Nieuwsoverzicht week 52: iPhone zonder homeknop en WhatsApp videobellen

Redactie
26 december 2015, 13:30
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Hoe een iPhone zonder homeknop kan werken

Er is deze week een ‘gelekt filmpje’ online verschenen van wat de iPhone 7 zou kunnen zijn. De video is wederom voer voor geruchten dat de volgende iPhone het wellicht zonder homeknop moet doen. Het filmpje is hier te bekijken en degene die filmt heeft fabriekskleding aan en het logo van Foxconn is te ontwaren. Te zien hoe een Foxconn-medewerker een prototype voor de camera houdt, totdat iemand ‘hey!’ roept en het filmpje uit gaat. Toch moet je het met een korreltje zout nemen, want het ziet er wat nep uit en als iemand betrapt is, waarom staan de beelden dan alsnog online?

4 mogelijkheden van een iPhone zonder homeknop

‘Gelekte afbeeldingen tonen videobellen met WhatsApp’

whatsapp

De geruchten dat WhatsApp werkt aan de implementatie van videobellen gingen al langer, nu is de functie te zien op screenshots. Op de afbeeldingen valt te zien hoe een inkomend gesprek eruit ziet. Waarschijnlijk komt dan de naam en foto van de ander in beeld, al zijn ze voor de screenshots weggefilterd. Met een groene knop neem je het gesprek aan, met de rode knop wijs je hem af. Op het andere plaatje wordt getoond hoe het gesprek er vervolgens uit ziet. Op het scherm kun je zowel zien wat de ander opneemt als wat jij in beeld hebt. Gebruikers kunnen met een druk op de knop wisselen van camera aan de voor- of achterzijde en gemakkelijk de microfoon uitschakelen.

Terugblik: het belangrijkste van Apple in 2015

apple logo

Het eind van het jaar is altijd een mooi moment om terug te blikken. Apple heeft ook in 2015 weer een aantal nieuwe producten en diensten gelanceerd. Het afgelopen jaar was dan ook niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor ons als Apple-volgers spannend. In een terugblik staan we uitgebreid stil bij hetgeen het bedrijf uit Cupertino ons dit jaar heeft gebracht. Zo bespreken we de komst van de Apple Watch en iPhone 6S, maar ook Apples focus op veiligheid en privacy.

iPhone-gebruikers gebruiken overwegend Google-apps

Google-apps op iOS

Je mag misschien een iPhone hebben, de kans is groot dat je veelal apps van Google gebruikt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Google-apps erg populair zijn onder iOS-gebruikers. In de grafiek hiernaast zijn de tien populairste applicaties van 2015 op een rijtje gezet. Zoals je ziet, is de helft van de apps afkomstig van Google, terwijl er maar twee van Apple instaan. Dit maakt dat een grote groep mensen een iPhone heeft, maar de apps van Google gebruikt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat apps van Apple helemaal niet worden opgestart. Zo staat Apple Music, ondanks dat de muziekdienst pas in juni werd gelanceerd, op de negende plek.

Het hoe, wat en waarom van een kleinere iPhone

iphone 7 processor

Al langer wordt door analisten en diverse anonieme bronnen gewezen op de komst van een kleinere iPhone die de naam iPhone 6C draagt. Dat werd automatisch aangenomen aangezien het in de lijn van de verwachtingen ligt. Eén van die laatste bronnen is een grote provider uit Azië, China Mobile. Zij presenteerden deze week hun roadmap en in dit overzicht wordt melding gemaakt van een nieuwe, kleinere iPhone. De plaatser van de foto meldt dat het hier niet om de iPhone 6C, maar de iPhone 7C gaat. De telefoon zou in april 2016 verkrijgbaar zijn voor de prijs van 3200 Yuan, omgerekend zo’n 452 euro. Of de iPhone 7C er daadwerkelijk komt is nog gissen, maar het zou niet eens zo onlogisch zijn.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen