Nieuwsoverzicht week 52: iPhone 7S en oplaadproblemen AirPods

Wouter Nijsen
31 december 2016, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 52: iPhone 7S en oplaadproblemen AirPods

Ook in de laatste week van 2016 verscheen er weer interessant iPhone nieuws. Heb je het gemist, check dan dit nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7S krijgt 5 inch-scherm en verticale camera’s’

iPhone 7 Plus camera vergelijking

Apple zou volgend jaar een 5-inch iPhone met verticaal camerasysteem introduceren. Het toestel komt naast de iPhones met 4,7-inch en 5,5-inch displays op te markt. Hoe het 5-inch model moet gaan heten, is onduidelijk. Naar verwachting noemt Apple de nieuwe versies van de huidige telefoons iPhone 7S en iPhone 7S Plus. De iPhone met 5-inch scherm zou niet als toptoestel in de markt gezet worden, maar als uitbreiding van de line-up. Als tussenmodel voor mensen die 4,7-inch te klein vinden en 5,5-inch te groot. De geruchten over de iPhone van 2017 duiken inmiddels wel op, maar spreken elkaar tegen. Zo blijft het onduidelijk wat Apple van plan is.

Gebruikers melden oplaadproblemen met hun AirPods bewaardoosje

AirPods review

Sommige mensen die AirPods hebben gekocht, melden dat het oplaaddoosje sneller leegloopt dan Apple beloofde. Het doosje, waar je de oordopjes in kunt bewaren, laadt de oordoppen ook meteen op. De bedoeling is dat je zo 24 uur extra luistertijd uit je AirPods kunt halen. De dopjes zelf gaan 5 uur mee op een volle lading, daarna moeten ze het doosje in. Binnen 15 minuten zijn ze dan weer opgeladen om er drie uur mee te luisteren. Maar bij sommige mensen zijn er accuproblemen. Bij enkelen verloor het doosje 40 procent van zijn accucapaciteit, terwijl de AirPods die erin zaten helemaal vol waren en verder niet werden gebruikt. Dat is een flink verlies als er niets mee gebeurt.

‘Alleen Samsung maakt OLED-schermen voor de nieuwe iPhone’

iphone flash

Samsung zou de exclusieve leverancier worden voor AMOLED-panelen van de nieuwe iPhone. De ‘reguliere’ modellen van 4,7-inch en 5,5-inch zouden voorzien worden van TFT-LCD-panelen die de huidige generatie iPhones gebruiken. Daarnaast komt er, als we de geruchten mogen geloven, een 5,8-inch model dat een AMOLED-scherm krijgt. Mogelijk worden er daarvan 60 tot 70 miljoen van verscheept voor het einde van het jaar. AMOLED-schermen zijn duurder en lastiger te produceren, maar brengen wel enkele voordelen met zich mee. Zo zijn ze zuiniger en tonen ze mooiere kleuren. Daarnaast kunnen deze displays gebogen worden, al is het niet bekend of dat bij de nieuwe iPhone ook zo is.

6-jarige gebruikt duim slapende moeder voor aankopen met iPhone

Een meisje uit het Amerikaanse stadje Little Rock gebruikte de duim van haar slapende moeder om Touch ID te omzeilen. Daarna kocht ze voor 250 dollar aan Pokémonspullen bij Amazon. Dat vertelt Bethany Howell, de moeder, aan The Wall Street Journal. Toen ze een dutje deed op de bank, gebruikte haar dochter Ashlynd haar duim om de telefoon te openen. Daarna kon ze de Amazon-app gebruiken en flink toeslaan. “250 dollar verder had ze al haar kerstaankopen gedaan via de webshop”, zegt de moeder.

Video: zo kan een Jet White iPhone 7 en iPhone 7 Plus eruitzien

Jet White iPhone 7

Een tijdje terug dook het gerucht op dat Apple naast een gitzwarte ook een Jet White iPhone zou overwegen. In een video op Twitter laat Sonny Dickson zien hoe een Jet White iPhone 7 en iPhone 7 Plus eruit kunnen zien. Toegegeven, al onze alarmbellen gaan rinkelen als het op de geloofwaardigheid van dit filmpje aankomt. Zo ontbreekt het Apple-logo op de iPhone 7 en krijgen we alleen de achterkant van het toestel te zien. De kans is groot dat het hier gaat om een normale iPhone 7, waar een Jet White behuizing omheen is geklikt. Deze zijn namelijk gewoon online verkrijgbaar, onder meer bij webwinkels als Alibaba.

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen