Nieuwsoverzicht week 52: WappZapp stopt en animo Apple Watch gedaald

Rutger Otto
27 december 2014, 12:33
2 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

WappZapp stopt met videodienst

WappZapp Plus 2

De Nederlandse streamingdienst WappZapp stopt begin volgend jaar. Dat hebben de makers bekendgemaakt. Reden is dat ze geen voet tussen de deur weten te krijgen bij concurrenten als Netflix. Eerder dit jaar startte WappZapp met WappZapp Plus. Mensen konden voor 7,99 euro onbeperkt video’s kijken via de dienst, die onderscheid maakte door veel documentaires en Nederlandse films aan te bieden. Het aantal abonnees viel tegen en er valt volgens WappZapp ook met extra investeerders geen groei te realiseren. Vanaf 20 januari stopt WappZapp, ook de gratis variant verdwijnt.

T-Mobile laat je zelf pakketten samenstellen

t-mobile mb-aanvuller klein

T-Mobile komt met volledig nieuwe abonnementsbundels. De provider maakte bekend dat klanten volgend jaar zelf kunnen afstemmen hoeveel belminuten en MB’s ze maandelijks in hun abonnement willen. Elke maand is het mogelijk om de bundel aan te passen. Wil je minder internet, dan kies je daarvoor en zakt de prijs. Wil je meer belminuten, dan stijgt de prijs mee. Consumenten moeten zo beter kunnen bepalen wat ze nodig hebben. ‘Gratis’ toestellen verdwijnen ook. In de nieuwe aanpak van T-Mobile kunnen klanten zelf kiezen of ze het toestel van tevoren in één keer betalen, of ze dat maandelijks doen of dat ze van te voren een bedrag betalen en de rest maandelijks laten afschrijven.

Animo Apple Watch gedaald

gouden apple watch

Consumenten kijken waarschijnlijk eerst even de kat uit de boom wat de Apple Watch betreft. Dat blijkt uit een onderzoek van zakenbank Piper Jaffray, waaraan duizenden Amerikanen meededen. Vlak voor de aankondiging zei 10 procent van de iPhone-bezitters een Apple Watch te willen aanschaffen, inmiddels is dat nog 7 procent. De wearable van Apple staat gepland voor ‘begin volgend jaar’. Een precieze datum is er nog niet.

Instagram op Apple Watch

apple watch instagram

Hongaars ontwerpbureau JBS Labs heeft nagedacht over hoe Instagram er op de Apple Watch uit zou kunnen zien. Het concept toont de eventuele mogelijkheden. Bij de app zou je niet kunnen uploaden, maar wel naar foto’s kunnen kijken en op creaties kunnen reageren. Ook is er rekening gehouden met speciale Apple Watch funcies. Zo zal een short look alleen een overzicht van Instagram-notificaties weergeven en een long look een totaal aan reacties, likes en nieuwe volgers.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen