Nieuwsoverzicht week 8: nieuwe AirPods, iOS 11.2.6 en iPhone SE 2

Wouter Nijsen
24 februari 2018, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 8: nieuwe AirPods, iOS 11.2.6 en iPhone SE 2

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple werkt aan waterdichte AirPods met betere Siri-functies’

waterdichte airpods

Volgens Bloomberg brengt Apple dit jaar nog een nieuwe versie van de AirPods op de markt. Om de wearabletak van het bedrijf (waar ook de Apple Watch onder valt) te versterken, worden ook de AirPods na een bepaalde tijd voorzien van een bijgewerkte versie. Dit jaar zou daarom een nieuwe set AirPods verschijnen met een betere draadloze chip. De huidige AirPods draaien op de W1-chip van Apple, die het koppelen via bluetooth een stuk sneller en soepeler laat verlopen dan concurrerende draadloze koptelefoons. In 2019 verschijnt vervolgens een nieuwe versie van de AirPods die waterdichtheid als belangrijkste verbetering heeft.

→ Lees verder over de verbeterde en waterdichte AirPods

iOS 11.2.6 te downloaden: oplossing voor bug die apps crasht

iOS 11.2.6

Apple stuurde op een onverwachts tijdstip de update naar iOS 11.2.6 uit. Dat is niet voor niets. Deze tussentijdse update voor iOS 11 lost namelijk een vervelende bug op. De ontdekte fout zorgde ervoor dat apps met een enkel verkeerd teken konden crashen en gebruikers de app daarna niet meer konden openen. Elke keer werd het teken namelijk opnieuw geladen. Het probleem begon bij de Berichten-app, maar later bleken ook andere apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger tegen problemen aan te lopen. Gebruikers met de bètaversie van iOS 11.3 hadden echter nergens last van.

→ Lees verder over iOS 11.2.6

Interview: Hoe Team Alto met Alto’s Odyssey de onmogelijke opvolger maakte

Alto's Odyssey interview

De term ‘endless runner’ zegt het eigenlijk al: er komt geen einde aan deze spelcategorie. Daarom waren we aanvankelijk ook verbaasd dat Alto’s Adventure een regelrechte opvolger kreeg. Want hoe kon Team Alto met Alto’s Odyssey een game maken die net zo verraste en vernieuwde als het origineel? “We zien Odyssey niet als een directe sequel”, legt Harry Nesbitt, lead artist en programmeur uit. “We willen Alto’s Adventure niet op alle vlakken verbeteren, maar een nieuwe game maken die in een andere wereld andere emoties opwekt.”

→ Lees verder in ons interview met Team Alto over Odyssey

‘iPhone SE 2 krijgt iets groter scherm, met ouderwets design’

iPhone SE 2 productie

De meest opvallende wijziging is het schermformaat. De opvolger van de iPhone SE zou namelijk een 4,2-inch scherm krijgen. Hiermee is hij een stukje (0,2 inch) groter dan de huidige versie. Dit maakt het toestel misschien iets minder handzaam dan zijn voorganger, al krijg je hier wel meer schermruimte voor terug. Door de jaren heen zijn smartphones steeds groter geworden, waar ook Apple aan meedoet met de iPhone X en iPhone 8 Plus. Deze ontwikkeling naar telefoons met steeds grotere displays wordt echter niet door iedereen toegejuicht. Deze groep probeert Apple met de SE te bereiken.

→ Lees verder over de iPhone SE 2 en het grotere scherm

Gerucht: Apple brengt AirPower-oplaadmat in maart uit

AirPower

De AirPower, Apples accessoire om meerdere apparaten tegelijk draadloos op te laden, ligt vanaf maart in de winkels. Met de AirPower kun je meerdere Apple-apparaten, zoals de iPhone 8/8 Plus/X, Apple Watch Series 3 en AirPods tegelijk draadloos opladen. Dit doe je door de apparaten simpelweg op de mat te leggen, waarna op je iPhone een overzichtje verschijnt met de accustatus van je devices. Voor het draadloos opladen van de AirPods is een nieuw doosje nodig die dit ondersteunt, maar Mac Otakara meldt niet wanneer deze verschijnt.

→ Lees verder over de release van de AirPower in maart

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen