Nieuwsoverzicht week 7: Apple-event en WWDC 2019-datum

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Apple geeft iPhone 2019 toch Lightning-poort en trage 5W-oplader’

iPhone 2019 geruchten

De hoop dat Apple de iPhone 2019 uitrust met usb-c moeten we mogelijk nog een jaartje uitstellen. De website Macotakara stelt dat de nieuwe iPhone wederom een Lightning-poort krijgt met de vertrouwde, trage 5 Watt-oplader. De belangrijkste reden zou kostenbesparing zijn. Door nog niet van Lightning-kabels en de 5 Watt-oplader af te stappen, kan Apple de productiekosten in dat opzicht zo laag mogelijk houden. Vooral het niet vervangen van de 5 Watt-oplader is vervelend, want Lightning ondersteunt wel snelladen.

→ Lees verder over de iPhone 2019-oplader

‘iOS 13 wordt op WWDC 2019 onthuld tussen 3 en 7 juni’

Apple diensten in 2019

Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, WWDC, vindt dit jaar hoogstwaarschijnlijk plaats tussen 3 en 7 juni. Dat claimt dezelfde bron die het vorig jaar ook bij het rechte eind had. Tijdens de conferentie wordt onder meer iOS 13 gepresenteerd. De Worldwide Developers Conference (WWDC) wordt al jarenlang begin juni georganiseerd. In de evenementenagenda van San Jose is op donderdag 6 juni het evenement ‘Team San Jose 2019 WWDC’ met als organisator Apple te zien. Hieruit kunnen we voorzichtig concluderen wanneer WWDC 2019 plaatsvindt.

→ Lees verder over WWDC 2019

‘Eerste Apple-event van 2019 op 25 maart: Apple onthult daar eigen nieuwsdienst’

Apple event maart 2019 datum

Zet het alvast maar voorzichtig in je agenda; Apple zou op maandag 25 maart zijn eerste Apple-event van het jaar organiseren. Volgens Buzzfeed is dat de datum waarop het bedrijf de onaangekondigde nieuwsdienst presenteert. Naast de nieuwsdienst is Apples Netflix-concurrent de andere grote dienst waar het bedrijf uit Cupertino dit jaar mee op de proppen zou komen. De bron verwacht opvallend genoeg niet dat we op het evenement de nieuwe iPads en nieuwe AirPods te zien krijgen, terwijl deze wel rond maart zouden verschijnen.

→ Lees verder over de mogelijke Apple-event datum

‘iPad mini 5 krijgt hetzelfde design als iPad mini 4, richt zich op lage prijs’

iPad mini 2019 design

Apple doelt met de iPad mini 5 op de mensen die zo min mogelijk willen uitgeven aan een tablet. Daarom zijn er geen spectaculaire plannen voor de nieuwe iPad mini. Dat schrijft Macotakara. Om dat voor elkaar te krijgen, heeft de iPad mini 2019 volgens de bron gewoon een Lightning-poort en traditionele koptelefoonaansluiting. Daarnaast blijven de schermranden en het formaat van de tablet hetzelfde. Wel zal de microfoon naar het midden verschuiven, net zoals de iPad 2018 dat deed.

→ Lees verder over de iPad mini 5

‘Apple onthult tv-dienst in maart, maar lancering pas later dit jaar’

Apple tv-dienst lancering

Apples tv-dienst wordt zeer waarschijnlijk op 25 maart onthuld, maar een nieuw rapport stelt dat we mogelijk nog langer moeten wachten tot we er zelf naar kunnen gaan kijken. Dat stelt Variety, wat een betrouwbare bron is als het op Apples tv-dienst aankomt. Na de keynote zouden we tot de zomer of zelfs tot de herfst moeten wachten tot de streamingdienst daadwerkelijk beschikbaar wordt voor het publiek. Apple zou beloofd hebben om een enorme marketingcampagne op te zetten om de dienst groots te lanceren.

→ Lees verder over Apples tv-dienst release

En dan nog iets: lees ook onze AirPods 2019 verwachtingen terug!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.