De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Nieuwsoverzicht week 6: iPhone 5SE en iPad Air 3 release

Redactie
13 februari 2016, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 6: iPhone 5SE en iPad Air 3 release

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Apple brengt iPhone 5SE en iPad Air 3 op 18 maart uit’

apple evacuatie

Volgens het doorgaans betrouwbare 9to5Mac is Apple van plan om de iPhone 5SE en iPad Air 3 op 18 maart uit te brengen. Dat zou drie dagen na het Apple-evenement zijn waar de nieuwe apparaten worden onthuld. Dit zou betekenen dat de apparaten niet vooruit te bestellen zijn, maar direct in de winkels komen te liggen. Nieuwe Apple-producten verschijnen doorgaans iets later in de winkels, zodat consumenten de mogelijkheid hebben om een reservering te plaatsen. Over de iPhone 5SE en iPad Air 3 is weinig bekend, wel weten we dat de iPhone een 4 inch-scherm en het design van de iPhone 5S heeft. De iPad Air 3 zou een Smart Connector hebben voor het koppelen van accessoires.

Zo kan het aanpassen van de datum je iPhone onbruikbaar maken

iphone tijd datum

Het instellen van een datum in het verleden kan ervoor zorgen dat je iPhone onbruikbaar wordt. De tijdsbug werd ontdekt door gebruikers van Reddit en kan ervoor zorgen dat het instellen van de datum 1 januari 1970 je iPhone brickt. Het probleem zou optreden bij meerdere gebruikers met een 64-bit toestel. De eerste 64-bit Apple-chip was de A7, die geïntroduceerd werd in de iPhone 5S. Ook andere apparaten met deze chip (of een nieuwere A8, A8X, A9 of A9X) en iOS 8+ zijn kwetsbaar. Ons advies: probeer dit vooral niet uit op je eigen iPhone, iPad of iPod touch. Het is namelijk niet mogelijk om je toestel te herstellen via de DFU-herstelmodus of met een back-up via iTunes.

Apple Music passeert 11 miljoen betalende abonnees

Apple Music verlengen

Het gaat goed met Apples muziekdienst. Halverwege januari had Apple Music volgens The Financial Times nog 10 miljoen betalende abonnees. Dat aantal werd een paar weken geleden tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers bevestigd door Apple. Nu heeft de muziekdienst ruim 11 miljoen betalende gebruikers. Naast Apple Music maakte Cue ook bekend dat er 782 miljoen iCloud-gebruikers zijn. Zij zijn verantwoordelijk voor het uploaden van foto’s, aankopen in de App Store en communicatie via iMessage. Op piekmomenten zou de dienst 200.000 iMessages per seconde verwerken. Als je dat doorrekent, kom je uit op 17 miljard berichten per dag.

Apple aangeklaagd om ‘Error 53’ foutcode die iPhones sloopt

iphone 6s preview

Advocatenbureau PCVA besloot deze week Apple voor de rechter te slepen om de Error 53-foutmelding, die iPhones onbruikbaar maakt als het systeem detecteert dat de vingerafdrukscanner is gerepareerd door een onofficiële partij. PCVA wil niet alleen dat Apple een update beschikbaar stelt die het probleem oplost, maar eist ook dat het bedrijf toestellen gratis repareert en 5 miljoen dollar aan schadevergoedingen ophoest. De Error 53-foutmelding kregen veel iPhone 6-gebruikers na een update naar de laatste versie van iOS 9. Veel gebruikers meldden dat hun beschadigde of gerepareerde toestel vóór de update lange tijd prima werkte.

Twitter introduceert functie die ‘beste’ tweets bovenaan zet

Twitter voor Mac update

Door een nieuwe Twitter-functie krijg je voortaan de beste tweets als eerste op je tijdlijn te zien. De feature heet ‘Toon me de beste tweets eerst’ en is inmiddels in Nederland beschikbaar. Op het eerste gezicht lijkt het op een verbeterde versie van de ‘Terwijl je weg was’-functie. Dat is niet zo gek, want het algoritme van deze functie zou ook worden gebruikt voor ‘Toon me de beste tweets eerst’. Twitter bekijkt je tijdlijn en zet de tweets waarvan het sociale netwerk denkt dat jij ze als eerste zou willen lezen bovenaan. Omdat de berichten van nieuw naar oud worden weergegeven, is je tijdlijn niet meer chronologisch. In de iOS-app vind je de functie bij ‘Instellingen > Accounts > Personalisatie van tijdlijn’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 3
Apple iPad Air 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu