Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nieuwsoverzicht week 8: 16 inch-MacBook Pro en iOS en macOS-fusie

Florence Peeters
23 februari 2019, 16:09
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 8: 16 inch-MacBook Pro en iOS en macOS-fusie

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 2019 krijgt ‘Frosted Glass’ en kan andere apparaten draadloos opladen’

iPhone 2019 Frosted Glass

Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat het design van de iPhone 2019 verandert door ‘Frosted Glass’. Deze aangepaste glassoort voor de achterkant zorgt voor een ander uiterlijk. Ook zou je de iPhones kunnen gebruiken om andere apparaten draadloos op te laden. Kuo stelt verder dat de drie iPhones een nieuwe antenneband krijgen om navigatie binnenshuis te verbeteren. Ook wordt de Face ID-camera verbeterd, de accucapaciteit vergroot en zou de nieuwe iPhone XR meer werkgeheugen (4GB) krijgen.

→ Lees verder over iPhone 2019 geruchten

‘Apple brengt dit jaar vernieuwde 16 inch-MacBook Pro en 6K-display uit’

MacBook Pro 2019 design

De MacBook Pro krijgt dit jaar een grote opknapbeurt, mogelijk ook met nieuw design. Apple zou aan een compleet vernieuwd 16 inch-model werken, en een 32 inch-monitor met een 6K-resolutie. Dit zou het grootste MacBook-scherm worden sinds Apple stopte met het aanbieden van de 17 inch-MacBook in 2012. Naast het grotere ontwerp zou er ook een 13 inch-model verschijnen met ondersteuning voor 32GB RAM, een optie die tot nu toe alleen voor de duurdere 15 inch-Pro is weggelegd.

→ Lees verder over de MacBook Pro 2019

‘Apple gaat iOS- en macOS-apps combineren vanaf 2021’

Aparte iOS- en macOS-apps zijn vanaf 2021 verleden tijd. Apple gaat apps voor de iPhone, iPad en Mac combineren, zodat ontwikkelaars een applicatie kunnen bouwen die op alle platformen werkt. Vorig jaar zijn de eerste stapjes al gezet met macOS-versies van standaard iOS-apps zoals Woning, Aandelen, Nieuws en Dictafoon. Ontwikkelaars kunnen later dit jaar allereerst iPad-apps voor de Mac geschikt maken. In 2020 volgen ook iPhone-apps voor macOS.

→ Lees verder over de iOS en macOS-fusie

‘Apple Watch Series 5 krijgt keramische behuizing, iPad 2019 wordt groter’

De opvolger van de Apple Watch Series 4 zou hetzelfde design behouden, met een scherm dat doorloopt tot aan de randen. Wel zou er een nieuw model komen met een behuizing van keramiek. Dat zou niet zo gek zijn, omdat Apple de Watch Series 3 ook uitbracht met een keramieken model. Ook zou de iPad 2019 een groter scherm van 10,2 inch in plaats van 9,7 inch krijgen. Dat doet vermoeden dat de schermranden van de tablet kleiner worden dit jaar.

→ Lees verder over een keramieken Watch Series 5 en de iPad 2019

‘iPad mini 5 wordt enkel een upgrade aan de binnenkant’

iPad mini 5 design

Fans van de iPad mini, het is tijd om alvast voorzichtig je verwachtingen bij te stellen voor de iPad mini 5. OnLeaks stelt op basis van een CAD-tekening dat de nieuwe mini die volgende maand al zou verschijnen, enkel aan de binnenkant wordt bijgewerkt. De enige aanpassing zou een verplaatste microfoon zijn op de achterkant. Dat betekent geen smalle schemranden, een koptelefoonaansluiting en Lightning-poort. Wel zou de nieuwe mini de Apple Pencil ondersteunen en werken met het Smart Keyboard.

→ Lees verder over de iPad mini 5

En dan nog iets: lees ook onze iPhone XS vs Samsung Galaxy S10-vergelijking terug!

Bron afbeelding: Ben Geskin
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's