Nieuwsoverzicht week 9: iPhone X Plus en wachttijden accureparaties

Wouter Nijsen
3 maart 2018, 16:13
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 9: iPhone X Plus en wachttijden accureparaties

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Wachttijden goedkope iPhone-accureparaties nemen fors toe

iPhone accureparatie wachttijd

Barclays-analist Mark Moskwitz deed onderzoek naar de wachttijden van iPhone-accureparaties en ontdekte dat deze de afgelopen tijd enorm gestegen is. Kon je eerst nog in de Apple Store wachten terwijl er een nieuwe accu in je iPhone werd geplaatst, dan moet je nu vaak tussen de 2 en 4,5 weken wachten. Ondertussen neemt het aantal klachten online toe. Zo moet je voor een iPhone 6 Plus-accu soms maanden wachten, al zijn de accu’s van de iPhone 7 weer wel goed op voorraad.

→ Lees verder over de wachttijden voor een iPhone-accureparatie

iPhone X vs Galaxy S9: specs, camera, design en meer vergeleken

iPhone X Galaxy S9 benchmarktest

Nu Samsung de Galaxy S9 officieel heeft onthuld, kunnen we het toestel eindelijk tegenover de iPhone X zetten. Hoe verhouden de twee mobiele grootmachten zich dit jaar tot elkaar? We zetten de feiten op een rij in deze iPhone X vs Galaxy S9-vergelijking. Net als voorgaande jaren vergelijken we de iPhone X en Galaxy S9 op een aantal factoren: van de camera tot het design en de specificaties. Hoewel de iPhone X alweer ruim vier maanden oud is, is de Galaxy S9 zijn meest geduchte concurrent.

→ Lees verder in de iPhone X vs Galaxy S9-vergelijking

‘iPhone X Plus krijgt gouden kleur en grootste iPhone-scherm ooit’

iPhone X Plus goud

Apple brengt dit later dit jaar drie nieuwe iPhones uit, waaronder de grootste iPhone-display tot nog toe. Het trio wordt voorzien van Face ID en voorkantvullende schermen. De bron is een persoon uit de productieketen, die direct betrokken is bij de ontwikkeling van de toestellen. Deze persoon geeft aan dat Apple bezig is met het grootste iPhone-scherm tot nog toe. Dit toestel heeft een schermformaat van 6,5 inch. Daarnaast brengt het bedrijf een toestel uit met dezelfde afmetingen als de huidige iPhone X (5,8 inch), en een goedkoper model van 6,1 inch.

→ Lees verder over de vermeende iPhone X Plus

Waarom iOS het populairste platform voor game-ontwikkelaars blijft

Alto's Odyssey interview

Als er een nieuwe game verschijnt voor smartphones en tablets, dan is de kans groot dat hij de eerste maanden exclusief op de iPhone en iPad te downloaden is. Google doet al jaren zijn best om dit te veranderen, maar ook anno 2018 staat de iPhone nog op eenzame hoogte als het op exclusieve games aankomt. Allereerst gebruiken Apple-gebruikers veel vaker een recenter toestel, dat in bijna alle gevallen op de meest recente software draait. Een belangrijk detail voor spelontwikkelaars, die hierdoor de meest recente API’s en functies kunnen toepassen zonder mensen buiten te sluiten.

→ Lees verder over de iOS game-ontwikkelaars

Opinie: Android omarmt de iPhone X-notch met schaamteloze klonen

iPhone X klonen

Het Mobile World Congress (MWC) is een van de grootste techbeurzen ter wereld. Grote namen als Samsung, Sony en Nokia tonen daar hun nieuwste toestellen, die later in 2018 verschijnen. Apple organiseert al jaren zijn eigen Apple-events voor het aankondigen van nieuwe producten, en slaat MWC om die reden over. Toch was het bedrijf uit Cupertino dit jaar niet weg te denken van de beursvloer in Barcelona. Het ene na het andere smartphonemerk kondigde daar zijn iPhone X-kloon aan, inclusief notch en gekantelde (dubbele) cameralens op de achterkant.

→ Lees verder over de iPhone X-klonen op MWC 2018

Bron afbeelding: The Verge
Categorieën: Devices, Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen