De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 51: Apple en Nokia, Mac-problemen, iPhone 8 en meer

Lars Paijmans
24 december 2016, 15:56
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 51: Apple en Nokia, Mac-problemen, iPhone 8 en meer

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten in dit overzicht het belangrijkste iPhone nieuws op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Apple en Nokia klagen elkaar aan voor patentinbreuk

iPhone nieuws

Apple heeft het weer aan de stok met een techbedrijf. Nokia klaagt Apple aan omdat het bedrijf inbreuk op patenten van Nokia zou hebben gemaakt, maar Apple vecht terug. Nokia heeft verschillende aanklachten gedaan tegen Apple in Duitsland en de Verenigde Staten. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt op zijn website. Volgens Nokia pleegt Apple inbreuk op meerdere patenten. De rechtszaak is het gevolg van een onenigheid tussen Apple en Nokia over licentiekosten voor technologie van Nokia. Daarvan maakt Apple gebruik in iPhones en iPads.

Een moeizaam Mac-jaar: dit ging achter de schermen mis bij Apple

Apple Mac problemen

Als jij van Apple wel wat meer had verwacht op het gebied van nieuwe Macs in 2016, ben je niet de enige. Ook Apple had zelf andere plannen, maar gerommel achter de schermen gooide roet in het eten. Een verhaal van Bloomberg schetst een beeld dat perfect aansluit bij het wat rommelige jaar dat Apple achter de rug heeft. Zo zou Apple grotere batterijen en een Lightning-poort voor de nieuwe MacBook Pro getest hebben, maar zorgden tijdsdruk en tegenslagen ervoor dat deze alsnog geschrapt werden.

Gelekte documenten tonen drie 2017 iPhones, inclusief high-end model

iPhone nieuws

Een gelekt document afkomstig van Apples Aziatische fabrikant lijkt de geruchten te bevestigen: Apple brengt in 2017 drie iPhones uit. Hoewel de iPhones uit 2017 nog maanden van ons verwijderd zijn, duiken er al opvallend veel verhalen over op. Niet zo gek ook, want de grote veranderingen die Apple wil doorvoeren blijken lastig geheim te houden te zijn. Het meest recente gerucht is afkomstig van een Weibo-gebruiker die in het verleden vaker juiste iPhone-info gelekt heeft.

Tim Cook: ‘We hebben geweldige nieuwe computers op de planning’

iMac scharnier reparatie

Apple-ceo Tim Cook stelt iedereen gerust: er komen heus nieuwe Macs. Volgens hem komen er ‘geweldige desktops’ aan. Dat schrijft Tim Cook op een intern Apple-forum, weet TechCrunch. In een bericht stelt Cook dat het bedrijf nog steeds veel waarde hecht aan de Mac en dat ze bezig zijn om nieuwe desktops te maken. Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat de iMac een update kreeg. “Een aantal media vragen zich af of we nog wel aan desktops werken”, schrijft Cook. “Als daarover verwarring bestaat binnen onze teams, laat me dan heel duidelijk zijn: er staan geweldige computers op de planning. Daarover hoeft niemand zich zorgen te maken.”

Apple en Ierland in beroep tegen 13 miljard euro naheffing van Europese Commissie

Apple Ierland belasting

Apple gaat officieel in beroep tegen de eis van de Europese Commissie. Apple zou 13 miljard euro achterstallige belasting aan Ierland, omdat deze door belastingdeals achter zou zijn gehouden. De twee gaan samen in beroep in de Apple Ierland belasting zaak. In een interview met Reuters heeft Apple laten weten vandaag officieel beroep aan te tekenen. Vanochtend werd het beroep officieel ingediend. Volgens het bedrijf heeft de EU bewust gekozen om Apple aan te klagen, omdat het een ‘makkelijk doelwit’ zou zijn en voor veel publiciteit zorgt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen