Nieuwsoverzicht week 51: iOS 12.1.2 en de toekomst van refurbished iPhones

Michel van 't Klaphek
22 december 2018, 16:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 51: iOS 12.1.2 en de toekomst van refurbished iPhones

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt nieuwe versie iOS 12.1.2 uit: download de update voor je iPhone

Apple heeft iOS 12.1.2 uitgebracht. Deze tussentijdse update voegt geen nieuwe functies toe, maar verhelpt wel een aantal bugs en problemen. Het is daarom belangrijk om de software zo snel mogelijk binnen te behalen. Een paar dagen na het verschijnen van de eerste versie bracht Apple een tweede versie op de markt. Deze update is bedoeld voor mensen die hun iPhone nog niet hadden bijgewerkt naar iOS 12.1.2. De software wordt automatisch aangeboden en wij leggen uit hoe je ‘m installeert.

→ Lees verder iOS 12.1.2

Interview: ‘Refurbished-keurmerk weer uitgesteld, maar zeker niet dood’

Het was een bewogen jaar in de refurbished-sector. De markt groeide, maar het faillissement van Swoop en Leapp liet ook zien dat het een onstuimige markt is. En dat zo gewilde refurbished-keurmerk? Dat is er nog niet. iPhoned-hoofdredacteur Paul Gersen ging in gesprek met Rob Wierenga, het hoofd consumentenelektronica installatieretail van brancheorganisatie UNETO-VNI | Techniek Nederland. Een gesprek over de toekomst van refurbished, waarom het keurmerk er nog niet is, de verwachtingen voor 2019 en meer.

→ Lees verder over het uitgestelde refurbished-keurmerk

Apples Face ID niet te foppen, Android-telefoons trappen wel in nephoofd

Steeds meer smartphones zijn uitgerust met gezichtsherkenning, maar een recent onderzoek laat zien dat Apples Face ID verreweg het beste is. Sterker nog: de gezichtsherkenning van veel Android-toestellen is ronduit onveilig. Forbes liet een 3D-geprint hoofd maken en plaatste het in een studio met 50 camera’s. Vervolgens werd gekeken of de gezichtsontgrendeling van diverse smartphones gefopt kon worden. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat een kwaadwillende zo ver gaat om jou te foppen, is het wel een interessante test om te kijken hoe goed de beveiliging daadwerkelijk is.

→ Lees verder over hoe Face ID de veiligste gezichtsontgrendeling is

Apple: ‘Het is normaal dat sommige iPad Pro’s verbuigen, geen defect’

iPad Pro 2018 review

Heeft jouw nieuwe iPad Pro een licht gebogen behuizing? Dat kan kloppen. Apple bevestigt dat sommige tablets snel verbuigen, maar zegt dat dit geen defect is. De ophef was groot toen vlak na de lancering bleek dat de behuizing van de iPad Pro (2018) makkelijk buigt. De dunste tablet die Apple ooit heeft gemaakt ziet er luxe uit, maar levert in op robuustheid. Alhoewel Apple erkent dat sommige exemplaren vanwege het productieproces licht gebogen kunnen zijn, is er volgens het bedrijf geen sprake van een defect of mankement. Gebruikers waren vanzelfsprekend niet blij met deze reactie, waarop een prominente Apple-medewerker in een e-mail aangaf dat de nieuwe iPad Pro aan alle kwaliteitseisen voldoet.

→ Lees verder over Apples reactie rondom de kromme iPad Pro-ophef

‘Apple komt volgend jaar met iPad mini 5 en 10 inch-iPad’iPad mini stopt

Apple zou van plan zijn om in de eerste helft van 2019 twee nieuwe iPads uit te brengen: de iPad mini 5 en een betaalbaar 10 inch-model. Dit is opmerkelijk, omdat de vorige generatie iPad Mini alweer drie jaar geleden uitkwam. Sindsdien is de compacte tablet niet meer geüpdatet. Wel is de handzame iPad een tijdje later in prijs verlaagd. Dit model wordt nog steeds verkocht, maar beschikt over flink verouderde specificaties. Qua prestaties is hij ongeveer te vergelijken met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarnaast komt Apple volgens geruchten volgend jaar ook met een 10 inch-iPad op de proppen. Dit wordt de opvolger van de iPad 2018, die in maart van dit jaar uitkwam.

→ Lees verder over de iPad Mini 5 en 10 inch-iPad

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen