Nieuwsoverzicht week 9: kleinere notch voor iPhone 13 en videobellen met WhatsApp Desktop

Michel van 't Klaphek
6 maart 2021, 16:21
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 9: kleinere notch voor iPhone 13 en videobellen met WhatsApp Desktop

Een sloot aan nieuwe informatie over de iPhone 13, de eerste geruchten over de iPhone van 2022 en een diepgravend onderzoek naar schokkende advertenties in iPhone-kindergames. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

Kuo: ‘iPhone 13 krijgt 120Hz-scherm, kleinere notch en meer’

iPhone 13

Over iets meer dan een half jaar presenteert Tim Cook naar verwachting de opvolger van de iPhone 12. Bekende lekker Ming-Chi Kuo geeft de geruchtenmolen voor de volgende iPhones vandaag weer een flinke draai. Al jaren voorspelt hij op basis van zijn bronnen vaak al maanden voor de onthulling welke vernieuwingen Apple doorvoert. Ditmaal is hij terug met een lijst aan iPhone 13-verbeteringen.

Lees verder over de verwachte verbeteringen van de iPhone 13

‘iPad en MacBook met oled-schermen verschijnen in 2022’

Apple kondigt in 2022 nieuwe iPads en MacBooks met oled-schermen aan, aldus DigiTimes. Een iPad met 10,9 inch-display zou eerst aan de beurt zijn, maar aanvullende details ontbreken nog. De website geeft niet aan welk iPad-model als eerst een oled-scherm krijgt, maar gezien het schermformaat gaat het mogelijk om de iPad Air. De MacBook zou later overgezet worden naar oled-schermen.

Lees verder over de Apple oled-schermen

Seks, abortus en moord: advertenties in populaire iPhone-kindergames niet kindvriendelijk

kinderen advertenties

Hoe kindvriendelijk zijn games voor kinderen nou echt? Via advertenties krijgen kids meer te zien dan de leeftijdsclassificatie doet denken. iPhoned-redacteur Erwin deed afgelopen onderzoek naar de wereld die achter online reclames in iPhone-kinderspelletjes schuilgaat. De advertenties maken zich onder meer schuldig aan bodyshaming en spelen in op onzekerheden rondom het lichaam.

Lees verder over de advertenties voor kinderen in iPhone-games

(Video)bellen met WhatsApp Desktop nu mogelijk: zo werkt het

whatsapp desktop videobellen

WhatsApp Desktop heeft een functie toegevoegd om met elkaar te videobellen. Je kunt elkaar ook alleen via audio spreken. Een select groepje gebruikers kon al sinds afgelopen december (video)bellen met WhatsApp Desktop, maar nu is de mogelijkheid voor iedereen beschikbaar. De nieuwe functie rolt geleidelijk aan uit voor alle WhatsApp Desktop-gebruikers.

Lees verder over videobellen via WhatsApp Desktop

‘iPhone 2022 heeft geen notch, maar gaatje in scherm zoals Samsung’

iphone 2022 geen notch uitgelicht

Vanaf 2022 heeft de iPhone geen notch meer. In plaats daarvan verwerkt Apple alle sensoren voor Face ID en de selfiecamera in een gaatje in het scherm, net zoals telefoons van concurrent Samsung. Dat beweert Ming-Chi Kuo, die regelmatig vroegtijdig juiste informatie over onaangekondigde Apple-apparaten deelt. De smartphone-insider deelt in een notitie dat de iPhone van volgend jaar een flinke designwijziging krijgt.

Lees verder over de notch van de 2022-iPhone

Video van de week: de beste navigatie-apps voor CarPlay

Apple CarPlay: de 6 beste apps voor onderweg

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen