Nieuwsoverzicht week 7: iOS 12-verbeteringen en nieuwe iOS 11-bug

Wouter Nijsen
17 februari 2018, 16:09
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 7: iOS 12-verbeteringen en nieuwe iOS 11-bug

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! We zetten het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple lost nieuwe iOS 11-bug ‘zo snel mogelijk’ op met tussentijdse update

iOS 11 bug

Een nieuwe bug in iOS 11 zorgt wederom voor problemen. Een simpel bericht met daarin een bepaald Indisch teken kan iPhones volledig laten crashen, en ontzegt zelfs de toegang tot de Berichten-app. Zodra de bug eenmaal geactiveerd is, lopen ook andere apps als WhatsApp en Facebook Messenger tegen problemen aan. In een reactie aan iMore laat Apple weten op de hoogte te zijn van de bug die eerst iMessage en daarna iPhones laat crashen. Het bedrijf zegt niet te wachten tot iOS 11.3 ergens in de lente verschijnt, maar brengt zo snel mogelijk een tussentijdse update voor iOS en macOS uit.

→ Lees verder over de nieuwe iOS 11-bug

‘Nieuwe 6,1-inch iPhone vervangt iPhone 8, krijgt dezelfde prijs’

6,1-inch iPhone

September is nog ver weg, maar KGI-analist Ming-Chi Kuo is er al zo goed als zeker van: dit najaar verschijnen er drie nieuwe iPhones. Naast de opvolger van de iPhone X en een iPhone X Plus met 6,5 inch-display is de 6,1-inch iPhone de meest interessante. Door de lagere prijs is Kuo ervan overtuigd dat dit met afstand de populairste iPhone van 2018 wordt. In een jaar tijd verwacht hij dan ook dat er 100 miljoen exemplaren van over de toonbank zullen gaan. “Hierdoor is dit iPhone-model goed voor de helft van alle iPhone-verkopen”, aldus Kuo. Dit zou betekenen dat de 6,1-inch iPhone voor ongeveer 800 euro in de winkels ligt.

→ Lees verder over de aanstaande 6,1 inch-iPhone

Apple maakt iPhone X-ondersteuning verplicht voor alle nieuwe apps

iPhone X ondersteuning

In een bericht aan ontwikkelaars laat Apple weten dat alle apps die vanaf april worden ingediend, het Super Retina-display van de iPhone X moeten ondersteunen. Dat betekent dat alle nieuwe iOS-apps het randloze 5,8 inch-display en de inkeping aan de bovenkant dienen te vullen. Daarnaast moeten al deze apps met de iOS 11-sdk worden gemaakt. Dat Apple deze deadline stelt, is niet zo gek. Dit najaar verschijnen er immers drie nieuwe iPhones die allemaal het design van de iPhone X overnemen. Als er rond die tijd nog tal van apps verschijnen met grote zwarte randen aan de boven- en onderkant, staat dat direct enorm verouderd.

→ Lees verder over de verplichte iPhone X-ondersteuning

‘Deze drie verbeteringen staan centraal in iOS 12: Animoji, Siri en meer’

Verwachte iOS 12-veranderingen

Traditiegetrouw brengt Apple elke herfst een nieuwe versie van iOS uit. Voor dit najaar wordt alweer iOS 12 verwacht. Onlangs doken er geruchten op dat Apple niet nieuwe features, maar stabiliteit centraal stelt. Toch heeft Bloomberg van anonieme bronnen vernomen welke features Apple gepland heeft, en dat zijn er toch nog behoorlijk wat. Ten eerste krijg je meer Animoji tot je beschikking. Geleidelijk aan krijgen we steeds meer keuze, aangezien de iOS 11.3-bèta ook al nieuwe figuren toevoegt. Ook krijgt Siri een grotere rol en krijgt de nieuwe iPad Pro meer features.

→ Lees verder over de verwachte iOS 12-veranderingen

‘Apple brengt later dit jaar goedkopere HomePod uit’

homepod dom

Volgens analist Jun Zhang brengt Apple later dit jaar een goedkopere HomePod uit. Daar waar de huidige slimmer speaker 349 dollar kost, leg je voor de nieuwe variant tussen de 149 en 199 dollar neer. Onduidelijk is waar dit prijsverschil op is gebaseerd. Onlangs kwam de HomePod uit in onder meer de Verenigde Staten. Apple belicht met name de uitstekende speakers, waardoor de geluidskwaliteit beter is dan die van de concurrentie. De eerste HomePod-reviews loven inderdaad de uitstekende klanken, maar men is minder enthousiast over Siri. Mogelijk krijgt de goedkopere variant mindere speakers, om zo met een scherper prijskaartje in de markt gezet te kunnen worden.

→ Lees verder over de goedkopere HomePod

Categorieën: Apple, Geruchten, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen