Nieuwsoverzicht week 8: iPhone 8 gezichtsherkenning, Apple Park en meer

Lars Paijmans
25 februari 2017, 16:07
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 8: iPhone 8 gezichtsherkenning, Apple Park en meer

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 gebruikt ‘revolutionaire’ 3D frontcamera voor gezichtsherkenning en meer’

De iPhone 8 zou volgens nieuwe bronnen een ‘revolutionaire’ 3D-frontcamera gebruiken. Het door Apple overgenomen PrimeSense gaat hier een belangrijke rol in spelen. Zij zouden de algoritmes verzorgen die de camera gezichten laat herkennen en meer. Eerder deze week werd bekend dat Apple de startup RealFace heeft overgenomen die zich specialiseert in gezichtsherkenning. Deze gloednieuwe frontcamera benut ‘3D sensing’-mogelijkheden, die uit drie verschillende modules bestaat. Een infrarode module die signalen uitzendt, een infrarode module die signalen opvangt en een module die nu al in de iPhone 7 aanwezig is.

→ Lees verder over de revolutionaire frontcamera

iOS 10 nu op 80 procent van alle actieve iOS-apparaten geïnstalleerd

ios 10.3 derde bèta

Apples mobiele besturingssysteem iOS 10 is nu iets meer dan vijf maanden beschikbaar. Op ongeveer acht van de tien actieve toestellen staat inmiddels iOS 10 geïnstalleerd. iOS 10 staat om precies te zijn op 79 procent van alle iOS-apparaten die nog actief in gebruik zijn. Dat wordt aan de hand van activiteit in de App Store gemeten. Verder draait 16 procent van die apparaten op iOS 9 en nog vijf procent op een ouder besturingssysteem. De adoptie van iOS 10 gaat net iets sneller dan bij iOS 9 het geval was. Dat besturingssysteem was op 77 procent van de actieve toestellen geïnstalleerd in februari van 2016.

→ Lees verder over de iOS 10 installaties

‘Apple onthult nieuwe iPad Pro’s, 128GB iPhone SE en rode iPhone 7 (Plus) in maart’

Apple Maart 2017 event

Het lijkt erop dat het eerste Apple-event van 2017 eind maart plaatsvindt. Een bron stelt dat we tijdens dit Apple maart 2017 event naast de nieuwe iPads ook een 128GB iPhone SE en een felrode iPhone 7 Plus te zien krijgen. Het nieuws is afkomstig van Mac Otakara, een website die het al vaker bij het rechte eind heeft gehad als het op Apple-geruchten aankomt. De Japanse site baseert zich op anonieme bronnen die dichtbij Apple zouden staan. Zij stellen dat Apple in maart een speciaal Apple-event organiseert om de nieuwe producten aan te kondigen.

→ Lees verder over het Apple maart-event

Apple doopt Apple Campus 2 om tot Apple Park, met Steve Jobs Theater

Apple Park

Jarenlang is er aan gewerkt, maar in april is het zover: dan verhuist Apple naar de gloednieuwe Apple Campus 2, het gebouw dat nu officieel Apple Park heet. Het Apple Park opent in april haar deuren met een feestelijke opening. Volgens Apple duurt het echter minstens een half jaar voordat de 12.000 medewerkers verhuisd zijn. Hoewel de meeste gebouwen tegen die tijd klaar zijn, zullen een aantal kleine projecten nog in de loop van de zomer verder worden afgerond.

→ Lees verder over het Apple Park

‘iPhone 8 krijgt 3GB RAM, 64GB- en 256GB-model maar geen Edge-display’

iPhone 8 werkgeheugen

Trendforce benadrukt veel geruchten die al bekend waren over de iPhone 8, maar heeft ook wat nieuwe informatie. Zo weten we nu meer over de opslag maar ook het werkgeheugen. Op basis van eigen bronnen, bericht Trendforce over veel dingen die we al wel weten. Zo zou Apple dit najaar een 5.8-inch iPhone 8 uitbrengen, die net zo groot wordt als de iPhone 7. Door de homeknop te schrappen, heeft Apple meer ruimte op het toestel om het display groter te maken.

→ Lees verder over de iPhone 8 specificaties

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen