Nieuwsoverzicht week 6: iOS 12.1.4 en stiekeme schermopname iOS-apps

Florence Peeters
9 februari 2019, 15:56
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 6: iOS 12.1.4 en stiekeme schermopname iOS-apps

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

iOS 12.1.4 met fix voor FaceTime-afluisterprobleem nu te downloaden

Apple heeft iOS 12.1.4 uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het is een kleine update met één grote fix: het privacyprobleem van FaceTime wordt opgelost. Een fout in de software maakte het voor anderen mogelijk om naar de audio van jouw iPhone te luisteren, zonder dat je het doorhad. Toen dit aan het licht kwam haalde Apple de groepsgesprekken-functie in FaceTime offline.

→ Lees verder over iOS 12.1.4 downloaden

‘Populaire iOS-apps nemen stiekem scherm op en registreren gebruik’

Glassbox

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat sommige populaire iOS-apps, waaronder Expedia en hotels.com, registreren waar en wanneer je op het scherm tikt en veegt. Een grote hoeveelheid iPhone-apps gebruikt daarvoor een speciale dienst van Glassbox. Zonder dat de gebruiker er erg in heeft kan het scherm worden opgenomen, zodat ontwikkelaars precies weten hoe gebruikers met een app omgaan. Apple heeft de ontwikkelaars gewaarschuwd dat zij niet stiekem schermopnames mogen maken van iPhones. Apps die zich daar wel schuldig aan maken, riskeren het om uit de App Store verwijderd te worden.

→ Lees verder over stiekeme schermopnames

Concept: zo kan de iPhone 2019 met de Dark Mode van iOS 13 eruitzien

iphone 2019 dark mode

Er gaan hardnekkige geruchten over een donkere modus in iOS 13, een functie waar gebruikers al jaren om vragen. Op een aantal fraaie renders is te zien hoe de iPhone 2019 – die later dit jaar verschijnt – er met de Dark Mode uit kan zien. Op de afbeeldingen zien we een iPhone met een volledig zwart achtergrond en subtiele aanpassingen aan de kleuren van iOS. Doordat bijna alles een zwart kleur heeft, valt ook de notch van de 2019 iPhone minder op.

→ Lees verder over de iPhone 2019 met iOS 13 Dark Mode

Apple schrapt privacyfunctie uit Safari om privacy juist te verbeteren

Safari 12.0

Uit zowel macOS als iOS is de zogenaamde ‘Do Not Track’-functie uit Safari geschrapt. Deze werd in 2011 toegevoegd om te voorkomen dat adverteerders zogenaamde ‘tracking-cookies’ zouden plaatsen. Apple concludeert acht jaar later dat de functie weinig zin heeft. Er wordt slechts een voorkeur doorgegeven die adverteerders niet verplicht hoeven op te volgen. De functie kan zelfs misbruikt worden voor een beter online profiel van jou. Apple belooft dat er spoedig een nieuwe versie van Safari verschijnt die tracking nog beter tegengaat.

→ Lees verder over privacy in Safari

‘Nieuwe MacBook-toetsenbord is van glas en immuun voor kruimels’

13-inch-MacBook-Pro-accureparatie

Apple lijkt een manier te hebben gevonden om voor eens en altijd af te rekenen met de veelvoorkomende toetsenbord-problemen van MacBooks. Een goedgekeurd patent beschrijft een Macbook met een glazen toetsenbord. Dit bevat verhoogde stukjes die het gevoel van een keyboard met individuele knopjes moet nabootsen. Hiervoor wordt ook gebruikgemaakt van haptische feedback, zodat het ook daadwerkelijk voelt alsof je een toets indrukt.

→ Lees verder over het nieuwe MacBook-toetsenbord

‘Apple gaat eigen modems ontwikkelen voor toekomstige iPhones’

iPhone 2019 design

Het lijkt erop dat Apple definitief zijn eigen modems voor in iPhones gaat ontwikkelen. Johny Srouji, hoofd chips van Apple, leidt volgens persbureau Reuters een nieuw project waarin de modem-makers van het bedrijf aan de slag gaan op de hardware-afdeling van Apple. Hier wordt alles gemaakt wat Apple zelf produceert. De verhuizing van het team zou betekenen dat Apple nu toch echt begint de chips voor bereik, internet- en bluetooth-connectiviteit zelf te maken, en niet meer afhankelijk hoeft te zijn van Intel of Qualcomm.

→ Lees verder over Apples eigen iPhone-modems

En dan nog iets: lees ook onze iPod touch 2019 verwachtingen terug!

Bron afbeelding: Benjamin Geksin
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Device: iPhone 2019

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's