Nieuwsoverzicht week 6: Popcorn Time, Apple Watch-event en iOS 8.2 release

Wouter Nijsen
7 februari 2015, 13:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 6: Popcorn Time, Apple Watch-event en iOS 8.2 release

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time werkt aan versie voor iPhones zonder jailbreak

Popcorn Time ios

Goed nieuws voor iPhone-gebruikers: Popcorn-Time.se, de meest succesvolle versie van de populaire videostreamingdienst, werkt momenteel aan een versie voor iPhones die niet gejailbreakt zijn. “Nadat we onze app voor jailbreak-toestellen uitbrachten, zijn we hard gaan werken aan een oplossing voor niet-gejailbreakte apparaten”, schrijven de ontwikkelaars. “Recentelijk hebben we hulp gekregen en zijn we een veelbelovende samenwerking aangegaan die zijn vruchten afwerpt… dat geldt voornamelijk voor Apple.” Binnenkort volgt meer informatie, maar het geeft in elk geval aan dat Popcorn Time werkt aan een oplossing voor iOS-gebruikers zonder jailbreak.

‘Speciaal Apple Watch-evenement in februari’

Apple Watch-evenement

Het doorgaans betrouwbare iGen, dat al eerder juiste Apple-voorspellingen deed, meldt dat al in deze maand een speciaal evenement van Apple zal plaatsvinden. Deze zou in het teken staan van de Apple Watch en ingaan op de details van de smartwatch. Er zijn namelijk nog een aantal zaken die we nog niet weten van de wearable. Zo is het bijvoorbeeld nog niet bekend hoe lang de batterij van de Apple Watch precies meegaat en hoeveel het apparaat precies gaat kosten. Ook zou de nieuwe 12-inch MacBook Air uit de doeken gedaan worden. Een exact tijdstip voor het Apple Watch-event is nog niet bekend, al wordt 24 februari als mogelijke datum genoemd.

‘Beats Music volledig vernieuwd door Apple, release in juni’

apple beats music

Het is alweer een tijdje geleden dat Apple Beats overnam, maar het was nog niet bekend wat het bedrijf uit Cupertino precies met de dienst van plan was. Volgens 9to5Mac, dat op onderzoek uitging en met diverse bronnen uit de muziekindustrie sprak, is Apple bezig de Beats-dienst compleet te vernieuwen. Het schijnt dat Apple er niet voor kiest om op elke iPhone een standaard Beats-app te installeren, maar het bedrijf zou de dienst volledig in iOS en iTunes willen integreren. Beats Music zou een centrale rol krijgen in de standaard Muziek-app van iOS, en zich voornamelijk richten op de muziekbibliotheek van de gebruiker. Naar verwachting wordt de dienst op het WWDC voor het eerst getoond, waarna een release in juni zal volgen.

‘iOS 8.2 met Apple Watch-ondersteuning komt in maart’

apple watch vernieuwingen

Volgens BGR zou Apple iOS 8.2 gepland hebben staan voor de volgende maand. De grootste vernieuwing in de software zal ondersteuning zijn voor de Apple Watch, die in april uit moet komen. Apple werkt al een tijdje aan de volgende grote update voor het mobiele besturingssysteem. Deze week kwam de iOS 8.2 beta 5 uit voor ontwikkelaars, met vernieuwingen in WatchKit, het platform waar de Apple Watch-ontwikkelaars gebruik van maken om apps voor de wearable te ontwikkelen. Het aantal beta’s dat al is uitgegeven, doet wellicht vermoeden dat iOS 8.2 niet lang meer op zich zal wachten. Volgens BGR komt de software volgende maand uit en zal de lancering gepaard gaan met een speciaal Apple-evenement.

Twitter verliest 4 miljoen gebruikers, geeft Apple de schuld

Twitter samenvattingsfunctie

Twitter heeft zijn kwartaalcijfers van eind vorig jaar bekendgemaakt. Volgens het netwerk waren er 288 miljoen maandelijks actieve gebruikers, maar dat hadden er vier miljoen meer kunnen zijn, aldus de dienst. De verwachting was dat er 295 miljoen actieve gebruikers per maand zouden zijn, maar daar bleef Twitter dus onder. Financieel directeur Anthony Noto zei: “We verloren zo’n vier miljoen gebruikers door de uitrol van iOS 8.” Dat zou komen door een aanpassing van de Safari-browser in iOS 8 en een ‘onvoorziene bug’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen