Nieuwsoverzicht week 33: productie iPhone 6 start snel en Siri helpt moordenaar

Gijs Ettes
16 augustus 2014, 13:23
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 33: productie iPhone 6 start snel en Siri helpt moordenaar

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit waren de 5 belangrijkste iPhone nieuwsberichten van week 33.

Lees verder na de advertentie.

‘Massaproductie iPhone 6 binnenkort van start’

iphone 6 iPhone nieuwsberichten

Het lijkt erop dat de iPhone 6 massaproductie binnenkort van start gaat. Het aankomende Apple-toestel zou zich momenteel in de productvalidatiefase bevinden; de laatste testfase voordat gestart wordt met de massale productie van de telefoon. De iPhone 6 ligt daarmee netjes op koers voor een onthulling op 9 september en een publieke release tien dagen erna. Het is overigens aannemelijk dat de iPhone 6 als eerste in landen als de VS, Groot-Brittannië en Duitsland verschijnt en een week of twee later in de Benelux. Wie daar niet op kan wachten, heeft de optie om een nachtje door te halen voor de Apple Store in Oberhausen (Centroallee 147) of Keulen (Aachener Straße 1253). Wees er echt de avond van tevoren al, want je mag rekenen op lange rijen met Apple-fans.

Lees 4 kooptips om de iPhone 6 als eerste in huis te hebben.

Vodafone Like New-actie: flinke korting op teruggestuurde iPhone 5S en 4S

My Vodafone-app

Vodafone is afgelopen week week gestart met de Like New-actie, waarbij je iPhones die binnen 14 dagen door de koper zijn teruggestuurd, kunt aanschaffen met een flinke korting. Dankzij de actie haal je de iPhone 5S en iPhone 4S voor een prikkie in huis in combinatie met een abonnement. Vodafone meldt dat het toestel van dezelfde kwaliteit als een nieuwe smartphone, compleet met originele accessoires en handleiding. De iPhones zijn schadevrij, volledig nagekeken en gereset en voorzien van 12 maanden garantie. De korting in combinatie met een tweejarig RED Essential abonnement bedraagt 120 euro. De Like New-actie is een pilot en de komende tijd zal Vodafone evalueren of deze wordt uitgebreid.

Bekijk de Vodafone Like New aanbieding voor de iPhone 5S
Bekijk de Vodafone Like New aanbieding voor de iPhone 4S

‘iPhone 6 met saffierglas wordt duurder’

iphone 6 accu iPhone nieuwsberichten

De iPhone 6 met saffierglas krijgt mogelijk een hoger prijskaartje dan de uitvoeringen van het toestel die er niet over beschikken, zo meldt The Wallstreet Journal. Bovendien zou alleen het grotere 5,5 inch-model beschikken over het stevige glas. De reden dat consumenten straks wellicht meer moeten betalen voor een iPhone 6 met saffierglas is omdat het glas gewoonweg duurder is om te produceren. Het kost 16 dollar om een scherm van saffier te maken; aanzienlijk meer dan de 3 dollar die het Gorilla Glass op de huidige iPhones kost om te produceren. Een andere verklaring is dat Apple naar verluidt moeite heeft om genoeg saffierglas te produceren. Mogelijk wordt het bedrijf daardoor gedwongen om alleen de ‘high-end’ grote versie van de aankomende iPhone te voorzien van het oersterke materiaal. Eerder gingen geruchten dat enkel de 64GB-versie van de iPhone 6 saffierglas zou krijgen.

Bizar: moordenaar vraagt Siri waar hij lichaam kan dumpen

siri spraakherkenning groot

De Amerikaan Pedro Bravo, die ervan verdacht wordt zijn huisgenoot om te hebben gebracht, zou na de moord Apple’s digitale assistent Siri hebben gevraagd waar hij het lichaam het best kon dumpen. Bravo staat deze week terecht voor de moord, die in 2012 plaatsvond. Blijkbaar was hij zo radeloos dat hij Siri startte met de vraag “Ik moet mijn huisgenoot verstoppen”. De digitale assistent antwoordde vervolgens met de wedervraag “Wat voor plek zoek je? Een moeras, waterreservoir, staalfabriek of vuilnisbelt?” De vraag en het antwoord van Siri maken deel uit van grap die Apple heeft ingebouwd, maar die inmiddels niet meer beschikbaar is. Voorheen gaf op de vraag “Waar kan ik een lichaam verbergen” altijd een x-aantal opties, maar nu blijft antwoord standaard “Ik wist het antwoord op deze vraag” en vervolgens “Alweer?”.

iPhone batterij vervangen: hiermee moet je rekening houden

iphone batterij vervangen

Dat de batterij van je iPhone na verloop van tijd niet meer zo lang meegaat als in het begin, is normaal. Volgens Apple houdt een goed onderhouden batterij na 500 keer volledig opladen nog 80 procent van zijn capaciteit over. Grootverbruikers zullen gemiddeld na ruim een jaar merken dat de accu minder lang meegaat. Ben je het beu om meerdere keren per dag te moeten opladen of om een externe batterij mee te zeulen, dan is het vervangen van de batterij een goede oplossing. We laten je stap voor stap zien hoe het vervangen van de iPhone batterij in zijn werk gaat.

Lees ook 5 zaken die we tot nu toe weten over het iPhone 6 scherm.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu