De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwsoverzicht week 9: iPhone 8 snelladen en Spotify Hi-Fi

Wouter Nijsen
4 maart 2017, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 9: iPhone 8 snelladen en Spotify Hi-Fi

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen usb-c voor de iPhones dit jaar, wel snelladen via de Lightning-poort’

iPhone 8 functietoetsen functies

Eerder deze week schreef The Wall Street Journal dat de nieuwe iPhones dit jaar een usb-c-poort zou krijgen in plaats van een Lightning-ingang. Wij schreven al dat dat een onlogische stap van Apple zou zijn en ook de bekende, vaak betrouwbare analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities denkt dat het niet gaat gebeuren. “We denken dat iPhones in 2017 drie iPhones uitbrengt die allemaal snelladen ondersteunen via ‘Type-C Power Delivery’-technologie”, schrijft Kuo in een notitie. “Maar daarvoor blijft Apple de Lightning-poort behouden.” De andere kant van het oplaadkabeltje krijgt mogelijk een usb-c-aansluiting. Dat zou logisch zijn, omdat gebruikers hun iPhone 8 dan zonder problemen kunnen opladen in nieuwe MacBooks die uitsluitend usb-c-poorten hebben.

→ Lees verder over snelladen via Lightning

Spotify werkt aan abonnementsoptie voor betere audiokwaliteit

iPhone Ruben van der Meer

Muziekdienst Spotify maakt zich klaar om een nieuwe versie van zijn dienst te lanceren. Spotify Hi-Fi moet eenzelfde soort abonnement bieden als Tidal doet. Ook die muziekdienst heeft een duurder abonnement waarmee gebruikers beter geluid kunnen streamen. Het nieuwe abonnement is nog niet voor iedereen beschikbaar. Spotify test op dit moment wat de juiste prijs is. Daarom krijgt de ene gebruiker de mogelijkheid om te upgraden voor 5 dollar extra per maand, terwijl het voor een ander 10 dollar extra kan kosten. Dat bedrag komt dus bovenop de standaardprijs van een Spotify-abonnement.

→ Lees verder over Spotify HiFi

Apple maart 2017-event: onze 6 verwachtingen op een rij

Apple event maart 2017 verwachtingen

Apple heeft het maart 2017-event nog niet officieel aangekondigd, maar dit zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Ook vorig jaar hield Apple in maart een presentatie, waar we onder meer de iPhone SE te zien kregen. Een jaar ervoor onthulde Apple er de 12-inch MacBook. Verschillende geruchten wijzen op een keynote aan het einde van deze maand, waar meerdere productaankondigingen voor op de planning staan. Dit jaar staan de iPads centraal tijdens het Apple maart 2017 event. Het is inmiddels zo goed als een jaar geleden dat Apple de meest recente iPad Pro uitbracht, dus is het tijd voor iets nieuws.

→ Lees verder over het Apple maart-event

Apple promoot tweefactorauthenticatie in iOS 10.3

iOS 10 problemen

Mensen die inschreven staan in het bètaprogramma van Apple, kunnen aan de slag met de derde bèta van iOS 10.3. Deze versie van het besturingssysteem biedt niet alleen enkele nieuwe functies, maar legt ook de aandacht op veiligheid. Gebruikers krijgen namelijk een pushbericht of ze tweefactorauthenticatie willen aanzetten. Swipe je het bericht, dan word je direct naar het instellingenmenu gebracht om deze extra veiligheid in te schakelen. Hoe je zelf tweefactorauthenticatie kunt inschakelen lees je hier. Het idee achter deze instelling is dat je zowel vertrouwde apparaten als vertrouwde telefoonnummers kunt gebruiken om je identiteit te bevestigen bij het inloggen.

→ Lees verder over de tweefactorauthenticatie in iOS 10.3

‘Apple onderzoekt iPhone 8-scherm dat vingerafdrukken herkent’

iPhone 8 Touch ID-display

In een nieuw patent dat vandaag toegekend is, krijgen we wederom een aanwijzing dat de iPhone 8 het zonder homeknop moet doen. De afgelopen maanden heeft Apple verschillende technieken vastgelegd die dit mogelijk maken. Bijvoorbeeld met ultrasone geluidsgolven. Het nieuwe patent klinkt echter het meest veelbelovend. In het patent legt Apple uit hoe gebruikers hun vingerafdruk kunnen scannen door het scherm op een willekeurige plaats aan te raken. In plaats van een kleine sensor, verandert het volledige display hierdoor in een grote Touch ID-scanner.

→ Lees verder over het iPhone 8 Touch ID-display

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu