Nieuwsoverzicht week 6: iOS 11.3 Energiebeheer en HomePod-reviews

Wouter Nijsen
10 februari 2018, 16:13
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 6: iOS 11.3 Energiebeheer en HomePod-reviews

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! Ook in 2018 zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Nu te downloaden: iOS 11.3-bèta met Energiebeheer en meer

iOS 11.3 onthuld

De tweede iOS 11.3-bèta is vanaf nu te downloaden. Hierdoor beschik jij als eerste over de nieuwste functies. Helemaal risicoloos is het echter niet: je hebt immers te maken met een proefversie. Ten eerste is de felbegeerde Energiebeheer-functie toegevoegd. Hierdoor kun je kiezen of de prestaties van je telefoon automatisch beperkt moeten worden om de accuduur op peil te houden, of niet. Het gevaar van de laatste optie is dat je iPhone hierdoor onverwachts uit kan vallen. Ook zie je in een oogopslag of je accu aan vervanging toe is. Apple reageert hiermee op de commotie die eind vorig jaar ontstond.

→ Lees verder over de tweede iOS 11.3-bèta

‘Apple werkt aan drie iPhone X-modellen voor 2018 met Face ID’

iPhone X 2018 accu

De meeste bronnen zijn er inmiddels van overtuigd: komend jaar is Apple van plan drie nieuwe iPhone X-varianten op de markt te brengen. Het wordt mogelijk deze toestellen te ontgrendelen door middel van Face ID, oftewel gezichtsherkenning. Dat melden twee leveranciers van Apple vandaag, nadat de betrouwbare telecominsider Ming-Chi Kuo afgelopen oktober hetzelfde aangaf. In tegenstelling tot wat de analist claimt, lijkt Sharp echter niet langer cameramodules te leveren. In plaats daarvan neemt Innotek, een onderdeel van LG, het gros van de productie voor zijn rekening.

→ Lees verder over de drie iPhone X-telefoons met Face ID

‘Uitgelekte iOS-code vormt beveiligingsrisico voor alle iPhones’

iOS broncode uitgelekt

Deze week werd de broncode van Apples iBoot System online geplaatst. Volgens een kenner gaat het om het grootste iOS-lek in de geschiedenis. Apple heeft bevestigd dat de iOS-code is uitgelekt. Het bedrijf uit Cupertino benadrukt echter dat het gaat om code van iOS 9, een bijna drie jaar oud besturingssysteem dat op maar weinig apparaten te vinden is. De code is inmiddels van GitHub verwijderd en het is duidelijk dat een ex-Apple-medewerker verantwoordelijk is voor het lek. Volgens de laatste cijfers staat op 65 procent van alle Apple-apparaten iOS 11. Op slechts 7 procent staat een besturingssysteem ouder dan iOS 10. Apple geeft verder aan dat iOS met verschillende lagen is beveiligd, terwijl het bedrijf gebruikers altijd aanraadt de laatste updates te downloaden.

→ Lees verder over de gelekte iOS-broncode

HomePod review round-up: geweldig geluid, matige Siri

HomePod review round up

De afgelopen weken heeft Apple langzaam maar zeker meer informatie over de HomePod gegeven. We kregen een kijkje in het laboratorium waar het geluid getest werd en op de website van het bedrijf leerden we welke streamingtechnieken er wel en niet mee samenwerken. Toch krijgen we dankzij de eerste reviews pas echt een indruk van de plus- en minpunten van het apparaat. Volgens bijvoorbeeld The Verge is Apple heel dichtbij gekomen met het maken van de beste slimme speaker van het moment. Het geluid blaast concurrenten van Google en Amazon omver, maar gaat vervolgens de mist in door een klassieke Apple-fout te maken.

→ Lees verder in de HomePod review round-up

‘WhatsApp voor iPad krijgt functie om contacten te bellen’

WhatsApp iPad

Volgens WABetaInfo kun je straks niet alleen chatten vanaf je iPad via WhatsApp, maar ook bellen. Dit Twitter-account deelt vaker geruchten over WhatsApp en wordt beschouwd als een betrouwbare bron. Zo werd eerder de zakelijke versie van de chat-app voor de release uit de doeken gedaan. WhatsApp voor iPad werkt straks net zoals WhatsApp Web. Je scant met je smartphone een qr-code op je tablet, waarna de app toegang krijgt tot je berichten. Hiervoor hoef je niet per se een iPhone te hebben: ook Android-smartphones kunnen je iPad toegang geven tot WhatsApp.

→ Lees verder over de iPad-versie van WhatsApp met belfunctie

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen