Nieuwsoverzicht week 51: apps wellicht duurder en Apple Pay naar Europa
Rutger Otto

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Accessoires zorgen voor cameraproblemen met de iPhone 6 Plus

iphone 6 plus cameraproblemenEen aantal gebruikers heeft geklaagd dat accessoires met magneten en metaal voor problemen zorgen bij de camera van de iPhone 6 Plus. De optische beeldstabilisator begint daardoor te trillen. Het beeld wordt niet scherp, waardoor een mooie foto nemen onmogelijk is. Apple zou bekend zijn met het probleem en producenten van het Made For iPhone-programma hebben laten weten geen metaal en magneten te gebruiken in hun accessoires. In een online hulpdocument heeft Apple gebruikers na de lancering van de nieuwe iPhones stilletjes gewaarschuwd voor het gebruik van metaal en magneten.

Apps mogelijk duurder in de App Store

App Store recordHet is mogelijk dat apps volgend jaar iets duurder worden in de App Store. Apple gaat per land een ander btw-tarief rekenen, liet het bedrijf aan ontwikkelaars weten. Prijzen per land zijn momenteel nog hetzelfde in Europa, maar in 2015 kunnen die stijgen afhankelijk van het btw-tarief dat in het land geldt. In Nederland is dat 21 procent. De goedkoopste app kost straks daarom misschien geen 89 cent meer, maar wellicht 93 cent. Omdat gebruikers moeten aangeven waar ze wonen, kan Apple bepalen welk tarief er bij jou gehanteerd moet worden. Of er iets zal veranderen en wat er dan verandert, wordt begin volgend jaar vanzelf duidelijk.

Facebook verbetert automatisch foto’s

facebook fotoFacebook heeft zijn algemene app van een nieuwe functie voorzien. Als gebruikers voortaan een foto uploaden naar de dienst, wordt deze automatisch verbeterd. Zo worden kiekjes helderder en iets kleurrijker. Via een toverstok-icoontje is het mogelijk om het effect van de aanpassing te regelen of helemaal uit te zetten. Op die manier moet de Facebook-tijdlijn er logischerwijs mooier op worden.

Vacature wijst op Apple Pay in Europa

apple pay installerenApple heeft een vacature online geplaatst die erop wijst dat Apple Pay naar Europa en andere gebieden wordt uitgebreid. Dat is op zich geen verrassing, maar de vacature maakt duidelijk dat Apple er écht mee bezig is om het betaalplatform over de grenzen van de Verenigde Staten te tillen. Wanneer ook wij met Apple Pay kunnen betalen, is nog onbekend. Nederlandse banken meldden eerder al wel dat ze er klaar voor waren.

Instagram verwijdert miljoenen accounts

Instagram directInstagram heeft een flinke schoonmaak gehouden en daarbij miljoenen spam-accounts en bots verwijderd. Instagram wilde van het grote aantal nep-accounts af ‘om authenticiteit te bewaren’. Dat betekent wel dat veel gebruikers ineens minder volgers hadden, wat niet bij iedereen in goede aarde viel. Overigens verloor Instagram zelf de meeste volgers: maar liefst 18,9 miljoen, bijna 30 procent van het totaal.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.