Nieuwsoverzicht week 51: Google Maps offline en iPad Air 3

Redactie
19 december 2015, 14:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 51: Google Maps offline en iPad Air 3

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Google Maps voor iOS laat je nu offline kaarten opslaan

Google Maps drukte

De Google Maps-app op iOS maakt het nu mogelijk om kaarten van plaatsen op te slaan, zodat je ze offline kunt bekijken. Tenminste, Google is bezig aan de uitrol onder gebruikers, dus als je de functie nu nog niet ziet, heb dan nog even geduld. Zorg in elk geval wel dat je de laatste versie van Google Maps op je iOS-device hebt staan. Niet alleen kunnen gebruikers offline de omgeving bekijken, ook krijgen ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om van de navigatie gebruik te maken. Daarnaast biedt Google Maps ook als je niet verbonden bent met internet informatie over lokale bedrijven, zoals restaurants. Je kunt dan openingstijden zien, evenals contactinformatie en beoordelingen.

‘iPad Air 3 zonder 3D Touch verschijnt in eerste helft 2016’

ipad air 2 sneller

Volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo vindt de release van de iPad Air 3 in de eerste helft van 2016 plaats. Hij verwacht dat de volgende iPad Air net als de iPad Pro geen 3D Touch-display krijgt, omdat toeleveranciers die de onderdelen van het aanraakgevoelige scherm fabriceren de grotere vraag niet aankunnen. Het 3D Touch-scherm vormt ook bij de in september 2015 verschenen iPhone 6S (Plus) het grootste obstakel in de levering, aldus Kuo. Over de daadwerkelijke verschijningsdatum van de iPad Air 3 is niets met zekerheid te zeggen. Er gaan ook geruchten dat Apple in de eerste helft van 2016 een nieuwe Apple Watch en een iPhone 6C wil lanceren.

Flitsmeister toont nu flitspalen en controles in heel Europa

Flitsmeister app

Sinds de laatste update toont Flitsmeister in heel Europa flitspalen en de startpunten van trajectcontroles. Deze informatie is offline beschikbaar. Actuele vertragingen en mobiele flitsers worden volgend jaar per land uitgerold, waarbij gebruikers wel over een mobiele dataverbinding moeten beschikken. Flitsmeister timmert ondertussen hard aan de weg. Met 870,000 actieve gebruikers en nog veel meer downloads is de verkeers-app die waarschuwt voor flitsers, files en trajectcontroles erg succesvol. In ons interview met de makers van Flitsmeister lees je meer over de app, uitbreiding in Europa en mogelijke implementatie van CarPlay.

Waarom de verkoop van iPhones in 2016 gaat dalen

iphone 6s plus

Morgan Stanley-analist Katy Huberty verwacht dat de verkoopcijfers van de iPhone in Apples financiële jaar 2016, dat eindigt in september 2016, zullen dalen met bijna 6 procent. Dat staat gelijk aan een daling van 2,9 procent over het kalenderjaar 2016. Tot nu toe noteerde Apple nooit een negatieve groei, zelfs niet na de verschijning van de iPhone 5S, toen de verkopen stagneerden. De reden dat de iPhone-verkoop in 2016 daalt, heeft volgens de bank te maken met hogere prijzen in internationale markten en het feit dat de markt verzadigd raakt. Veel consumenten, ook in opkomende landen, zijn al in het bezit van een smartphone. Vanaf september 2016 wordt weer een stijging van de iPhone-verkopen verwacht, aangezien dan de mensen die een iPhone 6 kochten toe zijn aan een nieuw toestel.

‘Apple ontwikkelt nieuwe schermen in geheim lab’

iphone 6s preview

Apple heeft een nieuw productie-laboratorium in het noorden van Taiwan, waar het bedrijf nieuwe schermtechnologieën ontwikkelt. De bronnen melden dat Apple begint dit jaar plaatsnam in het lab, met als doel om schermen te ontwikkelen die toestellen dunner, lichter en efficiënter te maken. Daarvoor worden betere versies ontwikkeld van de displays die momenteel in iPhones, iPads en Macs zitten. Ook zou Apple mogelijkheden onderzoeken om over te stappen naar OLED-schermen, die zijn een stuk dunner en hoeven geen backlight te gebruiken. Ook zijn dat soort schermen een stuk zuiniger, helderder en dunner. Daarnaast is een OLED-scherm flexibel, waardoor ze bijvoorbeeld rond de schermrand kunnen buigen.

Categorieën: Apple, Apps, Devices
Device: iPad Air 3

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 3
Apple iPad Air 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen