld is

iPhone vergrendeld

Apple heeft een nieuwe website geopend waar je als koper kunt checken of een tweedehands iPhone vergrendeld is en dus mogelijk gestolen. Op de Apple-website kun je na het invoeren van het IMEI- of serienummer en een captcha-code nagaan of de functie ‘Zoek mijn iPhone’ is uitgeschakeld of niet. Is dat namelijk niet het geval, dan kun je als nieuwe gebruiker het toestel niet resetten zonder de code die de eerdere eigenaar heeft ingevoerd. Ook loop je dan het risico dat de verkopende partij op afstand je iPhone kan blokkeren of wissen. De Apple-website heeft overigens ook een uitgebreide pagina om je te helpen het IMEI-nummer te lokaliseren. Dit nummer is te vinden via ‘Instellingen > Algemeen > Info’, maar is bijvoorbeeld ook op de achterkant van de iPhone 6 (Plus), iPhone 5S, iPhone 5C en iPhone 5 gegraveerd. Op oudere toestellen vind je de code op de simkaarthouder. Ook is het mogelijk om het IMEI-nummer via iTunes te achterhalen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen