Nieuwsoverzicht week 8: iPhone SE, kleinere iPad Pro en Siri op Mac

Redactie
27 februari 2016, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 8: iPhone SE, kleinere iPad Pro en Siri op Mac

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe renders tonen verwacht design van 4 inch-iPhone

iPhone 5SE

Het design van de 4 inch-iPhone van Apple, die simpelweg iPhone SE zou heten, is te zien op nieuwe renders die zijn opgedoken. Het iPhone SE ontwerp lijkt zoveel op dat van de iPhone 5S dat een hoesje van de 5S om de SE past. Ondanks dat het hoesje niet hoeft vervangen te worden, zijn er qua design wel degelijk veranderingen doorgevoerd. Zo is de powerknop verhuisd van de bovenkant naar de zijkant, dezelfde plaats als waar de knop op de iPhone 6(S) zit. Ook heeft de SE lichtgebogen randen en een lichtgebogen glaspaneel, maar niet zo gebogen als bij de iPhone 6 en iPhone 6S. Op het gebied van hardware krijgt de kleinere iPhone waarschijnlijk dezelfde specs als de 6S.

‘Apple onthult volgende maand kleinere iPad Pro’

ipad pro

Het gerucht dat Apple de iPad Air 3 zou presenteren, kan hoogstwaarschijnlijk de prullenbak in. Apple zou een kleinere iPad Pro willen lanceren die ongeveer dezelfde specs heeft als zijn grotere broer, de 12,9 inch-iPad Pro. Zo bezitten beide modellen een A9X-chip en 4GB aan RAM. Qua opslagcapaciteit zal er vermoedelijk niets veranderen; de nieuwe iPad Pro-serie zal verkrijgbaar zijn in wifi-versies van 32GB en 128GB, en een 128GB versie met 4G-ondersteuning. De tablets zouden al op 18 maart officieel in de verkoop gaan.De nieuwe iPad-serie krijgt onder meer een Smart Connector, en Apple schijnt ook bezig te zijn met de productie van een kleinere versie van het Smart Keyboard.

Facebook rolt 5 alternatieven voor ‘vind ik leuk’-knop uit

facebook-reactieknoppen

Al tijden vragen Facebook-gebruikers om meer opties voor de ‘vind ik leuk’-knop. Er was bijvoorbeeld nog geen optie om iets niet leuk te vinden, en in sommige gevallen willen gebruikers hun respect uitdrukken in plaats van iets leuk te vinden. Facebook heeft naar zijn gebruikers geluisterd en maakte eind vorige maand bekend met vijf alternatieven te komen: de emoties liefde, lachen, wauw, verdrietig en boos. De Facebook Reactions, zoals de nieuwe knopjes worden genoemd, werken heel simpel. Wanneer je voortaan op de ‘vind ik leuk’-knop tikt en even ingedrukt houdt, verschijnen de animaties vanzelf in beeld. Je veegt naar links of rechts om er eentje te selecteren en laat weer los om ‘m in te voeren.

‘Apple voegt Siri toe aan nieuwe versie OS X’

siri mac

Apple is volgens 9to5Mac van plan om dit jaar Siri voor de Mac te lanceren. De spraakassistent zou in OS X 10.12 verwerkt zitten, een versie die later dit jaar moet verschijnen. Siri zou zich in de menubalk bovenin bevinden. Door op een knopje te klikken, verschijnt de spraakassistent in beeld en kun je een commando invoeren. Het werkt op ongeveer dezelfde manier als het Spotlight-knopje.Wanneer Siri is geactiveerd, verschijnt rechtsboven de interface in beeld en klinkt er een geluidje. Daarnaast zou het mogelijk worden om een sneltoets in te stellen voor Siri. Mogelijk wordt ook het ‘Hey Siri’-commando, waarmee je de spraakassistent met je stem activeert, beschikbaar.

Laatste bètaversie iOS 9.3 lost toestelslopende tijdsbug op

iphone tijd datum

De tijdsbug in iOS die ervoor kan zorgen dat je iPhone of iPad onbruikbaar wordt, is opgelost in de laatste bètaversie van iOS 9.3. In de iOS 9.3 bèta 4 kun je de datum van je iPhone of iPad weliswaar nog steeds naar het verleden zetten, maar maximaal teruggaan tot 1 januari 2001. Gebruikers die met een onbruikbaar toestel zitten nadat ze de datum op 1 januari 1970 hebben gezet, kunnen via iTunes hun toestel herstellen naar de iOS 9.3 bèta 4. Dit was voorheen nog niet mogelijk, omdat de laatste bèta van deze iOS-versie nog niet publiekelijk beschikbaar was. Gebruikers werd toen geadviseerd om naar een Apple Store te gaan. Aanmelden voor het bètaprogramma van Apple kan overigens via deze pagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu