De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 53: iPhone 7 waterdicht en Apple in 2016

Redactie
2 januari 2016, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 53: iPhone 7 waterdicht en Apple in 2016

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 waterdicht door nieuwe antennetechnologie’

iphone 7 antenne

Geruchten dat de iPhone 7 een goede duik in het water kan overleven zijn er al langer. Nieuwe berichten geven aan hoe nieuwe antennetechnologie hiermee gaat helpen. Eerdere geruchten stelden al dat er door het gebruik van een nieuw soort frame, de iPhone 7 waterdicht zal zijn. Nu is ook duidelijk hoe Apple dit voor elkaar gaat krijgen. Er zal namelijk gewerkt worden met een ander materiaal waardoor de antenne volledig in het frame verwerkt kan worden. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn al redelijk waterdicht. Hoewel Apple dit niet zelf aanraadt, zijn er gebruikers die de telefoons onder water houden of er mee onder de douche stappen. De een heeft er echter meer succes mee dan de ander.

Vooruitblik: dit verwachten we van Apple in 2016

apple in 2016

Eerder blikten we al terug op het belangrijkste van Apple in 2015, maar wat staat ons (en het bedrijf) dit jaar te wachten? Apple sloot het afgelopen jaar mooi af. We hebben nieuwe producten en diensten gezien, maar de productie en ontwikkeling stopt uiteraard niet. Sterker nog, de geruchtenmolen voor dit jaar draait zelfs al weer. Hoewel we nauwelijks weten wat Apple ons zal brengen, doen we toch vast wat voorspellingen. In het vooruitblik voor 2016 hebben we 8 verwachtingen op een rijtje gezet.

Lees ook: Virtual reality gaat los in 2016: doet Apple mee?

‘Apple maakt oudere iOS-toestellen moedwillig trager’

iPhone 4S kopen nu

iOS 9 zou veel oudere toestellen, waaronder de iPhone 4S, onbruikbaar maken. Reden voor ruim 100 gebruikers om Apple voor de rechter te slepen. Volgens de aanklagers maakt Apple zich schuldig aan twijfelachtige handelspraktijken en misleidende reclame. Volgens het bedrijf zou iOS 9 oudere toestellen sneller en energiezuiniger maken, maar in de praktijk worden ze na het updaten vrijwel onbruikbaar. Bovendien, zo valt te lezen in de aanklacht, is het verkeerd dat gebruikers niet de mogelijkheid hebben om te downgraden, waardoor ze in sommige gevallen worden gedwongen om een nieuw toestel aan te schaffen.

‘Apple voorziet iPhones vanaf 2018 van nieuwe schermtechnologie’

iphone 6s plus review

Er gaan al langer geruchten dat Apple voor toekomstige iPhones overstapt van ips-lcd op een nieuwe schermtechnologie. Volgens Reuters is het bedrijf dichtbij een overeenstemming met LG en Samsung voor de levering van oled-displays. Apple zou vanaf 2018 zijn iPhones voorzien van oled-schermen, die een betere beeldkwaliteit hebben en dunner zijn dan de lcd’s die in huidige iPhones zijn te vinden. Oled-displays zijn bovendien energiezuiniger, omdat zwarte pixels niet belicht hoeven te worden, en hebben diepere zwartwaarden. Een nadeel is dat de schermen duurder zijn om te produceren, al is het aannemelijk dat de kosten in 2018 zijn gedaald. Ook de helderheid en kleurweergave kunnen iets minder dan bij lcd.

Claim tegen providers voor aanbieden ‘gratis’ telefoons

iphone 6s indruk

De grote Nederlandse telefoonaanbieders KPN, T-Mobile en Vodafone kunnen rekenen op een enorme claim die tot in de honderden miljoenen loopt. Dat omdat ze onterecht ‘gratis’ telefoons hebben verstrekt. Volgens Stichting Consument en Telecomsector (ConTel) hebben de drie aanbieders jarenlang gratis toestellen bij abonnementen aangeboden, terwijl de telefoon daarbij niet écht gratis was. Daarom is ConTel het meldpunt AfzetAbbo gestart. Kosten daarvoor waren namelijk gewoon doorberekend in de abonnementskosten voor het verbruik. Het is dus eigenlijk een koop op afbetaling. Zo luidde de uitspraak van de Hoge Raad eind 2014 al. “De telecombedrijven hebben de strenge regels jarenlang ontweken en kredieten verstrekt zonder dat abonnementshouders zich daarvan bewust waren”, zegt een woordvoerder van ConTel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen