Nieuwsoverzicht week 52: iPhone-accu’s en op afstand draadloos opladen

Wouter Nijsen
30 december 2017, 15:45
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 52: iPhone-accu’s en op afstand draadloos opladen

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple verontschuldigt zich en maakt iPhone-accu vervangen goedkoper

iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 7

Onlangs verscheen opmerkelijk nieuws: Apple zou met een software-update opzettelijk de prestaties terugschroeven van de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit omdat iPhone-accu’s langzaam hun capaciteit verliezen en energiepieken dan niet meer aan kunnen. Het probleem is echter dat Apple dit niet heeft gecommuniceerd, en daarom komt het klanten nu tegemoet. Waar het vervangen van een iPhone-accu buiten de garantie eerst 79 dollar kostte, gaan klanten daar voortaan nog maar 29 dollar voor betalen. Een nieuwe accu in een oudere iPhone kan de genoemde problemen voorkomen.

→ Lees verder over het vervangen van iPhone-accu’s

Zo kan de iPhone in de toekomst ‘op afstand opladen’

iPhone 8 draadloos opladen

Met de iPhone X, iPhone 8 en 8 Plus bracht Apple dit jaar zijn eerste smartphones uit met ondersteuning voor draadloos opladen. Een handige feature, maar écht draadloos is het niet. Je moet de iPhone namelijk op een ‘oplaadpad’ leggen, die ook via een kabeltje aan het stopcontact wordt gelegd. Mogelijk komt daar in de komende jaren al verandering in. Het bedrijf Energous heeft namelijk goedkeuring van de FCC gekregen voor de WattUp-techniek. Met de technologie is het mogelijk om apparaten ‘op afstand’ op te laden. Dit betekent dat een iPhone volledig draadloos en automatisch wordt opgeladen als je in de buurt bent van een WattUp-apparaat.

→ Lees verder over de iPhone opladen op afstand

Gerucht: Apple voert prijsverlaging door voor iPhone X, 8 en 8 Plus

iPhone X review

Hoewel Apple met de iPhone X grote stappen zetten, lijken de verkopen na een sterke start te stagneren. Daarom zou Apple de prijs van iPhone X begin 2018 willen verlagen. Dat schrijft althans DigiTimes, dat zich baseert op bronnen uit de productieketen. De website meldt dat Apple in Q1 2018 zo’n 30 tot 35 miljoenen iPhone X-exemplaren denkt te verkopen. Dit betekent dat de verkoopaantallen ongeveer hetzelfde blijven of juist iets dalen ten opzichte van het huidige kwartaal. Mogelijk worden ook de iPhone 8 en 8 Plus in prijs verlaagd. De tegenvallende verkopen zouden te maken hebben met het feit dat Apple in 2018 maar liefst drie toestellen met het iPhone X-design zou uitbrengen.

→ Lees verder over de mogelijke prijsverlaging van de iPhone X

Apple-apparaten opnieuw erg populair als kerstcadeau

Onderzoeksbureau Flurry Analytics zoekt elk jaar uit van welke smartphones en tablets er tijdens de periode rondom kerst worden verkocht. Het bedrijf kijkt hierbij naar het aantal activaties van nieuwe apparaten. Het onderzoek van Flurry vond plaats van 19 tot en met 25 december. Zoals je in de tabel hiernaast ziet, zijn 44 procent van alle geactiveerde toestellen afkomstig van Apple. Samsung, dat wereldwijd het grootste marktaandeel heeft, staat op de tweede plek met 26 procent. Ook telefoons van Huawei, Xiaomi, Motorola en LG lagen in groten getale onder de kerstboom, maar lang niet zo vaak als de apparaten van Apple.

→ Lees verder over de populaire Apple-apparaten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen