Nieuwsoverzicht week 50: Sim-swapping en iPad Pro 2018 review

Wouter Nijsen
15 december 2018, 16:09
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 50: Sim-swapping en iPad Pro 2018 review

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Telefoonnummers honderden Nederlanders gestolen met sim-swapping

iPhone XR

RTL Nieuws scheef deze week op basis van verklaringen van verschillende grote Nederlandse telecomproviders dat enkele honderden Nederlands dit jaar slachtoffer zijn geworden van deze criminele techniek. Een exact aantal is onduidelijk, maar dat het aantal gevallen is toegenomen staat vast. Met sim-swapping probeert een crimineel een provider voor de gek te houden in de hoop om een telefoonnummer over te kunnen nemen. Door te proberen om een 06-nummer op een andere simkaart over te zetten, krijgen ze toegang tot het nummer van iemand die daar zelf geen erg in heeft.

→ Lees verder over sim swapping en hoe je het kunt herkennen

‘iPhone XS- en XR-adoptie veel lager dan nieuwe iPhones in 2017’

iPhone XR Portretfoto

Mixpanel publiceerde een onderzoek dat laat zien hoe de iPhone-adoptie dit jaar gaat in vergelijking met vorige jaren. Het bedrijf gebruikt hier data voor die apps en mobiele websites verzamelen, waaruit blijkt welk iPhone-model iemand heeft. Hieruit blijkt duidelijk dat de drie nieuwe iPhones minder goed verkopen dan vorig jaar. Vijf weken na de release zat het adoptiepercentage van de iPhone XR pas op 1,5 procent, terwijl dit percentage vorig jaar met de iPhone 8 en 8 Plus al op 3,6 procent zat. De duurdere iPhone XS en XS Max haalden in twee maanden tijd 5 procent, terwijl de iPhone X in dezelfde periode een jaar geleden al de 7 procent aantikte.

→ Lees verder over de adoptie van de iPhone XR en XS

iPad Pro 2018 review: de iPad van de toekomst met de software van nu

Met de iPhone X gaf Apple het startschot voor de toekomst van de iPhone. De iPad Pro 2018 doet een jaar later hetzelfde voor de iPad. Maar hoewel de hardware klaar is voor het volgende hoofdstuk in het iPad-verhaal, is de software dat nog niet. De homeknop heeft plaatsgemaakt voor een Face ID-camera en het scherm vult de voorkant van de iPad, omdat de dikke schermranden aan de boven- en onderkant zijn verdwenen. In de iPad Pro 2018 review lees je of dit jouw volgende tablet moet worden.

→ Lees verder in de volledige iPad Pro 2018 review

‘Eerste iPhone met Apple-modem in 2021, nieuwe iPhone krijgt dunner scherm’

De eerste iPhones met eigen modems moeten in 2021 van de band rollen. Apple maakt de laatste jaren steeds meer onderdelen zelf en nam in november al meerdere ontwikkelaars aan om hierbij te helpen. Tot die tijd is Apple aangewezen op modems van Intel. Deze samenwerking is niet helemaal naar wens. Het bedrijf uit Cupertino is namelijk te afhankelijk van Intel. Wanneer de fabrikant bijvoorbeeld niet genoeg chips kan leveren raakt Apple in de problemen, en liggen iPhones en Macs niet op tijd in de winkel. Daarnaast is er een gerucht naar buiten gekomen dat Samsung volgend jaar dunnere oled-schermen gaat leveren voor de 2019 iPhones.

→ Lees verder over de iPhones met een Apple-modem

Apple Music Connect gaat stoppen: dit moet je weten

shazam overname

Connect is het sociale platform van Apple Music waar gebruikers hun favoriete artiesten en bands kunnen volgen. Met Connect kunnen artiesten op hun beurt weer beter in contact komen met hun fans, door berichten, plaatjes of liedjes te plaatsen op hun specifieke pagina. Dit onderdeel van Apple Music kwam nooit echt van de grond en werd maar weinig door gebruikers en artiesten gebruikt. Nu is duidelijk dat Apple stopt met Connect. Artiesten kunnen vanaf nu niets meer plaatsen op Connect, al is alle geüploade content nog wel toegankelijk voor gebruikers tot 24 mei 2019.

→ Lees verder over het stoppen van Apple Music Connect

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen