De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 9: iPhone 7 specs en iOS 9.3-functie

Redactie
5 maart 2016, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 9: iPhone 7 specs en iOS 9.3-functie

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 krijgt dunnere behuizing en multifunctionele Lightning-poort’

iphone 7 conceptplaatjes

De iPhone 7 krijgt volgens geruchten stereospeakers en een cameralens die niet meer uitsteekt, zo bevestigde het doorgaans goed ingevoerde Mac Otakara deze week. Eerder werd al bekend dat de iPhone 7 waarschijnlijk niet meer beschikt over een 3,5mm-jack, maar wel over een dunnere Lightning-poort. Die zul je straks niet alleen gebruiken voor de overdracht van stroom en data, maar ook om een koptelefoon in te pluggen. Mac Otakara claimt verder dat de iPhone 7 wordt voorzien van stereospeakers voor beter geluid. De bekende analist Ming-Chi Kuo zegt dat de behuizing 1 millimeter dunner wordt dan die van de iPhone 6S (7,1 millimeter).

Zo toont iOS 9.3 of je iDevice wordt beheerd door je werkgever

iphone beheer 3

Gebruik je een iPhone van de zaak, dan wordt het vanaf iOS 9.3 zichtbaar als je toestel onder beheer van je werkgever staat. In de vijfde bètaversie is een melding te zien op het vergrendelscherm. Met de tekst ‘Deze iPhone wordt beheerd door jouw organisatie’ wordt duidelijk gemaakt dat je werkgever je toestel kan configureren en beheren. Daarnaast wordt in de instellingen aangegeven onder toezicht van welke organisatie je iPhone staat, en dat deze mogelijk je internetverkeer en locatie kan monitoren. Verder voegt iOS 9.3 Night Shift, de schermdimmende functie die apps als f.lux vervangt, toe en is het mogelijk om notities te beveiligen met je vingerafdruk.

Waarom Apples appreview-proces op de schop moet

populairste iOS-apps in Nederland

Uit onderzoek van MacStories onder 172 iOS-ontwikkelaars is gebleken dat velen erg gefrustreerd zijn over het reviewproces om tot de App Store toegelaten te worden. Apples appreview-proces zou grondig op de schop moeten. Apples appreview-proces voorkomt dat er apps in de App Store verschijnen die niet werken, gevaarlijk of beledigend zijn. Het grootste kritiekpunt op het reviewproces is dat het lang duurt voordat Apple tot een besluit komt over een app en dat de communicatie met ontwikkelaars slecht is. 78 procent van de ontwikkelaars gaf dit aspect een onvoldoende. Slechts tien procent is overwegend positief.

Apple hoeft iPhone van drugsverdachte niet te kraken

iphone 5s

Hoewel de zaak tussen Apple en de FBI nog loopt, heeft het bedrijf in een soortgelijk geding waarin het medewerking weigerde, gelijk gekregen. Apple moest van opsporingsinstanties de iPhone van een in oktober opgepakte drugsdealer kraken, maar weigerde mee te werken. Het bedrijf is nu door een Amerikaanse rechter in het gelijk gesteld, voornamelijk omdat de overheid zich baseert op de All Writs Act. Apple wil geen software ontwikkelen met achterdeurtjes die opsporingsdiensten in staat stelt om telefoons af te tappen. De zaak heeft overigens niets te maken met die rondom het kraken van de iPhone van Syed Rizwan Farook, de terrorist die afgelopen december met zijn vrouw een aanslag pleegde in San Bernardino.

Oculus Rift krijgt de komende tijd geen Mac-ondersteuning

oculus rift voor mac

De consumentenversie van Oculus Rift komt eindelijk op de markt. Eind deze maand wordt de virtual reality-bril aan de eerste mensen geleverd in Nederland en België. Zij kunnen dan aan de slag met VR, tenminste als ze een dikke Windows-pc hebben, want de headset werkt nog niet met de Mac. Daar heeft Oculus een goede reden voor. Oculus-oprichter Palmer Luckey was in een recent interview met ShackNews keihard: “Als Apple eens goede computers gaat maken, doen we het.” Volgens Luckey is het probleem dat de prioriteit bij Apple niet ligt op GPU’s in een hoger segment. “Je kunt een Mac Pro van 6000 dollar kopen met een AMD FirePro D700 grafische kaart, maar daarmee haal je de aanbevolen specificaties nog steeds niet.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen