Nieuwsoverzicht week 38: iOS 8 release en onze iPhone 6 review

Wouter Nijsen
20 september 2014, 12:36
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 38: iOS 8 release en onze iPhone 6 review

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 38.

iOS 8 vanaf nu te downloaden

iPhone nieuws berichten

De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple kwam afgelopen woensdagavond rond 19:00 uur uit. iOS 8 werd op de jaarlijkse WWDC aangekondigd en voegt weer een waslijst aan nieuwe features en verbeteringen toe. Wanneer je een eigenaar bent van een iPhone 4S, iPod Touch 5e generatie, iPad 2 of nieuwer is je toestel geschikt voor de update naar iOS 8. Natuurlijk zijn ook wij uitgebreid met de nieuwe iOS-versie aan de slag gegaan. Lees onze bevindingen in de iOS 8 review!

Lees onze voorlopige iPhone review

iPhone 6 review

De iPhone 6 is hier! Na maanden van geruchten, uitgelekte foto’s en vage tips die later onjuist bleken te zijn, kunnen we sinds deze week eindelijk met de smartphone aan de slag. Voldoet hij aan de enorm hoge verwachtingen en biedt hij eindelijk wat nieuws onder de zon? Speciaal voor de lancering van de iPhone stapten we in de auto richting Duitsland, aangezien de smartphone daar al een week eerder verkrijgbaar is dan in Nederland en België. In deze iPhone 6 hands-on, die binnen een aantal dagen zal worden uitgebreid, zetten we onze bevindingen met de nieuwe Apple-telefoon op een rijtje. We belichten het vernieuwde design, het grotere scherm, de prestaties en natuurlijk de software die door Apple op de schop is genomen.

Benieuwd naar ons uitgebreide oordeel? Check de iPhone 6 review!

De beste iPhone 6 aanbiedingen

De beste iPhone 6 Plus aanbiedingen

iPhone 4S een stuk minder snel met iOS 8

iPhone nieuwsberichten

Uit tests van Ars Technica blijkt dat de iPhone 4S een stuk trager is met iOS 8. Bij standaardtaken als het openen van Safari en het gebruiken van de Mail-app merk je de smartphone het lastig heeft. De oorzaak hiervan is de verouderde hardware van de iPhone 4S. Er wordt nog gebruiktgemaakt van de in 2011 geïntroduceerde A5-processor, die maar 25 procent van de kracht van de A7-processor heeft. De A7-processor vinden we terug in de iPhone 5S en tegenwoordig zijn de modellen van de iPhone 6 al voorzien de nog snellere A8-chip. iOS 8 is dus voor iPhone 4S-gebruikers niet een vooruitgang en we adviseren dan ook om nog even te wachten met updaten. Apple komt vaak naderhand met updates die nieuwe iOS-versie optimaliseert voor oudere toestellen.

We hebben de iPhone 6 binnen… en jij kunt ‘m winnen!

iPhone nieuwsberichten

Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar sinds deze ochtend is het kantoor van iPhoned vier nieuwe iPhones rijker! Om de lancering van de Apple-telefoon te vieren, maak je als lezer nu tijdelijk kans op een gloednieuwe iPhone 6. Meedoen aan deze actie een heel eenvoudig. Wanneer je bent ingeschreven voor de iPhoned nieuwsbrief maak je direct kans op de iPhone 6. Zowel nieuwe als bestaande members kunnen een iPhone 6 winnen en iedereen maakt evenveel kans. Wees er echter snel bij, want op 31 oktober aanstaande maken we de winnaar bekend!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu