Nieuwsoverzicht week 7: WWDC 2017, iPhone 8 en Apples strijd tegen nepnieuws

Lars Paijmans
18 februari 2017, 16:12
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 7: WWDC 2017, iPhone 8 en Apples strijd tegen nepnieuws

Heb je deze week niet al het iPhone nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Apple gaat de strijd aan met nepnieuws in de Nieuws-app

Apple nepnieuws

Apples topman Eddy Cue spreekt in een nieuw interview over nepnieuws, 20 miljoen Apple Music-leden en meer. Maar hoe wil Apple nepnieuws tegengaan en welke rol speelt het bedrijf hierin? Tim Cook zei het vorige week al, en in een gesprek tijdens de Recode Code Conference onderstreept Eddy Cue het wederom: nepnieuws is een van de grootste gevaren van dit moment. “De tech-industrie heeft de verantwoordelijkheid om consumenten hier tegen te beschermen”, legt Cue uit. “Ook wij spelen hier een rol in om de verspreiding van nepnieuws zo goed mogelijk tegen te gaan.”

→ Lees verder over Apples strijd tegen nepnieuws

‘Apple maakt iPhone 8-accu groter voor OLED-scherm en betere accuduur’

iPhone 8 OLED

Hoewel de iPhone 8 net zo groot wordt als de iPhone 7, krijgt hij dezelfde forse accu als de iPhone 7 Plus nu heeft. Dit weten we nu over de iPhone 8-accu. Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt meer te weten over de iPhone 8-accu waar Apple momenteel aan werkt. Deze zou namelijk vergelijkbaar zijn met de 2900 mAh-accu die nu in de iPhone 7 Plus zit. Een groot verschil met de 1960 mAh-accu van de 4,7-inch iPhone 7. De iPhone 8 (of iPhone X) zal een deel van deze extra accucapaciteit nodig hebben voor het grotere display. Hoewel de iPhone van 2017 namelijk hetzelfde formaat zou houden, krijgt het toestel wel een groter scherm door het wegvallen van de schermranden.

→ Lees verder over de iPhone 8 accu

‘Apple wil voorkomen dat iedereen iPhones kan repareren’

iPhone reparatiewet

Een nieuwe wet wil het makkelijker maken voor consumenten om zelf smartphones te repareren. Maar daar lijkt Apple graag een stokje voor deze iPhone reparatiewet te steken. De Amerikaanse wet moet ervoor zorgen dat fabrikanten ook losse onderdelen van apparaten moeten verkopen aan klanten en reparatiewinkels. Door vervolgens handleidingen te presenteren moet het voor iedereen mogelijk worden om zelf een kapotte iPhone te repareren. Een slecht idee, denkt Apple. Volgens Motherboard is het bedrijf bang dat mensen zich niet bewust zijn van de gevaren van iPhone-reparaties. Zo kunnen accu’s in brand vliegen of beschadigen ze het toestel alleen maar verder door er zelf mee aan de slag te gaan.

→ Lees verder over de iPhone reparatiewet

Officieel: WWDC 2017 begint op 5 juni, dit kun je verwachten

Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC 2017 keert dit jaar terug. De World Wide Developers Conference start op 5 juni in het Amerikaanse San Jose. Hier maakt Apple de toekomst van iOS, watchOS, tvOS en macOS bekend. WWDC is lang niet alleen een interessante conferentie voor ontwikkelaars. Ieder jaar houdt Apple er namelijk ook een keynote die zich volledig richt op de software van het bedrijf. Zo kondigde Apple hier in het verleden programmeertaal Swift aan en worden hier ieder jaar de nieuwe versies van iOS, macOS en tvOS onthuld. Dit jaar is iOS 11 een van de belangrijkste onthullingen.

→ Lees verder over de WWDC 2017 onthulling

Xagent: deze Mac-malware leest iPhone-backups en wachtwoorden uit

2017 MacBook Pro

APT28, dezelfde groep met Russische hackers die invloed zou hebben gehad op de Amerikaanse verkiezingen, heeft het nu voorzien op de Mac. Dit moet je weten over de Xagent Mac malware. Onderzoeksbureau Bitdefender liet aan Ars Technica weten de nieuwe Mac-malware ontdekt te hebben. De Xagent malware die voorheen alleen effect had op Windows, Android, Linux en iOS, werkt sinds kort ook op de Mac. Zodra de malware een plekje op je Mac gevonden heeft, is er van alles mogelijk. Zo kunnen je wachtwoorden geregistreerd en uitgelezen worden, evenals systeemconfiguraties en bestanden. Daarnaast kunnen er zonder dat je hier iets van merkt screenshots van je scherm gemaakt worden en backups van je iPhone en iPad buit worden gemaakt.

→ Lees verder over Xagent

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's