Nieuwsoverzicht week 7: iPhone 7 en Apples strijd tegen de FBI

Redactie
20 februari 2016, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 7: iPhone 7 en Apples strijd tegen de FBI

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 krijgt tweede speaker in plaats van koptelefoonaansluiting’

De geruchten dat Apple de 3.5mm-jack gaat schrappen bij iPhones hebben al veel stof doen opwaaien op het internet. Volgens analisten van Barclays komt er een tweede speaker op de plek waar zich nu de 3.5mm jack bevindt. Deze is net als de eerste speaker aan de onderkant van het toestel geplaatst. De iPhone 7 krijgt door de tweede speaker het lang verwachte stereogeluid, waar concurrenten zoals de Sony Xperia Z5 al wel over beschikken. Volgens de analisten wordt de iPhone 7 daarnaast niet voorzien van ingebouwde ruisonderdrukkende technologie, zoals eerder werd gedacht. Deze techniek is wel in ontwikkeling bij Cirrus Logic, maar ziet op zijn vroegst een introductie bij de iPhone 7S.

Apple maakt oplossing voor Error 53-foutmelding beschikbaar

iphone 6s preview

Apple heeft een oplossing uitgebracht voor de Error 53-foutmelding die eerder deze maand werd ontdekt. Het gaat om een nieuwe versie van iOS 9.2.1. De update is beschikbaar voor een specifieke groep iOS-apparaten en alleen wanneer de gebruiker via iTunes zijn of haar toestel bijwerkt. Er wordt dus niet over-the-air een update uitgerold, maar getroffen gebruikers dienen hun iPhone of iPad op een pc of Mac aan te sluiten en vervolgens deze stappen te doorlopen. Bij iOS-apparaten met een 64 bit-processor wordt de Error 53-foutmelding verholpen. Gebruikers van oudere iPhones of iPad hoeven geen actie te ondernemen.

Apple: veranderd wachtwoord verpestte kans op data in kraakzaak

apple logo iphone nieuws

Een aantal van de belangrijkste mensen en (tech)bedrijven ter wereld koos een kant in de strijd van Apple tegen de FBI, maar het is nog niet afgelopen. De FBI zou het verkrijgen van data hebben verpest. Nog geen 24 uur nadat de overheid de iPhone van San Bernandino-schutter Syed Farook in handen kreeg, werd het Apple ID-wachtwoord gewijzigd. Volgens topmensen van Apple was het wellicht nog mogelijk geweest om een backup te achterhalen van de data op het toestel, als het wachtwoord niet gewijzigd zou zijn. De verandering werd opgemerkt toen Apple de inlichtingendienst juist probeerde te helpen. Het bedrijf van Tim Cook stelde een aantal manieren voor om informatie van het toestel te halen, zonder een achterdeurtje te hoeven inbouwen.

‘Nieuwe 4-inch iPhone van Apple krijgt A9-processor’

iphone 7 processor

Er zijn weer nieuwe bronnen opgedoken die zeggen dat Apple volgende maand een nieuwe 4-inch iPhone presenteert. Zoals verwacht krijgt het toestel een A9-chip aan boord, die ook in de iPhone 6S zit. Het bericht is afkomstig van Bloomberg en komt overeen met eerdere geruchten over het 4-inch toestel. De nieuwe iPhone heet waarschijnlijk iPhone 5SE en zou dus een snelle processor krijgen, maar ook ondersteuning voor nfc (Apple Pay) en Live Photos. Er zou echter geen 3D Touch in het display verwerkt zijn. De iPhone 5SE krijgt mogelijk hetzelfde ontwerp zoals geïntroduceerd bij de iPhone 6 en moet goedkoper zijn dan zijn grotere broers.

Instagram laat je binnenkort je account beter beveiligen

Instagram direct

Instagram heeft momenteel ruim 400 miljoen gebruikers, die op korte termijn hun account beter kunnen beveiligen met behulp van tweestapsverificatie. Instagrammers die hier gebruik van willen maken, dienen wel hun telefoonnummer op te geven. De beveiligingsmethode vraagt namelijk niet alleen de juiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, maar ook om een verificatiecode. In het geval van Instagram ontvang je de code op het opgegeven telefoonnummer wanneer er wordt ingelogd op een nieuw apparaat. Dit maakt het voor kwaadwillenden moeilijker om een account over te nemen; ze moeten immers ook over je telefoon beschikken.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's