Nieuwsoverzicht week 51: Apple maakt iPhones langzamer en Hidden Folks

Wouter Nijsen
23 december 2017, 16:14
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 51: Apple maakt iPhones langzamer en Hidden Folks

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple gaat iPhone-, iPad- en Mac-apps met elkaar combineren’

iOS en macOS apps combineren

Bloomberg kwam deze week met een belangrijk gerucht: Apple zou grootste plannen hebben voor WWDC 2018. Ontwikkelaars krijgen daar een gloednieuw project van Apple te zien, die de manier waarop apps werken voorgoed verandert. Met een nieuw softwareplatform met de codenaam ‘Marzipan’ wil het bedrijf uit Cupertino iOS-apps geschikt maken voor zowel de iPhone, iPad als de Mac, en andersom. Hiermee worden iOS 12 en macOS dus niet één en hetzelfde platform, maar worden apps wel op beide beschikbaar. Net zoals er nu ook iPad-versies van iPhone-apps zijn.

→ Lees verder over het combineren van iOS- en macOS-apps

Waarom Apple oudere iPhones expres langzamer maakt

iPhones vertragen

Een aantal weken geleden verscheen een opmerkelijk gerucht op Reddit: Apple zou met een software-update de prestaties van de iPhone 6S en iPhone 6 omlaag hebben geschroefd, afhankelijk van de gezondheid van de accu. In een officiële verklaring benadrukt het bedrijf vooral dat ze de een goede reden hebben om de prestaties af te vlakken, en dit niet is om jou sneller een nieuwer model aan te smeren. Hierbij is het goed om te beseffen dat het probleem op de eerste plaats bij de lithium-ion batterijen in de iPhones ligt, en niet bij het toestel zelf. Deze accu’s zijn lang houdbaar, maar verliezen wel langzaam maar zeker hun capaciteit. Factoren als koud weer en ouderdom spelen hierbij mee.

→ Lees verder over waarom iPhones worden vertraagd

Hoe de Apple Watch Series 4 zich nog meer op gezondheid focust

Apple Watch Series 4 hartslagmeter

Hoewel de Watch begon als een stijlvol accessoire met luxe bandjes en zelfs een gouden variant, is Apple door de jaren heen van dit principe afgestapt. Het bedrijf ontdekte dat het slimme klokje veel beter tot zijn recht komt op het gebied van gezondheid. Daarom is het bedrijf van plan om met de Apple Watch Series 4 een geavanceerde versie van de hartslagmeter te introduceren. Het werkt als volgt: de gebruiker knijpt de Apple Watch met twee vingers in, waarna het apparaat een – niet voelbare – elektrische stroom door het lichaam stuurt.

→ Lees verder over de hartslagmeter van de Apple Watch Series 4

‘Apple brengt in tweede helft van 2018 nieuwe AirPods uit’

AirPods tweede generatie

Apple zou een nieuwe generatie AirPods in de tweede helft van 2018 uit willen brengen. Dit zou de eerste keer zijn dat Apple een nieuwe versie van de AirPods op de markt brengt. Aan het begin van 2018 brengt het bedrijf uit Cupertino bovendien een nieuw oplaaddoosje voor de draadloze oordopjes uit. Hierdoor kun je de AirPods tegelijk met een iPhone en Apple Watch opladen op de AirPower-oplaadmat van Apple. De tweede generatie AirPods zou wat kleine aanpassingen aan onderdelen bevatten. Vooralsnog lijkt het dus vooral op een kleine upgrade van het bestaande model, zonder belangrijke nieuwe functies.

→ Lees verder over de tweede generatie AirPods

Interview: Hoe het Hollandse Hidden Folks Apples game van het jaar werd

beste ios-games februari 2017

In februari verrasten De Jongh en tekenaar Sylvain Tegroeg ons met Hidden Folks. Een iPhone- en iPad-spel dat de zoekplaatjes van boeken als ‘Waar is Wally?’ succesvol naar iOS vertolkt. Het levert een game op die zich onderscheidt van de rest, en in een mum van tijd een grote doelgroep aansprak. Zoals wel vaker het geval is bij goede ideeën, kwam ook het plan voor Hidden Folks spontaan tot stand. “Ik zag jaren geleden een expositie het werk van Sylvain hangen”, aldus De Jongh. Zijn tekenstijl kenmerkt zich door miniatuurwereldjes die vol zitten met kleine verhalen. “Ik zei voor de grap tegen hem dat we samen een game moesten maken. ‘Een zoekspel of iets dergelijks’”, De Jongh wilde hiermee de speler aanmoedigen om op zoek te gaan naar de verhalen die in Sylvains kunstwerken verstopt zitten.

→ Lees verder in het interview met Adriaan de Jongh

Bron afbeelding: iFixit
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen