Nieuwsoverzicht week 39: iPhone 6 lancering in Nederland en problemen met iOS 8

Wouter Nijsen
27 september 2014, 12:34
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 39: iPhone 6 lancering in Nederland en problemen met iOS 8

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 39.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 en 6 Plus vanaf nu te koop in Nederland

iPhone 6 Nederland iPhone nieuwsberichten

Gisterochtend om 8.00 uur opende de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem haar deuren voor de vele iPhone-fanaten die een iPhone 6 kwamen kopen. De langste rij was in Amsterdam te vinden en bestond uit zo’n 300 man. Naast de mensen die de hele nacht voor een Apple Store hebben gewacht, konden ook online reserveringen opgehaald worden.

Het gaat overigens hard met de verkoop van de iPhone 6: in de eerste drie dagen verkocht Apple al 10 miljoen exemplaren. Vorige week lanceerde het nieuwe vlaggenschip van Apple al in onder andere Duitsland, de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Wil je ook de iPhone 6 kopen, check dan onze prijsvergelijker met de scherpste aanbiedingen.

‘Bendgate’: gebogen iPhone 6 Plus toestellen gemeld

bendgate

Begin deze week kwam naar buiten dat de behuizing van de iPhone 6 Plus bij een klein aantal gebruikers gebogen is. Op het forum van MacRumors klaagde een groeiend aantal mensen over het feit dat de iPhone 6 Plus vrij gemakkelijk buigt. Dit komt doordat het toestel groot maar toch erg dun is. Op YouTube verscheen al snel een buigtest en hieruit bleek inderdaad dat de Plus vrij gemakkelijk buigt. De hele kwestie werd al snel omgedoopt tot ‘bendgate’ en verspreidde in razend tempo over het internet.

Apple kwam vrij snel met een reactie en gaf aan dat de zogenoemde bendgate alleen in extreem zeldzame gevallen voorkomt: er zijn slechts 9 klachten binnengekomen.

iPhone 6 en iPhone 6 Plus spotgoedkoop om te maken

iPhone nieuwsberichten

Uit onderzoek van IHS blijkt dat de iPhone 6 en 6 Plus relatief goedkoop zijn om te maken. De toestellen kosten respectievelijk 155 en 168 euro om te fabriceren. Deze prijzen bevatten echter niet de research & development-, software-, marketing- en productiekosten, maar geven wel een algemeen beeld van wat Apple kwijt is aan het maken van de smartphones. Het scherm is zoals verwacht het duurste onderdeel: 35 euro voor de iPhone 6 en 41 euro voor de iPhone 6 Plus.

De vanafprijzen van de toestellen liggen op 699 en 799 euro. De winstmarge die Apple behaalt ligt dan ook op een indrukwekkende 70 procent.

Apple faalt met eerste update iOS 8

iOS 8

Woensdagavond verscheen iOS 8.0.1, maar kort na de uitrol weg de update alweer door Apple teruggetrokken. Er waren namelijk grote problemen met de update, die ervoor zorgde dat gebruikers geen bereik meer hadden en geen gebruik konden maken van TouchID.

Naar schatting hadden ongeveer 40.000 mensen problemen met iOS 8.0.1. Al gauw bood Apple de getroffen gebruikers een manier aan waarmee ze de update ongedaan konden maken. Inmiddels zijn alle problemen dankzij een nieuwe update (iOS 8.0.2) verholpen. Deze update verhelpt zowel de problemen van iOS 8.0.1 als eerdere foutjes en problemen.

Nest-thermostaat en -rookmelder nu in Nederland en België

Nest rookmelder

De slimme Nest-thermostaat en -rookmelder zijn nu te koop in Nederland en België. De apparaten werken samen met een app en leren van jouw gedrag en voorkeuren als gebruiker. Nest weet bijvoorbeeld wanneer je naar je werk vertrekt en past daarop de temperatuur aan. De slimme thermostaat werkt met alle centrale verwarmingssystemen, waaronder combi- en condensatieboilers en boilers die alleen warmte produceren.

De Nest-rookmelder houdt de rook- en koolstofmonoxidegehaltes in je huis in de gaten en kan de bron van koolstofmonoxide en rook zelfs benoemen, om ze vervolgens uit te schakelen. Wanneer Nest iets detecteert dat niet klopt, krijg een pushbericht op je telefoon binnen om je te waarschuwen. Handig!

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 6
iPhone 6
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's