De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 6 onthulling officieel en nieuw design iPhoned

Gijs Ettes
30 augustus 2014, 12:35
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 35: iPhone 6 onthulling officieel en nieuw design iPhoned

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 35.

Lees verder na de advertentie.

Onthulling iPhone 6 op 9 september

iphone 6 aankondiging iphone nieuwsberichten

Apple heeft afgelopen week uitnodigingen aan de pers verstuurd voor een speciaal evenement dat op 9 september wordt gehouden. Dat komt overeen met eerdere geruchten dat de iPhone 6 op die datum wordt aangekondigd. De uitnodigingen werden verstuurd door Apple met de geheimzinnige mededeling: ‘Wish we could say more’. Er wordt dus met geen woord over de iPhone 6 gerept, maar de datum komt overeen met het doorgaans goed geïnformeerde Re/code, dat eerder al meldde dat Apple de iPhone 6 aankondiging op 9 september zou doen. Het bedrijf uit Cupertino lanceert de nieuwe iPhones al jaren in september, ruim op tijd voor de feestdagen. Hoewel het Apple event altijd gehouden werd op de campus van het bedrijf óf in de Yerba Buena Center in San Francisco, zal het dit jaar voor het eerst in het Flint Center for the Performing Arts in Cupertino zijn.

Nieuw design voor iPhoned

iPhoned V2.1

Eind vorig jaar lanceerden we het nieuwe responsive design van iPhoned en ook de afgelopen maanden hebben we (met jullie input) hard gewerkt aan het perfectioneren van de site. Dit heeft geresulteerd in het design dat je nu voor je ziet. Het is je misschien al opgevallen: aan de bovenkant van elke pagina op iPhoned is het nodige veranderd. De header heeft een subtiel kleurtje gekregen, ons logo is duidelijker en de menustructuur is verbeterd. Via de zwarte balk heb je snel toegang tot de belangrijkste pagina’s op iPhoned, waaronder nieuws, de beste iPhone aanbiedingen, apps en tips. Daarnaast is de knop om de redactie van tips te voorzien prominenter in beeld. Lees meer over het vernieuwde iPhoned.

Vodafone heft snelheidslimiet voor 4G op

vodafone 4g

Klanten van Vodafone krijgen de allersnelste 4G-verbinding voor hun telefoon. De provider haalt op 1 september het limiet van de maximumsnelheid van het Vodafone 4G netwerk eraf. Het 4G-netwerk wordt voor alle klanten dan gelijk, waardoor de snelste verbinding mogelijk is. Tot nu toe was het mogelijk om snelheden tussen de 25 en 50 Mbps te halen, wat neerkomt op zo’n 3 tot 6 MB per seconde. Alle gebruikers krijgen binnenkort echter toegang tot de maximale 4G-snelheid van 75 Mbps (iets meer dan 9 MB per seconde). Dat geldt niet alleen voor mensen met een abonnement, maar ook voor prepaidklanten. De snelheid in praktijk zal volgens Vodafone echter tussen de 10 en 25 Mbps komen te liggen, wat neerkomt op ongeveer 1 tot 3 MB per seconde.

iPhone 6 verschijnt in drietal kleuren, heeft grotere speaker

iphone 6 kleuren

Net als zijn voorganger zal ook de iPhone 6 in een drietal kleuren verschijnen: goud, spacegrijs en zilver. Dat blijkt uit foto’s van nieuwe iPhone onderdelen die online zijn verschenen. Op de foto’s zijn de simkaarthouder, homeknop, speaker, trilmotor en het logo van de nieuwe iPhone te zien. De drie simkaarthouders wijzen erop dat consumenten straks in ieder geval uit de kleuren goud, spacegrijs en zilver kunnen kiezen. Mogelijk is de kleur van de grijze iPhone straks wel iets lichter dan nu het geval bij de iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini Retina. Wat verder opvalt is dat de simkaarthouders licht gebogen zijn, zodat ze passen in de nieuwe, rondere behuizing van de iPhone 6. Het Apple-logo aan de achterkant van de iPhone 6 is voor het eerst apart uitgesneden, maar heeft verder geen speciale functies. Eerder ging het gerucht dat het logo misschien zou kunnen oplichten bij inkomende notificaties.

Popcorn Time-app voor iOS komt eraan

Popcorn Time ios

Popcorn Time, de populaire illegale streamingdienst voor films en series, brengt spoedig een iOS-app uit. Dat meldt het team van Popcorn Time aan iPhoned. Volgens de dienst zou het maximaal een paar dagen duren voordat de app verschijnt. Deze krijgt tevens ondersteuning voor AirPlay en de Chromecast. Ook werken de ontwikkelaars aan een manier waardoor de Popcorn Time iOS-app ook op niet-gejailbreakte-toestellen kan draaien. Als Popcorn Time zijn app in de App Store wil publiceren, wordt deze hoogstwaarschijnlijk niet door Apple geaccepteerd. Ter vergelijking: de app is reeds voor Android beschikbaar, maar alleen buiten Google Play om te downloaden.

Check ook 7 handige tips voor het maken van iPhone foto’s!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu