Nieuwsoverzicht week 7: iOS 9 vernieuwingen, Apple Watch en iPhone 6S-scherm

Wouter Nijsen
14 februari 2015, 12:05
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Geen grote vernieuwingen in iOS 9, focus op stabiliteit’

iOS 9 functies

Waar iOS 7 zorgde voor een geheel nieuw uiterlijk en iOS 8 veel nieuwe functionaliteiten toevoegde, zal iOS 9 vooral gericht zijn op het stabiliseren van het mobiele besturingssysteem. Dat meldt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Apple brengt elk jaar een grote update uit voor iOS en dit heeft ervoor gezorgd dat het besturingssysteem een stuk minder stabiel is dan voorheen. Het bedrijf uit Cupertino zou hiervan hebben geleerd en wil met iOS 9 de software grondig onder handen nemen. Naast het oplossen van bugs en het verbeteren van de stabiliteit, is Apple voornemens om de grootte van het updatebestand van iOS 9 beperkt te houden.

Eerste bèta van iOS 8.3 uitgebracht

iOS 8.3 beta 1

Hoewel iOS 8.2 voor reguliere gebruikers nog niet beschikbaar is, heeft Apple deze week de eerste bèta van iOS 8.3 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars en testers. iOS 8.3 voegt diverse nieuwe functies toe, zoals draadloze opties voor CarPlay. Voorheen was het alleen mogelijk om je toestel middels een Lightning-kabel met CarPlay te koppelen, maar met iOS 8.3 kan dit ook via bluetooth. Daarnaast zorgt de update voor tweestapsverificatie van Google-accounts, Apple Pay-ondersteuning in China, een nieuw emoji-toetsenbord en nieuwe schakelaars. Met laatstgenoemden kun je gemakkelijk switchen tussen 2G-, 3G- of 4G-verbindingen.

Tim Cook: ‘De Apple Watch maakt je een minder lui persoon’

apple watch website

De Apple Watch moet gebruikers meer laten bewegen. Elk uur ‘tikt’ het slimme horloge van Apple tegen je pols om aan te geven dat je even moet gaan staan of lopen. Dat heeft Apple CEO Tim Cook tijdens de Goldman Sachs conferentie gezegd. Volgens Cook is het niet toevallig dat veel werknemers bij Apple op hetzelfde moment omhoog springen tijdens een vergadering: de Apple Watch geeft tien minuten voor het hele uur tikjes tegen de pols, waarmee het aangeeft dat de drager even moet gaan staan. Dat is belangrijk, zegt Cook. “Veel doktoren noemen zitten de nieuwe vorm van kanker.” Volgens de CEO moet je wel even wennen aan het aansporen van de wearable, maar ‘het is heel goed voor je’.

‘iOS 8.4 komt mogelijk met nieuwe muziekdienst’

beats music kosten

Volgens bronnen wordt ook iOS 8.4 al getest. Dat schrijft 9To5Mac, dat in Google Analytics al kon zien dat er bezoekers op de site kwamen die iOS 8.4 gebruikten. Daaruit kan worden opgemaakt dat Apple aan die versie van het mobiele besturingssysteem werkt. Bronnen zeggen dat Apple het momenteel in overweging neemt om iOS 8.4 als de update te gebruiken om een nieuwe op Beats gebaseerde muziekdienst te lanceren. Als Apple mikt op een release in juni, kan het bedrijf de muziekdienst tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference tonen.

‘iPhone 6S-scherm krijgt technologie om druk te meten’

iPhone 6 review

Het Taiwanese UDN meldt dat de iPhone 6S wordt voorzien van een nieuwe schermtechnologie genaamd 3D Touch. Deze zou werken als een soort druksensor, die acties uitvoert op basis van de kracht waarmee je op het scherm drukt. In de praktijk betekent dit dat wanneer je zachtjes op het iPhone 6S-scherm tikt, er iets anders gebeurt dan wanneer je meer kracht uitoefent. Ook zorgt dit ervoor dat functies uit iOS en apps van derden op een andere manier benaderd kunnen worden. Daarmee doet 3D Touch denken aan de Apple Watch, die over een vergelijkbare druksensor beschikt. Het is overigens niet de eerste keer dat er melding wordt gemaakt van de vermeende schermtechnologie. Medio januari werd al gesproken over de sensor voor de iPhone 6S, die destijds nog Force Touch werd genoemd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen