De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 6: iPhone 8-productie en WhatsApp-tweestapsverificatie

Wouter Nijsen
11 februari 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 6: iPhone 8-productie en WhatsApp-tweestapsverificatie

In de zesde week van 2017 verscheen er weer interessant iPhone nieuws. Heb je het gemist, check dan dit nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple start iPhone 8 productie dit jaar extra vroeg’

iPhone 8 productie

BlueFin Research Partners verzamelde informatie van verschillende anonieme bronnen, die stellen dat Apple al in juni begint met de productie van de iPhone 8; de nieuwe iPhone die pas in september verschijnt. Hoewel Apple eerder begint dan gebruikelijk, betekent dit waarschijnlijk niet dat Apple het toestel al eerder uitbrengt. “Onze bronnen stellen dat de iPhone 8 productie in juni met 300 procent stijgt. Dit zorgt ervoor dat er al in juni zo’n 48 miljoen iPhones gemaakt worden”, aldus BlueFin Research Partners. “Tegelijkertijd is er geen indicatie dat Apple de iPhone 8 eerder op de markt brengt.” Dat Apple juist dit jaar extra vroeg begint, is niet heel gek. Alle geruchten wijzen er namelijk op dat Apple het design van de iPhone 8 flink onder handen neemt.

→ Lees verder over de iPhone 8 productie

Bescherm je WhatsApp-gegevens nu met tweestapsverificatie

WhatsApp tweestapsverificatie

Met de nieuwe tweestapsverificatie van WhatsApp kun je jouw account extra goed beveiligen. Door de verificatie aan te zetten, moet je de toegangscode invullen als je een telefoonnummer in WhatsApp registreert. Deze code staat los van WhatsApp, waardoor het voor een hacker extra lastig wordt om toegang te krijgen tot je gegevens. Om de tweestapsverificatie in te schakelen, open je WhatsApp, ga naar ‘Instellingen > Account > Verificatie in twee stappen’ en zet je de schakelaar op groen om de tweestapsverificatie in te schakelen. WhatsApp gebruikt met de toegangscode een andere techniek dan de meeste chatdiensten. Veel chat-apps versturen een sms-bericht met daarin een verificatiecode. Het gevaar hierbij is alleen dat deze sms onderschept kan worden.

→ Lees verder over de WhatsApp tweestapsverificatie

‘Alle drie de 2017 iPhones ondersteunen draadloos opladen’

2017 iPhone draadloos opladen

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo doet opnieuw een boekje open over de nieuwe iPhones. Of deze nu iPhone 8 of iPhone X gaat heten is niet duidelijk, maar volgens Kuo is een ding zeker: Apple voegt draadloos opladen toe aan zowel de revolutionaire OLED-iPhone en de iPhone 7S. Kuo baseert dit op een gerucht dat Apple aan nieuwe 3D Touch-module zou werken. Om de hitte die bij draadloos opladen vrijkomt op een veilige manier weg te werken, moet het 3D Touch-onderdeel voorzien worden van een extra beschermlaag. “De gebruiker merkt niets van deze nieuwe 3D Touch-module”, aldus Kuo. “Het zorgt er simpelweg voor dat de module minder gevoelig is voor hoge temperaturen.”

→ Lees verder over het draadloos opladen van de 2017-iPhones

iCloud sloeg jarenlang je verwijderde browsergeschiedenis op

verwijderde browsergeschiedenis

iCloud blijkt de verwijderde geschiedenis van je browsergedrag voor langere tijd bewaard te hebben. Zelfs als je deze informatie handmatig uit de browser had gewist. Vladimir Katalov van het Russische hackbedrijf Elcomsoft vertelt tegen Forbes dat hij per ongeluk bij deze geschiedenis terecht kwam. Zodra je de browsergeschiedenis op één Apple-apparaat wist, hoort deze op alle gekoppelde apparaten ook gewist te worden. Voor deze synchronisatie wordt de informatie op iCloud opgeslagen. Nu blijkt echter dat de data voor langere tijd bleef bewaard en zelfs ingezien kon worden. De bewaarde data ging in ieder geval terug tot 2015.

→ Lees verder over de verwijderde browsergeschiedenis in iCloud

Aanbod streamingdiensten vanaf 2018 in heel Europa gelijk

Streaming aanbod eu

De Europese Unie heeft besloten dat de barrières voor afzonderlijke landen opgeheven worden. Hierdoor krijgen diensten als Netflix in heel Europa een identiek aanbod. Goed nieuws, want nu wil het nog wel eens gebeuren dat je in Nederland een Netflix-serie kunt bekijken die in Frankrijk nog niet beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor Spotify, waar sommige albums wel in Nederland maar niet in het buitenland te beluisteren zijn. In het document dat de Europese Commissie gedeeld heeft, is te zien dat de nieuwe regels vanaf 2018 ingaan. Ze gelden niet alleen voor filmdiensten als Netflix en HBO, maar ook voor sportwedstrijden, e-books, muziekdiensten en games.

→ Lees verder over het streaming aanbod in Europa

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen