Nieuwsoverzicht week 8: Auto van Apple, Apple Watch en iOS 8.3

Wouter Nijsen
21 februari 2015, 13:17
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuw hoesje bevestigt ontwikkeling grotere iPad Pro’

ipad renders ipad pro

Er zijn nieuwe foto’s opgedoken van een vermeende iPad Pro case. Het ontwerp van de hoes vertoont gelijknissen met eerdere beelden, al zijn er wel lichte afwijkingen. De foto’s zijn afkomstig van het doorgaans betrouwbare NoWhereElse, dat eerder juiste informatie van nog niet aangekondigde Apple-producten naar buiten bracht. De case op de foto’s is gemaakt door een Chinese fabrikant, die eerder hoezen voor bijvoorbeeld de iPad Air 2 uitbracht. Op de foto’s zijn uitsneden te zien voor de Lightning-aansluiting, camera, volumeknoppen, microfoon en de powerknop. Er ontbreekt echter een uitsnede aan de linkerkant, die wel te zien was op eerder gelekte foto’s. Het was toen echter onduidelijk waarvoor deze opening moest dienen.

Apple Watch krijgt veel minder gezondheidsfuncties dan gepland

apple watch website

Tijdens het ontwerpen van de Apple Watch moest Apple afstand doen van een aantal zeer geavanceerde gezondheidstoepassingen. Ze waren namelijk niet betrouwbaar genoeg. Aanvankelijk had de Apple Watch veel meer moeten kunnen dan het apparaat dat Tim Cook ons vorig jaar toonde. Het bedrijf had een wearable willen maken die je gezondheid helemaal in kaart kon brengen, van je bloeddruk en hartslag tot de hoeveel stress die je hebt. Technisch kreeg Apple het echter niet voor de volle honderd procent werkend, waardoor het bedrijf in problemen zou komen met regelgeving. De geavanceerde functies die niet werkten, zijn er dus uitgehaald.

‘De nieuwe MacBook gaat steeds meer op een iOS-apparaat lijken’

12-inch macbook air

Volgens nieuwe geruchten krijgt de 12-inch MacBook Air, die overigens nog niet door Apple is aangekondigd maar wel verwacht wordt, nieuwe functies die we van iOS kennen. De Taiwanese Apple blog Apple Club zegt bronnen te kennen die claimen dat de nieuwe MacBook Air voorzien wordt van Touch ID. De vingerafdrukscanner zou net boven de trackpad geplaatst worden en mensen kunnen in de toekomst van de scanner gebruikmaken om op internet te betalen via Apple Pay.

‘Elektronische auto van Apple gaat in 2020 in productie’apple auto

Het regent al een tijdje geruchten over de komst van een elektronische auto van Apple. Deze zou er volgens de laatste geruchten echt komen en in 2020 in productie gaan. Dat melden althans bronnen die dichtbij de ontwikkeling staan, zo meldt Bloomberg. Normaal gesproken produceren automakers een nieuwe auto in zo’n vijf tot zeven jaar, maar Apple hoopt dat sneller te doen. De bron van Bloomberg bevestigt eveneens dat er een gespecialiseerd team aan ‘Project Titan‘ werkt. Er zouden 200 mensen aan werken, waaronder enkele experts in batterijen en robotica.

Apple gaat iOS 8.3 testen met open beta

ios-8

Apple heeft plannen om iOS 8.3 beschikbaar te maken als open beta. Dat betekent dat iedereen het mobiele besturingssysteem kan installeren, nog vóór de officiële release. Tot op heden waren bètaversies van iOS altijd gesloten en beschikbaar voor ontwikkelaars. Vanaf half maart kan echter elke gebruiker die iOS draait versie 8.3 testen via het AppleSeed-testprogramma. iOS 8 werd bij de release geplaagd door veel bugs en andere fouten. Met een open bèta kunnen gebruikers testen hoe het in de praktijk werkt en stuiten ze waarschijnlijk op praktische zaken waar ontwikkelaars zich minder mee bezigen. Apple kan de feedback vervolgens verwerken en garanderen dat iOS bij de officiële release beter werkt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen