Nieuwsoverzicht week 50: iMac Pro in Nederland en Apple koopt Shazam

Lars Paijmans
16 december 2017, 16:11
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 50: iMac Pro in Nederland en Apple koopt Shazam

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile neemt concurrent Tele2 over: dit gaat er veranderen

T-Mobile Tele2 overname

T-Mobile heeft concurrent Tele2 overgenomen. Hiermee gaan de twee providers de strijd aan met VodafoneZiggo en KPN. De overname werd bekendgemaakt door een persbericht van de twee partijen. Hierin staat dat T-Mobile Nederland 190 miljoen euro betaald heeft om Tele2 over te nemen. T-Mobile-ceo Søren Abildgaard steekt de achterliggende reden voor de fusie niet onder stoelen of banken: “KPN en VodafoneZiggo hebben veel te lang vrij spel gehad. De enige verliezer hiervan was altijd de klant.”

→ Lees verder over de T-Mobile overname

Apple brengt iMac Pro officieel uit in Nederland

iMac Pro releasedatum

Apple heeft de iMac Pro officieel uitgebracht in Nederland. De krachtigste Mac ooit is nu te bestellen vanaf 5499 euro. De iMac Pro is vanaf vandaag te koop in Nederland. Het apparaat is de krachtigste Mac die Apple ooit gebouwd heeft, en voornamelijk gericht op professionals die veel rekenkracht nodig hebben. Qua uiterlijk heeft de iMac Pro veel weg van de iMac zoals we die al kenden, maar dan uitgevoerd in stijlvol spacegrijs. De iMac Pro wordt daarnaast geleverd met een Magic Keyboard, Magic Trackpad en Magic Mouse in dezelfde donkere kleur.

→ Lees verder over de iMac Pro release

iOS 11.2.1 nu te downloaden: lost onder andere HomeKit-bug op

iOS 11.2 bèta

Apple stelt iOS 11.2.1 beschikbaar. De update bevat verschillende probleemoplossingen en is nu te downloaden voor je iPhone en iPad. Er staat een update klaar om geïnstalleerd te worden: iOS 11.2.1. Apple stelt dat deze update verschillende probleemoplossingen bevat. Onderdeel hiervan is een oplossing voor het probleem met de Woning-app en HomeKit, waardoor mensen toegang konden krijgen tot je slimme apparaten. Hierdoor kon men niet enkel ongewild met je lampen spelen, maar bijvoorbeeld ook je slimme deursloten bedienen.

→ Lees verder over de iOS 11.2.1

Gegevens Nederlandse Uber-gebruikers gestolen: dit moet je weten

nederlandse uber-gebruikers

In 2016 zijn er privégegevens van maar liefst 174.000 Nederlandse Uber-gebruikers gestolen. Dit moet je weten over deze hack. De gegevens van 174.000 Nederlandse Uber-gebruikers zijn in 2016 gestolen. Dit bevestigt Uber Nederland tegenover RTL Z. Het is niet de eerste keer dat Uber in het nieuws komt om privacyzorgen.

→ Lees verder over de Uber-gegevens

Waarom Apple muziekherkennings-app Shazam overneemt

shazam overname

De Shazam overname door Apple is nu officieel. Het bedrijf zegt grote plannen te hebben voor de dienst in de toekomst. Onder andere in samenwerking met Apple Music. Apple heeft Shazam overgenomen. Afgelopen weekend waren er al geruchten, maar nu is het officieel. “We zijn zeer verheugd dat Shazam en zijn getalenteerde team lid worden van Apple”, stelt Apple woordvoerder Tom Neumayr tegenover Buzzfeed News. “Sinds de lancering van de App Store is Shazam consistent een van de meest populaire apps voor iOS.”

→ Lees verder over de Shazam-overname

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen