De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwsoverzicht week 34: iPhone 6 productieproblemen en vervanging iPhone 5 batterij

Rutger Otto
23 augustus 2014, 13:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 34: iPhone 6 productieproblemen en vervanging iPhone 5 batterij

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 34.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe problemen rondom de iPhone 6 productie

iphone nieuwsberichten opslaggeheugen

De problemen rond de iPhone 6 productie stapelen zich op. Het maakproces van Apples nieuwe toestel zou zelfs even stilgelegen hebben, omdat een onderdeel van het iPhone 6 scherm moest worden aangepast. Apple wilde één laag onder het scherm in plaats van twee, om de iPhone dunner te kunnen maken. Bronnen melden dat dat problemen opleverde voor de schermverlichting. Inmiddels zou de productie weer hervat zijn. Daarnaast werd gemeld dat er maar heel weinig saffierschermen op voorraad zijn. Er zouden er genoeg zijn voor 1,35 miljoen tot 2,25 miljoen iPhone 6L toestellen. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor de iPhone 6 aankondiging en de lancering van het toestel.

Lees 4 kooptips om de iPhone 6 als eerste in huis te hebben.

Vanaf begin oktober 4G van Ben

iphone nieuwsberichten Ben 4g logo

Klanten van Ben kunnen vanaf begin oktober gebruik maken van het 4G netwerk. Mensen die een 1500MB-bundel bij de aanbieder hebben, krijgen gratis toegang tot 4G. Daarnaast introduceert Ben een nieuwe 2500MB-bundel met 4G voor grootverbruikers. De huidige 200MB, 500MB en 1000MB-bundels blijven bestaan en behouden de 3G-snelheden. De 1500MB-bundel blijft ook bestaan en krijgt automatisch 4G met 15Mb/s. Alleen de uitgebreidere 2500MB-bundel krijgt de hogere 4G-snelheid van 25Mb/s. Prijzen zijn nog niet bekend. De dekking zal niet meteen landelijk zijn, want Ben maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Apple vervangt een aantal iPhone 5 batterijen gratis

iphone 5

Apple is begonnen met een vervangingsprogramma voor slechte iPhone 5 batterijen. De accu’s met een bepaald serienummer gaan ineens snel leeg en moeten vaker worden opgeladen dan normaal. Het gaat om een aantal toestellen die tussen september 2012 en januari 2013 zijn verkocht. Je kunt checken of jouw iPhone 5 in aanmerking komt door het serienummer op de website van Apple in te vullen. In Nederland kun je vanaf 29 augustus bij Apple terecht, de batterij laten vervangen kan tot 1 maart 2015.

Nieuwe Apple Lightning-kabel is tweezijdig te gebruiken

apple lightning kabel

Volgens geruchten brengt Apple tegelijk met de iPhone 6 een nieuwe usb-kabel uit, die je niet meer op zijn kop in het contact kan steken. De nieuwe Lightning kabel heeft een usb-uiteinde met een blokje in het midden van de stekker, dat automatisch naar de goede kant schuift als je hem aansluit op een usb-poort. Andere geruchten melden dat de kabel usb 3.0 ondersteunt, de snellere variant van usb 2.0 die in huidige kabels wordt gebruikt.

Straks kun je je Tesla auto starten met je iPhone

tesla iphone

De fabrikant van elektrische auto’s Tesla zou werken aan een update voor de firmware in hun auto’s, waarmee eigenaren hun wagen zonder sleutel, maar met een iPhone kunnen starten. In de komende maanden moet de update voor de Tesla Model S verschijnen. Of de update er ook voor andere auto’s van Tesla komt is niet bekend. Hoe het werkt is eveneens nog niet helemaal duidelijk. Wellicht maakt de nieuwe Tesla Mobile app (die dient als sleutel) gebruik van Touch ID om een gebruiker te herkennen.

Lees ook:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu