Nieuwsoverzicht week 36: volg live de iPhone 6 onthulling en gebruik iCloud veilig

Wouter Nijsen
6 september 2014, 13:30
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 36: volg live de iPhone 6 onthulling en gebruik iCloud veilig

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 36.

Lees verder na de advertentie.

Naaktfoto’s beroemdheden lekken uit door iCloud ‘hack’

apple icloud

Afgelopen maandag kwam het nieuws naar buiten dat er honderden naaktfoto’s van beroemdheden op het internet terecht zijn gekomen. Onder deze beroemdheden vinden we onder andere namen als Jennifer Lawrence, Kate Upton en Avril Lavigne. Velen geven iCloud de schuld; de clouddienst zou gekraakt zijn door een hacker. Deze heeft de foto’s vervolgens op het forum van 4chan geplaatst. Al gauw kwamen de foto’s op allerlei websites terecht.

Veel gebruikers hebben opgemerkt dat de meerderheid van de foto’s afkomstig zijn van iOS-devices, wat hint naar een beveiligingslek in iCloud. Of de hacker de foto’s daadwerkelijk allemaal van iCloud heeft gehaald, is nog maar de vraag, aangezien er ook video’s opgedoken zijn.

Apple kwam overigens snel met een reactie: volgens het bedrijf uit Cupertino is iCloud niet gehackt, maar hebben er gerichte aanvallen op de gebruikersnamen en wachtwoorden van de beroemdheden plaatsgevonden. De clouddienst is volgens Apple zeker niet lek en het bedrijf raadt gebruikers aan om een sterk wachtwoord te kiezen en gebruik te maken van tweestaps-verificatie.

Apple stelt livestream beschikbaar voor iPhone 6 onthulling

Apple Livestream

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover; de iPhone 6 wordt eindelijk onthuld. Apple heeft een livestream ter beschikking gesteld zodat iedereen de onthulling live kan volgen. Dit kun je doen door naar deze link te gaan.

De presentatie van de iPhone 6 begint dinsdagavond 9 september om 19.00 Nederlandse tijd. Wat er aanstaande dinsdag allemaal onthuld gaat worden is nog even afwachten. Er zijn nog steeds veel geruchten over een eventuele onthulling van de iWatch, maar afgelopen week kwam naar buiten dat de smartwatch mogelijk nog even op zich laat wachten.

iWatch verschijnt in twee formaten

Deze week is er het nodige over de iWatch geschreven. Afgelopen dinsdag claimde Digitimes te weten dat de iWatch niet gelijktijdig met de iPhone 6 onthuld zal worden omdat de smartwatch zich nog in een testfase van ontwikkeling zou bevinden. Dit betekent dat Apple’s eerste wearable eerst nog door een aantal andere ontwikkeling- en productiefases moet komen alvorens de massaproductie kan beginnen. De kans is groot dat de iWatch op een Apple-event in oktober, of pas in 2015 aan de wereld wordt getoond.

iWatch zwart klein

Daarnaast kwam er deze week nieuws naar buiten over de specificaties van de iWatch. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal de iWatch voorzien zijn van 8GB aan opslagruimte, 512MB werkgeheugen, een gebogen oled-scherm hebben en komt hij in twee formaten: 1,3 inch en 1,5 inch. Leuk weetje: Ook Kuo verwacht dat Apple’s eerste smartwatch zich nog in productie bevindt en pas in 2015 uitgebracht gaat worden.

‘iPhone 6 te reserveren vanaf 19 september’

apple iphone 6 foto's

Afgelopen week lieten anonieme bronnen uit de telecomwereld aan iPhoned weten dat de nieuwe iPhone op 19 of 20 september te reserveren is. Afgaande op eerdere pre-orderdata lijkt 19 september het meest aannemelijk van de twee. Mocht dit het geval zijn, dan zou het dus al vrij snel mogelijk moeten zijn om je iPhone te reserveren: op 9 september vindt namelijk al de lancering van de iPhone 6 plaats.

De prijs zal waarschijnlijk starten vanaf 699 euro; dit was ook het geval bij de lancering van eerdere topmodellen van Apple. Voor een officiële startprijs- en reserveringsdatum moeten we nog even tot 9 september wachten.

Nieuwe iOS App Store regels moeten privacy garanderen

ios 8 uitgelicht 2

We waren het bijna vergeten door al het iPhone 6 geweld maar dit najaar lanceert natuurlijk ook een nieuwe iOS-versie. iOS 8 brengt veel nieuwe features naar Apple’s devices en zet flink in op privacy. Deze week kwam aan het licht dat de nieuwe iOS 8 App Store-voorwaarden regels bevatten voor HealthKit en HomeKit.

Apps die privacy-gevoelige informatie bevatten, zoals informatie over je gezondheid, zullen nu hard worden aangepakt door Apple. Gevoelige informatie mag bijvoorbeeld niet meer gebruikt worden voor reclame-doeleinden. Het is voor app-makers ook niet meer toegestaan om gevoelige informatie te uploaden naar iCloud. Natuurlijk moet je bij het gebruiken van apps wel goed blijven opletten met welke voorwaarden je akkoord gaat.

Meer lezen

Tot slot hebben we ook nog een paar handige tips voor je. Wil je weten hoe je je iPhone sneller maakt? Dan hebben we hier 8 trucs voor je op een rijtje gezet. Ook hebben we 5 simpele tips om meer opslagruimte op je iPhone vrij te maken en advies waar je op moet letten als je je foto’s veilig wilt uploaden naar iCloud.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's